Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Kjell Kampe

Kjell Kampe: Tänk om du måste fly till TadzMbeKistan!” 

Där vänder jag på problematiken och låter oss fly från Sverige för att tydliggöra svårigheterna för invandrare/flyktingar: Hur är det att komma till världens mest sekulariserade och individualistiska samhälle och möta oss “Barn av den svenska modellen”? Och språket! Var kommer problemen när jag ska förstå vad chefen, arbetskamraterna, vännerna och grannarna säger? Hur bra måste jag lära mig svenska, kunna uttrycka mig nyanserat för att göra mig själv rättvisa och inte framstå som okunnig eller låta som ett barn? 

Jag heter Kjell Kampe och mitt vanligaste framträdande är en interaktiv föreställning med föreläsning om vad det innebär att tvingas fly(tta) till ett helt annat samhälle och lära sig det nya språket.  Min djupa kunskap i ämnet kombinerat med god förmåga att presentera svåra frågor på ett lättsamt sätt som garanterar skratt och aha-upplevelser gör framställningen unik. När man hört mig blir det lättare att undvika kulturkrockar och missförstånd i kommunikationen mellan en person som har svenska som modersmål och en som lärt sig svenska.

 • Kjell Kampe som talare

  Jag förmedlar ett viktigt budskap med djup ämneskunskap. En framträdande styrka är att jag lika obehindrat kommunicerar med personer med mycket kort eller ingen utbildning som med akademiker. Min motto som föreläsare är “Det man lär sig med ett skratt är lätt att komma ihåg”

 • Så arbetar Kjell Kampe

  I flykten till TadzMbeKistan är deltagarna mycket involverade. Därefter sker föreläsningen delvis i dialogform. I enlighet med mitt motto som föreläsare bygger jag mycket på humor och skratt garanteras.

 • Kjell Kampe erbjuder

  Standard Uppdraget är en halvdags framträdande med föreställningen/ föreläsningen Tänk om du måste fly till TadzMbeKistan!. Kan genomföras på 1½ timme till heldag.
  Föreläsningen Vad är det jag kan när jag behärskar ett språk? eller Den Svenska Modellen ur ett globalt, historiskt perspektiv tar en till två timmar.

 • Kjell Kampe passar till

  -Fortbildningar/utbildningsdagar för alla som som i sin profession möter människor som har sin bakgrund i andra länder och ett annat modersmål än svenska
  -Inspirationsföreläsare vid olika personalsammankomster

Talaren utgår från Uppsala
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Efter militärtjänst vid Försvarets tolkskola studerade jag språk, statskunskap, socialantropologi, arbetsmarknadsteknik, yrkkurs svenska för invandrarundervisning vid Uppsala universitet. Jag arbetade sedan som lärare i svenska för invandrare med samhällskunskap vid den statliga arbetsmarknadsutbildningen till 1994. Jag var också fackligt aktiv i Lärarförbundet och i den egenskapen deltog jag mycket i lärarnas biståndsarbete i många länder i Afrika, Asien och Östeuropa under åren 1985 - 2000.

Sedan 1994 har jag arbetat med föreläsningar och utvärderingar av biståndsprojekt i min egen firma Amadeus - Kultur- och Språkmöten. Det är mina dubbla erfarenheter av att arbeta med immigranter i Sverige och med samma grupper på “hemmaplan” i biståndsarbetet som jag nu har omsatt i spännande föreläsningar.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Kjell Kampe talar om:

Expertområden:

Prisklass:

5.000 kr - 25.000 kr

 • Mer om priser

  Det lägsta priset gäller för ett kortare föredrag för en mindre grupp högst 90 minuters resa från Uppsala. Ideella organisationer där föreläsningen finansieras av medlemmarna/deltagarna kan också få ett lågt pris. Det högsta priset gäller för en heldag för en större grupp och även vid kortare framträdande vid större konferenser med över 150 deltagare.

 • Mitt motto

  Det man lär sig med ett skratt är lätt att komma ihåg

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap