Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Per Nohr

Vem tänker du på när du hör ordet alkoholist? Har du en förutfattad mening? Är det dom som är “parkbänksalkisar”. Eller kan det vara jag, en granne, en jobbarkompis, en familjemedlem eller vem som helst? Per lyfter fram hur han nu använder sitt destruktiva tidigare liv för att lyfta den skam som finns runt alkoholism och för att hjälpa andra som har ett beroendeproblem med de brutala konsekvenser det kan medföra. Det är en sak att berätta om andra som haft ett alkoholproblem och något helt annat berätta då han själv levt med det i tolv år.

Per Nohr, är en helt vanlig kille som berättar om sina år som alkoholist, hur han hamnade i ett beroendeproblem, hur det påverkade familjen och framförallt hans två söner och hur han tog sig ur sitt alkoholberoende.   Per berättar om tuffa konsekvenser som hans alkoholism medförde.  Han drabbades av diabetes och när ett vanligt sår på tån inte ville läka ledde följderna  amputationer av tre tår samt ett sår under foten som vägrade läka, ett sår som blev till benröta i foten. Per levde under den perioden med en stor rädsla att han skulle bli tvungen att amputera benet. Det gick så långt att Per skrev ett självmordsbrev som stod i bokhyllan och väntade på att användas

 • Effekten av att boka Per Nohr

  Med föreläsningen vill Per lyfta fram problemet alkoholism, och få bort den skam som följer. Alkoholism är en tuff sjukdom både för den som har problemet samt för omgivningen. Familj, vänner jobbarkompisar, grannar med flera. Jag vill få dig och många andra att våga prata mer om alkoholism och visa att det går att komma tillbaka till livet igen.
  Jag har föreläst ca 45 gånger och den respons jag har blivit bemött med är fantastisk. Efter varje föreläsning blir det tyst medans åhörarna tar till sig det jag berättat. Efter en stund kommer frågorna vilket skapar en intressant och viktig dialog. Det jag känner som starkast är när andra personer har det jobbigt med ett beroende, kanske lever med någon som har ett beroende eller känner någon som är beroende men vill inte erkänna det. När dom öppnar upp och vill berätta. En stund som är helt obetalbar när de som lyssnar så personligt och generöst delar med sig.

 • Per Nohr som talare

  Med sitt enkla och jordnära sätt att dela med sig av sin historia, utan att försköna något, men ändå fånga essensen, får Per dig att tänka efter och reflektera över dina egna val och kanske någon närståendes val.

 • Så arbetar Per Nohr

  För mig är det viktigt att hela tiden hålla min historia levande.
  Jag anpassar tiden på föreläsningen beroende på behov och planerad tid för en föreläsning. Då ämnet är starkt att lyssna på och berätta om är det alltid bra att det finns tid planerad för frågor och diskussioner efteråt. I dialog med Per jobbar ni tillsammans fram hur lång föreläsningen skall vara.

 • Per Nohr erbjuder

  Att få fram både den reella verkligheten och alla konsekvenser men också visa att det går att bryta och det går att välja en annan utväg, det är något som Per verkligen har förmågan att föreläsa om.
  Per fångar alla närvarande i publiken och det är inte en enda som går därifrån utan att ha blivit träffad av hans historia.

 • Per Nohr passar till

  Till dig som jobbar i en organisation som känner att det är viktigt att våga, kunna och vilja prata om alkoholism. Hur din organisation själva jobbar med beroendefrågor och vilken policy ni har. Då alkoholism är så pass utbrett passar Pers föreläsning till alla åldrar och organisationer.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska

Att Jag 2003 hamnade i alkoholism berodde på en panikångestattack. Rädslan att det skulle hända igen blev så stark och jag valde att självmedicinera med whisky, ett beslut som blev starten till tolv år som alkoholist och år med tuffa konsekvenser
Jag är en glad och positiv kille som jobbat inom idrottslivet i många år. I min anställning inom Sirius Fotboll ingick det att bli en officiell person. Att jag var alkoholist är en sak, att vara son till en pappa som är alkoholist något helt annat. Så är upplevde min son situationen då han vara ideell hos Sirius Fotboll.

Sonen berättar: “Under dom sju år som jag var aktiv i klubben så förvandlades något som var givande och roligt till en jävla pina. Att ständigt känna sig stressad och orolig över att se pappa må dåligt eller ännu värre, behöva se honom påverkad var en jävla pina. Jag var ständigt rädd för att min offentliga pappa skulle bli till allmänt åtlöje, vilket skulle vara förödande både för honom men också för mig. Jag visste inte hur jag skulle tackla en sådan uppkommen situation. Den starka, sociala och humoristiska Per Nohr var en sketen alkis som inte hade någon som helst koll på sitt liv. Min största mardröm var att det skulle läcka ut hur egentligen var med honom. Så här i efterhand är jag övertygad att många visste men ingen sa någonting. Han var ju fortfarande Per Nohr”.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Per Nohr talar om:

Expertområden:

Prisklass:

5.000 kr - 25.000 kr

 • Mitt motto

  Du kan inte gå tillbaka och ändra början, men du kan börja där du är och ändra slutet.

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap