Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Jonas Karlsson

I över 25 år har sportjournalisten och TV-profilen Jonas Karlsson rest jorden runt för att träffa och intervjua framgångsrika idrottspersonligheter. Möten som gett honom många insikter om vad som bygger ett vinnande koncept. Många av idrottens framgångsfaktorer är överförbara till näringsliv, yrkesliv och ledarskap. Jonas Karlsson brinner för att förmedla hur man kan vässa prestation och skapa framgångsrika team. 

Inom idrotten pratar man ofta om “vinnarskallar”. Drivkraften att lyckas, utvecklas och uppnå höga mål är naturlig inom elitidrotten eftersom prestation premieras. Men strävan att lyckas är inte unik för sporten. Världen kryllar av vinnarskallar, inom alla möjliga områden. Alla vet bara inte om att de är en… 

Vad innebär det att lyckas? 
Kan vem som helst bli framgångsrik? 
Näringsliv och sport har mycket gemensamt. Arbetsplatser och idrottslag påminner om varandra. Det handlar om team som strävar efter att överträffa sig själva eller nå sina mål. En viktig insikt är att alla har en nyckelroll att spela, och att rätt tankesätt eller  laguppställning drastiskt kan öka chanserna till framgång. Men resultat kan också vara något relativt. 

Man måste inte vara bäst för att bli en vinnare. Jonas Karlsson pratar om kopplingarna mellan idrotten och arbetslivet; hur man kan tänka som chef eller medarbetare för att vässa arbetsinsatser, mål eller lagarbete. I sina föreläsningar varvar Jonas anekdoter och glimtar bakom kulisserna med konkreta råd och insikter om ämnen som kreativitet, prestation, motivation och teambuilding. Idrotten är utgångspunkten, men man måste inte vara idrottsintresserad för att ta till sig innehållet. Tvärtom händer det ofta att åhörare som inte alls följer sport kommer fram efteråt och tackar för en bra föreläsning. 


Urval av tidigare beställare: Polestar, Söderberg & Partners, Sortera, Stora Enso, Serneke, Volvo, SPP m fl.

 • Effekten av att boka Jonas Karlsson

  Utvärderingarna och recensionerna efter att Jonas föreläst eller varit moderator/konferencier ger genomgående mycket höga betyg. Återkommande omdömen är att åhörarna känner sig motiverade, inspirerade, upplyfta, fyllda av energi och roade.

  Jonas är dessutom mycket bra på att skapa trygghet och lyfta andra på en scen.  Som moderator eller konferencier bidrar Jonas till att hjälpa andra att få fram rätt budskap.

 • Jonas Karlsson som talare

  Jonas är välformulerad, vass och rolig. Det märks att han tillbringat tusentals timmar i direktsändning. Även om läget är skarpt behåller Jonas lugn, skärpa och värme på scenen oavsett om han föreläser, modererar en debatt eller är konferencier. En av hans starka sidor är att han får andra att känna sig trygga på scenen.

  Som journalist har Jonas alltid ansträngt sig för att paketera sitt berättande så att det blir både tydligt och underhållande. Den röda tråden är viktig, liksom humor och spets.
  Jonas är noggrann och lyhörd och ser gärna en dialog med beställaren innan för att se hur föreläsningen på bästa sätt kan anpassas efter målgruppen.

 • Så arbetar Jonas Karlsson

  Jonas är noggrann och lyhörd och ser gärna en dialog med beställaren inför uppdraget så att föreläsningen eller eventet kan anpassas på bästa sätt utifrån målgruppen.
  Ofta kan vi tillsammans hjälpas åt att göra små justeringar som får helheten bättre.
  Som moderator och konferencier gillar Jonas att vara trovärdig och insatt. Förberedelser är en nyckel för att ett event ska bli lyckat och därför ser han gärna en bra dialog och genomgång av jobbet i god tid.

 • Jonas Karlsson erbjuder

  Vad är det som gör att vissa lyckas men andra inte? Hur kan man tänka för att nå ett bättre resultat? Hur kan vi arbeta bättre tillsammans och få ett team att prestera bättre?
  Går det att få ett övertag på konkurrenterna?
  Jonas har ägnat ett helt yrkesliv åt att träffa personer som vet hur man lyckas. Genom åren har han intervjuat hundratals olympiska mästare och träffat mängder av andra framgångsrika idrottare och ledare.

  Mycket av det som ligger bakom framgångar inom idrotten är överförbart till andra områden och Jonas har kramat essensen ur olika framgångsrecept och gjort dem allmängiltiga för att på ett lättsamt sätt föra dem vidare.

  I sina föreläsningar tar han upp ämnen som prestation, utveckling, teambuilding och samarbete, målsättningar samt hur man kan tänka utanför boxen. Anekdoter från livet framför - och bakom - kameran blandas med konkreta tips.
  Hans föreläsningar har fått fantastiska utvärderingar och når långt många fler än enbart de sportintresserade.

  Jonas Karlsson har en gedigen erfarenhet från TV-branschen som han tar med sig in i rollen som moderator och konferencier.
  Med tusentals timmar direktsändningar i ryggen har Jonas ett lugn och en trygghet på scenen, samtidigt som han har skärpa och mod att ställa frågor på sin spets. Kombinationen ger honom en unik förmåga att skapa skarpa, engagerande och lustfyllda evenemang som håller publiken fokuserad och underhållen från början till slut.

 • Jonas Karlsson passar till

  Som föreläsare passar Jonas till kundevent, kickoffer, personaldagar, utbildningar, inspirationsföreläsningar, chefer, personalgrupper mm som vill inspireras och utmanas.

  Jonas gör också speakeruppdrag samt medieträning.

  Jonas Karlsson har en gedigen erfarenhet från TV-branschen som han tar med sig in i rollen som moderator och konferencier.
  Med tusentals timmar direktsändningar i ryggen har Jonas ett lugn och en trygghet på scenen, samtidigt som han har skärpa och mod att ställa frågor på sin spets. Kombinationen ger honom en unik förmåga att skapa skarpa, engagerande och lustfyllda evenemang som håller publiken fokuserad och underhållen från början till slut.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Med över 25 år som programledare och reporter på TV är Jonas Karlsson ett välkänt ansikte. Han har arbetat med de största sportevenemangen och rest jorden runt och intervjuat många framgångsrika idrottsstjärnor och tränare. I åtta år var han även krönikör på SVT Sport, uppskattad för vassa åsikter och genomarbetade formuleringar.

Efter 17 år på Sveriges Television lämnade Jonas 2016 public service och började arbeta för Warner Bros Discovery och Kanal 5. I dag arbetar han främst med företagets största sportsändningar; bland annat som studioankare för de olympiska spelen. Han har även jobbat med stora nöjesproduktioner som Superstars och Vem kan slå Anja & Foppa samt gjort ett flertal prisbelönta dokumentärer.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Jonas Karlsson talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 40.000 kr

 • Mer om priser

  Resa + logi tillkommer. Det angivna priset gäller för föreläsningar. Förberedelser är avgörande för att eventet ska bli lyckat och samtal/möte med beställaren ingår i priset förutsatt rimlig omfattning. Priserna kan justeras om uppdraget kräver mycket förberedelsetid eller mer än en övernattning. Priser för andra uppdrag, som moderator, konferencier, utbildningar mm enligt offert.

 • Mitt motto

  Man behöver inte ha bråttom om man inte vet vart man ska.

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap