Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Karl Sjöblom

En föreläsning med Karl Sjöblom blir en inspirerande stund med talande exempel från hans egna och andras företags framgångar och misstag. Karl är en erfaren talare som fokuserar på ämnen som innovation, kreativitet, intraprenörskap och entreprenörskap.

Han har en magisterexamen från Handels i Göteborg, där han inriktade sig på organisation och kulturens roll vid fusioner, förvärv och joint ventures. Efter mer än 10 år i IT-branschen bestämde han sig för att bli entreprenör och har grundat flera startups med varierande framgång. Han har även jobbat som managementkonsult.

Idag är han VD för Eicorn, där han hjälper andra företag att bli mer innovativa genom utbildning och konsultinsatser med ISO-standarden 56000 för innovationshantering som bas. Eicorn's online-utbildning i ISO 56002 för innovationshantering är den mest populära online-utbildningen i världen. Vid sidan av jobbet studerar Karl på Stanford och läser innovation och ledarskap.

Urval av tidigare beställare: Yesbox, Partille Kommuns Näringslivsenhet, Good Tech Conference, Innovatum, Bron Innovation, Knauf Insulation, Västsvenska Handelskammaren.

 • Karl Sjöblom som talare

  Karl ger sin inspirerande och ofiltrerade version av det ämne han talar om. Det blir en balans mellan skratt och allvar, där verkliga livsexempel används för att illustrera poängen. Allt anpassas efter kundens nivå för att ge den bästa möjliga upplevelsen.

 • Så arbetar Karl Sjöblom

  Inför mina föreläsningar brukar jag ha ett samtal med kunden för att säkerställa nivån och omfattningen på min presentation. Varje föreläsning kan anpassas i längd, beroende på kundens önskemål och budget. När vi har kommit överens om detaljerna genomför jag föreläsningen med en lätt ton av humor och med praktiska exempel för att göra innehållet mer lättillgängligt för publiken.

 • Karl Sjöblom erbjuder

  "Fuckup Friday" är en ärlig berättelse om hur det ofta slutar för entreprenörer, men som sällan pratas om i Sverige - konkurs. Jag tar med dig på en spännande resa från idé till lansering av en app, där jag öppenhjärtigt delar med mig av både framgångar och misslyckanden som ledde till konkurs.

  Med en passionerad och ofiltrerad berättarstil delar jag vad jag har lärt mig av min resa och hur jag hittade kraften att fortsätta. Jag delar också med mig av mina nuvarande projekt och mina framtidsplaner. Kom ihåg, det går inte att besegra någon som aldrig ger upp!

  Så blir du ett kreativt geni!

  Kan en handfull vanor göra att du tänker som Elon Musk, Da Vinci och andra genier? Svaret är JA. Under denna föreläsning tar vi hjälp av insikter från neurokirurgi, psykologi och samhällskunskap, samt mina egna erfarenheter, för att utforska kopplingen mellan våra vanor och hur vi kan få de mest magiska idéerna. Jag ger dig en tydlig plan för mer kreativt tänkande.

  Föreläsningen är baserad på boken "The Ideation Equation" skriven av Eicorns grundare, Linus Bille, som släpptes i december 2022. Jag var en del av skapandeprocessen och kan hjälpa dig att ta dig förbi plattityderna, "think outside the box", "connecting the dots" och "fail fast". Vi kommer att undersöka varifrån dessa ordspråk kommer och vilka de riktiga implikationerna är för idéskapande och innovation. Om du vill lära dig mer om att utveckla din kreativa förmåga och förbättra din idégenerering, så är detta föreläsningen för dig!

  Att mäta innovation.

  Att mäta innovation är en absolut nödvändighet för att få det att hända i praktiken. Under denna föreläsning kommer jag att gå igenom principerna för att hantera innovation på ett framgångsrikt sätt. Vi kommer att diskutera Martec's Law och hur den påverkar ert företag. Dessutom kommer jag att prata om de nya krav som företag står inför idag och effekten dessa har på er verksamhet. Jag kommer också att berätta om hur och varför ni bör möta innovationskraften i ert företag.

  Hur och varför bygga en innovativ organisation?

  Eicorn är specialiserade på att bygga innovativa organisationer sedan 2015. En av våra största framgångar är vår online utbildning i ISO standarden 56 002 - Innovation Management System. Kursen har redan hjälpt deltagare från 79 länder i världen att utveckla och förbättra sina organisationer.

  Vi är övertygade om att alla företag, oavsett bransch eller storlek, ständigt behöver utvecklas för att överleva och blomstra. ISO 56000 serien erbjuder en strukturerad och effektiv metod för att uppnå detta. I min föreläsning går jag igenom bakgrunden till standarden, vad ni som företag kan få genom att implementera ett IMS - Innovation Management System och steg-för-steg vägledning för hur ni kommer igång.

 • Karl Sjöblom passar till

  Strategidagar, Ledningsgruppsdagar, Inspirationsföreläsningar och Kickoffer.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Juridikstudier vid Lunds Universitet
Magisterexamen från Handelshögskolan i Göteborg
Pågående studier vid Stanford, LEAD - Learn, Engage, Accelerate, Disrupt.

Arbetsgivare:
IBM - säljare och KAM
Caperio - Affärsutveckling och säljchef
Ricoh - Affärsområdes- och Säljchef
OMT - management konsult.

Startups:
Linc
Iplay Sport
ParkFind
Seaweedbars

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Karl Sjöblom talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 50.000 kr

 • Mer om priser

  Föreläsningarna kan skräddarsys och göras mer eller mindre omfattande enligt vad som passar er. För ideella och icke vinstdrivande organisationer kan prislappen diskuteras. Resor och logi kan tillkomma beroende på ort. Vid önskemål om en av mina föreläsningar men där budgeten inte finns så välkomnar jag att ni mailar mig på karl.sjoblom@eicorn.com så får vi prata om det hela.

 • Mitt motto

  “It is amazing what you can accomplish if you do not care who gets the credit.” Harry S Truman

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap