Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Framtid, trender / Digitalisering / Anders Källström

Anders Källström

“Digitaliseringen kan bli mänsklighetens mest positiva kollektiva händelse någonsin”. Anders Källström är företagsledare och forskare. Han föreläser om hur digitaliseringen skall bli hållbar för enskilda företag, samhälle och för oss som individer. Tre tätt sammanflätade krav. “I gränslandet mellan teknik, ekonomi och samhällsutveckling blir digitaliseringens möjligheter riktigt spännande”, säger Anders.

Digitaliseringen påverkar allt. Det mesta är möjligt. Mycket förändras till oigenkännlighet. Och, det går fort. Anders ger oss en överblick över vår tids “digitala verktygslåda” och vad den åstadkommer. Obemannade fabriker, förarlösa fordon, mjukvarurobotar och artificiell intelligens är några exempel. Därefter diskuterar han hur kombinationer av verktygen påverkar företag, marknader, våra livsstilar och samhället. “Ytterst handlar det om att skaffa sig ett relevant mind-set. Förmågan att kunna tänka sig blir viktigare än någonsin”, säger han.
Anders arbetar med hållbar digitalisering i ett femtiotal av våra största företag, förvaltningar och i nära samarbete med flera högskolor via tankesmedjan Sustainability Circle.

Det har, om tiden finns, ett stort värde med mycket diskussion.  Anders tar samma pris för en timme, som för en heldag.

Urval av tidigare beställare:
Volvo, SKF, Trafikverket, Sandvik, Umeå Universitetssjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, , Mentor, Öresundsbrokonsortiet, Chalmers Professional, Vänerenergi, Styrelseakademin, Oskarshams Kärnkraftverk (OKG), SSAB, Veolia, Inspecta, IF Metall, ABB, ÅF och Sigma.

 • Effekten av att boka Anders Källström

  Insikt, inspiration, förändringsberedskap och framtidshopp, eller om man så vill; ett - med avseende på digitaliseringen - relevant mindset.

 • Anders Källström som talare

  Anders är känd för sin pedagogiska förmåga och för sin inspirerande energi. “Så här bra kan det ju inte vara i tre timmar tänkte jag när han började. Men det var det”, skriver en åhörare i en utvärdering.

 • Så arbetar Anders Källström

  Anders anpassar inriktning, budskap, tyngdpunkt, omfattning och form efter beställarens önskemål. Vitboken Hållbar digitalisering (som kan beställas som PDF) är en sorts meny över vad han gärna pratar om.

 • Anders Källström erbjuder

  Anders ambition är att ge åhörarna en förståelse för hur digitaliseringen påverkar olika branscher, våra organisationer och våra liv. Det är bara utifrån ett relevant mindset som vi alla kan dra rätt professionella och privata slutsatser av digitaliseringens möjligheter.

  För att ge deltagarna mesta möjliga behållning brukar Anders skicka ut sin vitbok Hållbar digitalisering en månad i förväg, så att de som vill förbereda sig kan göra det.

 • Anders Källström passar till

  Talaren vänder sig till alla som påverkas av digitaliseringen. Han har lång erfarenhet av allt från mindre seminarier till storföreläsningar.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Anders är civilekonom och har haft ett ben i näringslivet (SKF, Västsvenska handelskammaren, Rederi AB Transatlantic och tankesmedjan Sustainability Circle) och det andra i akademin (Handelshögskolan i Göteborg, IT-universitetet, Högskolan i Skövde) i mer än 35 år. Merparten av hans tid har ägnats åt digitalisering. Han doktorerade 1993 på en avhandling om beslutsstödssystem.

De senaste åren har hans operativa fokus legat på hur vi med hjälp av AI kan förutsäga fel, hitta felorsaker och undvika haverier - ett villkor för att automatiseringen skall lyckas.

”Digitaliseringen tog fart, ungefär när jag blev färdig ekonom, säger Anders. Alla påverkades privat och professionellt. Det var självklart vad jag skulle ägna mig åt.... Sedan dess har utvecklingen gått fort. Vi som arbetat med digital teknik har pendlat mellan fascination och förhoppningar - men också en och annan besvikelse. Den erfarenheten tar jag med mig när det nu är dags för: big data, AI, neurala nätverk, Internet of Things, 5G, augmented och virtual reality, hård- och mjukvarurobotar, hubotar, cyborgs, braingates, digitala agenter, kryptovalutor, cyber security...

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"När jag hört honom uppmanade jag fackklubben att anlita honom!"

2018-10-24, 11:25

“Företaget anlitade Anders. När jag hört honom uppmanade jag fackklubben att anlita honom. Nu bjuder fackklubben in andra fackklubbar till ett tredje seminarium”.

"Varje gång har jag lärt mig något nytt!"

2018-10-24, 11:25

“Det är tredje gången jag lyssnat på Anders. Varje gång har jag lärt mig något nytt. Snart är det dags för den fjärde gången”.

"Alla fattade!"

2018-10-24, 11:25

“Anders kopplade teorin till vår egen verklighet. Alla fattade. På middagen och resten av kvällen diskuterade alla vad han sagt”.

"Inte en enda död minut!"

2018-10-24, 11:24

“Det var inte en enda död minut på tre timmar”.

"Får bara de högsta betygen!"

2018-10-24, 11:24

Anders får bara de högsta betygen på utvärderingar från åhörarna (sexor och sjuor på en sjugradig skala).

Anders Källström talar om:

 • Hållbar digitalisering:

  Föreläsningen/seminariet omfattar en genomgång av den digitala verktygslådan (som hård- och mjukvarurobotar, AI, 5G, big data, etcetera) och dess möjligheter för företag, samhälle och oss som individ på både kort och lång sikt. Dessutom diskuteras hoten mot en framgångsrik digitalisering och hur de kan vändas till möjligheter.

 • Digitaliseringen i siffror:

  Hur långt har digitaliseringen kommit? Vad kan vi utifrån statistik förvänta oss av de kommande tio åren? Hur påverkas olika generationer, geografier, branscher, funktioner och yrkesroller? Vad får vi för bild av det samhälle som våra företag skall utvecklas i?

 • Artificiell intelligens:

  Vad är AI? Vad kan vi förvänta oss av artificiell intelligens (AI) de kommande åren? Var går gränsen för vad AI kan? Kommer AI att bli vår ”herre, slav eller kollega”? Vad innebär det att ha AI som arbetskamrat? Är IA (intelligens augmentation) ett bättre alternativ?

 • Smart Industri:

  Allt fler arbetar för ”svarta fabriker”, där personalen släcker ljuset och går hem, medan fabriken sköter sig själv i något eller några skift. Tyskarna har en hos regeringen förankrad strategi för industriell automatisering som heter Industrie 4.0. Liknande projekt finns i en lång rad länder. Hur långt har vi kommit i utvecklingen av autonoma industrier och vad kan vi förvänta oss de kommande åren?

 • Smarta företag:

  De globalt ledande IT-företagen ligger alla i USA eller Kina. Varför ligger inte något av dem i Europa? Hur beskriver de amerikanska företagens grundare dessa företags framgång? Hur ser de nya företagsekonomiska sambanden ut i smarta företag? Vad innebär det smarta företaget för hur vi finansierar verksamheten och för hur vi konkurrerar på marknaden?

 • Digitaliseringens etik och moral:

  Digitaliseringen utvecklas snabbt, allt snabbare och globalt. Lagstiftningen, däremot, utvecklas långsamt och är nationell. Digitaliseringen hotar därmed att utvecklas i ett laglöst land. En utveckling av digitaliseringens etik och moral skulle delvis kunna kompensera för detta. Vilka är digitaliseringens moraliska dilemma? Hur hanterar vi dem?

 • Det digitaliserade samhället:

  Alla företag är beroende av det samhälle som de är en del av. Digitaliseringens påverkan av våra medier är sedan länge dramatisk. Digitaliseringen påverkar just nu demokratin, mer än vad vi sannolikt anar. Den förändrar våra livsstilar, stadsbilden och våra värderingar. Frågan är hur. Och, vad kan vi förvänta oss av morgondagens arbetskraft, kunder och väljare?

 • Smart Maintenance:

  Smart Maintenance. En långtgående automatisering kräver en nollvision avseende haverier. Digitaliseringen möjliggör en sådan vision. Med hjälp av algoritmer kan vi numera förutse fel, hitta komplexa felorsaker och få hjälp att prioritera våra åtgärder. Underhåll går från att blott reparera till att utveckla tekniken. Det får konsekvenser för hur vi är organiserade och för vad vi måste kunna.

Expertområden:

Prisklass:

35.000 kr - 50.000 kr

 • Mer om priser

  35.000 till 50.000 + moms och omkostnader. I priset ingår Anders vitbok om digitalisering (100 sidor) i PDF-format till samtliga åhörare.

  Anders tar samma pris för en timme som för en heldag.
  Ämnet är stort och berör var och en av oss. Det styr behovet av att reflektera och diskutera.
  Därför är det bäst när det blir gott om tid.

 • Mitt motto

  “Det är ofta viktigare att kunna tänka sig än att kunna”.

Andra talare inom samma område

Susanne Birgersdotter

Våga bli entreprenör! Den digitala entreprenören Susanne Birgersdotter har grundat spelbolaget iGotcha och mer än 20 snabbväxande appar. En av dem har t o m lyckats hamna på första plats

Gustav Stenbeck

Gustav Stenbeck är miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Han talar för alltifrån multinationella företag till småbolag om hur CSR och hållbarhet påverkar hur vi

Micke Darmell

Micke Darmell hjälper organisationer att förbättra sina interna möten och arbetsmiljö. Hans inspirerande föreläsningar och work- och learnshops kan bidra till en genuin förändring och förbättring ...

Per Mosseby

Digitaliseringen påverkar vårt samhälle på nära nog alla områden. Vilka är de förutsättningar och drivkrafter som skapar dessa möjligheter och driver utvecklingen? Hur påverkar digitalise

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap