Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Kaja Michelson

Kaja Michelson, en expert inom stresshantering ger konkreta verktyg för att hur man sänker stressen och stärker föräldraledarskapet. Hon är en erfaren kommunikations-och utbildningskonsult, stress-och samtalscoach som belyser vikten av stresshantering, inre hälsa och relationskompetens.


Med över 25 års erfarenhet och utbildning från Skandinaviska Ledarhögskolan och Family-Lab Association delar Kaja praktiska insikter om hur man skapar inre tystnad för att uppnå ro och välbefinnande. Hennes bok "Alma & Atman" baseras på Connection Practice® och främjar ökad förståelse och kontakt mellan människor. Kaja erbjuder även unika föreläsningar om hästars förmåga att stödja läkning och välbefinnande hos barn och familjer drabbade av trauma. 
Boka Kaja Michelson för praktiska och insiktsfulla föreläsningar.

Teambuilding med hästen ger tajta och produktiva säljare

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

De senaste 15 åren har Kaja Michelson bott och verkat internationellt som stress- och samtalscoach, med en tidigare bas i Costa Rica och Dallas, USA. År 2013 grundade hon Exhale Coaching & Consulting och fungerade även som styrelseledamot för stiftelsen Rasur Foundation International mellan 2013 och 2017. En stiftelse som arbetar för att öka den sociala och emotionella kompetensen hos vuxna och barn. Organisationen har exempelvis utbildat över 1 500 lärare i metodiken The Connection Practice® vilket påverkar cirka 40 000 amerikanska elever varje år. Flera forskningsstudier validerar metodens effekter som banar väg för ökad social - emotionell intelligens samt förståelse och kontakt mellan människor.

Kaja är nu tillbaka i Sverige med sin familj sedan 4 år. I familjen ingår hennes make Peter, två tonårsdöttrar och den 23 år gamla hästen Lexia. Kaja har en grundutbildning som kommunikatör och fortsätter sin ständiga utbildning inom områden som är relevanta för stress, kommunikation och medkänsla.


Cert. Föräldra- & Familjecoach, Family-Lab Association, 2022
Dipl. Familjehandledare, Family-Lab Association 2022
Cert. Medicinsk Yoga lärare med inriktning hormonyoga för kvinnor, 2022
Cert. Handledare "Livsstegen - 12 steg för inre hälsa", Kontempel, 2021
Cert. Instruktör Yoga Nidra, 2021
Cert. Handledare Sorgbearbetning, Institutet för Sorgbearbetning, 2020
Cert. Gravidyogalärare, Medicinsk Yoga, 2020
Cert. HeartMath Facilitator, HeartMath, 2017
Cert. Instruktör Medveten Andning, 2013, Sorena AB, 2013
Cert. Master Trainer Connection Practice, Rasur Foundation, USA 2013
Cert. Coach Connection Practice, RFI, USA, 2010
Int. Dipl. Coach, ICC Skandinaviska Ledarhögskolan, 2010
Cert. Centrerad Ridning Instruktör, Centrerad Ridning Inc, 2010
Cert. Natural Horsemanship Instruktör, Creative NH, 2008
Int. Dipl. KundaliniYoga & Meditationslärare, Inst. för Medici

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Kaja Michelson talar om:

 • POSITIVT FÖRÄLDRALEDARSKAP

  "Den utforskar ämnen som skapar en trygg familjemiljö, olika föräldrastilar för resilienta barn med ett starkt psykologiskt immunförsvar som ökar förmågan att hantera motgångar, förändringar och kriser på ett flexibelt sätt, samt återhämta sig och vidareutvecklas".

 • BARN SOM LEVER I FAMILJER MED TYDLIGA STRESSORER

  En stressor i ett psykologiskt perspektiv är något eller någon som triggar stress, ofta en via en upplevelse av hot, förlust eller ansvar och som skapar fysiska, känslomässiga, tankemässiga eller beteendemässiga reaktioner som är mer eller mindre starka beroende på situation, person och tidigare erfarenheter. Den här föreläsningen vänder sig till föräldrar som har en stark önskan att bli en bättre förälder till sitt barn och hjälpa det att utvecklas till en tryggare individ med integritet och god självkänsla, trots allt det svåra som finns runt barnet. Många barn lever med en förälder som har en psykisk-, eller beteendestörning av något slag. En stressor för barnet kan vara en förälders emotionella instabilitet, oförmåga att hantera sina känslor, brist på medkänsla och hänsyn till andra, irrationella utbrott, nedstämdhet, ångest, psykosliknande tillstånd, sjukdomar som missbruk och psykisk sjukdom mm. Stressorer kan förenklat sammanfattas triggas utifrån tre kategorier: HOT. FÖRLUST. ANSVAR. Barn som växer upp i familjesystem där en förälder har en psykisk eller beteendemässig störning av något slag lever i sammanhang där stresspåslaget är högt. En kortvarig stressreaktion är oftast inte skadlig, men den som under lång tid utsätts för starka stressorer utan att få hjälp och stöd, riskerar att bli sjuk. Runt barn finns det i stort sett alltid en förälder och annan närmaste vuxen som vill hjälpa barnet, men som inte alltid vet hur man ska gå tillväga. Föreläsningen ger handfast handledning och tar upp begrepp som psykologiska försvar, medberoende, offerroller, skuld och skambeteenden, öppenhet, nyfikenhet och mod.

 • ALMA & ATMAN WORKSHOP (BOK)

  Denna workshop riktar sig till skolpersonal och bygger på boken "Alma & Atman," som lär både barn och vuxna att uttrycka sina känslor och behov verbalt. Forskning visar att hög självmedkänsla ökar motivationen för lärande, främjar optimism och minskar nedstämdhet. Workshopen kombinerar teori och praktiska övningar för att stärka relationskompetens och psykisk hälsa, och hjälper deltagarna att möta livets utmaningar. Kaja Michelsons föreläsningar erbjuder värdefulla kommunikationsverktyg för självinsikt och förståelse av andra.

 • SORG I FAMILJEN

  "Sorg i Familjen" handlar om att förstå och hantera sorg orsakad av olika händelser som skilsmässa, flytt, förlorad tillit eller djurens bortgång. Föreläsningen ger kommunikationsverktyg för att stödja sig själv och andra genom sorgens process. Genom teori och övningar får deltagarna nya insikter och praktiska färdigheter för att stärka sina relationer och möta livets utmaningar. Det är en interaktiv föreläsning som främjar relationskompetens och motståndskraft.

 • Hästen som stress-, och livscoach

  Denna föreläsning utforskar hästarnas förmåga att främja läkning och välbefinnande, baserad på modern hjärnforskning. Den betonar de fysiologiska effekterna av interaktionen mellan hästar och människor, mätt med HRV-monitorer, samt forskning som visa på sänkt blodtryck och puls, ökade nivåer av beta-endorfiner (neurotransmittorer som fungerar som smärtdämpare), minskade stressnivåer, minskade känslor av ilska, spänning, ångest samt förbättrad social funktion med ökade känslor av kontakt, tillit, tålamod och självmedvetehet. Ta del av hennes erfarenheter som sträcker sig från rancher i Costa Rica och USA till samarbeten med vårdinstanser i Sverige där hon erbjudit hästunderstött lärande till barn och unga i mycket svåra livssituationer och dess effekter.

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 50.000 kr

 • Mitt motto

  “Before directing the lightning in the sky, we must first harness the storms in our own hearts”

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap