Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Ingvar Bengtson

Ingvar Bengtson
Skapa en vinnande kultur där ledarskap, laganda och motivation förbättras så kommer prestation, kreativitet och välbefinnande att öka. Med Ingvar får ledare och medarbetare reflektera över sin egen roll i organisationen, både beteendemässigt och operativt. Han är författare till böckerna “Ketchupeffekten” och ”Känslors kraft i företagskulturen”.  Vad gör jag på jobbet? Varför går jag dit?  Vad bidrar jag med internt och externt?.

Ingvar är en uppskattad ledarskapsutvecklare, beteendevetare och idrottsprofil. Han har hjälpt allt från höga företagsledare till OS-satsande elitidrottare att hantera sina prestationer där kultur, ledarskap, laganda och motivation utvecklas. Han har sett många organisationer, företag och personer lyfta och prestera på nya nivåer med hjälp av hans unika verktyg och metoder. 

Urvalval av tidigare beställare:
Astra Zeneca, SKF, Volvo, IKEA, Riksbyggen, Mercodia, Rise, SIQ, Direktmedia, Qurit, SDE Hockey, Västkustens Seglarförbund, Nordic Seafarm, Schenker, WH Servicebolag, Invest in Skåne, Scandic, Ski Star, Branäs, Uhlmann Nordiska AB, DHL, Segelsällskapet Kaparen, Alingsås SS, LDSS m.fl..

 • Effekten av att boka Ingvar Bengtson

  Ingvar har en unik ledarstil med förmågan att skapa delaktighet genom att involvera och inspirera alla. En viktig effekt är att förstå fördelarna av att utveckla ledarskap, laganda och motivation. Kunden får lära sig vilka förutsättningar som behövs för att lyckas. Ingvar ger kunden en tydlig bild av hur man går tillväga för att bygga en vinnande kultur.

  Deltagarna får ökad energi och framtidstro. Många nya kontakter skapas när man är med och samverkar. Ingvar visar hur de bästa teamen/företagen har gjort för att bli vinnande.

 • Ingvar Bengtson som talare

  Ingvar är modig då han bjuder på sig själv och visar sårbarhet i kombination med att använda sin humor på ett balanserat sätt. Öppenhet i kombination med en lång
  upplevelseorienterad erfarenhet skapar tillit.

  En levande, förebildande talare med hög nivå på egen självkännedom, humor och öppenhet/sårbarhet som tar fram förmågan att vara modig.
  Personlig, öppen, humoristisk, intuitiv, skapar tillit och delaktighet.

 • Så arbetar Ingvar Bengtson

  Föreläsningarna är interaktiva där deltagarna bjuds in till diskussioner och övningar som skapar engagemang/delaktighet. Ofta får deltagarna byta samtalspartner för att skapa kontakt och lära av varandra.

  Ingvar har som talare en tydlig komisk talang som gör honom mycket underhållande att lyssna till. Han vet att åhörarna bäst tar till sig kunskap om den levereras på ett levande sätt, därför är humor ett framträdande inslag. Humorn blandat med Ingvars gedigna kunskaper om hur motivation, laganda och arbetsglädje skapas gör hans föreläsningar/aktiviteter mycket intressanta.

  Om kunden vill kan förberedelserna göras i linje med kundens varumärkesprocesser/strategier och/eller interna/externa mätningar etc.

 • Ingvar Bengtson erbjuder

  Underhållande diskussioner om exempelvis ledarskap och motivation samt konkreta verktyg för att skapa resultat som består.
  Aktiviteter som särskiljer sig från “traditionella föreläsningar“ med allas delaktighet, samverkan, lära av varandra, ett interaktivt och intuitivt samarbete. En blandning av djup, allvar och humor. Ingvar skräddarsyr sina aktiviteter tillsammans med kunden för att kunden ska få en aktivitet som är anpassad för just deras behov och önskemål.
  Ingvar brukar medverka vid konferenser och kick-offer som sträcker sig över flera dagars tid i Sverige och utomlands.

 • Ingvar Bengtson passar till

  Företag och organisationer som vill utveckla och stärka lagandan, öka samverkan och öppenheten. Team, ledningsgrupper, styrelser, idrottsorganisationer samt utbildningsförbund, m.fl.

Talaren utgår från Halland, Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Ingvars karriär började som tränare, idrottslärare och reseledare och tillhörde länge världseliten inom segling. I nuläget coachar sin son som satsar på en guldmedalj i OS i Paris 2024, i ILCA 7.
Ingvar har själv deltagit i 30 SM,15 VM och tävlat i OS 1984.

Hans gedigna kunskaper från idrottsvärlden kommer väl till pass även för företagsvärlden. Idag är Ingvar främst involverad i det privata näringslivet.
Hans företag Team & Ledarutveckling arbetar med att förbättra ledarskap, laganda och motivation.
Med en unik process hjälper han företag och organisationer att bli självgående i att bygga vinnande kulturer, vilket leder till förbättrad lönsamhet.

Ingvar är en ofta anlitad “underhållare” vid event. Han har vunnit “SM” i stå upp komik och samarbetat med After Shave & Galenskaparna.
Han är en populär gäst i tv och radio som tex. Debatt, Nyheterna, God Morgon Sverige m.fl.

Förutom att Ingvar ingått i Sveriges Olympiska kommittés mentala rådgivningsgrupp, så har han coachat många landslag och samverkat med SIQ och SOK.

Ingvars viktigaste “utbildningar” är i personlig utveckling/självkännedom vilket gett honom en unik insikt i hur betydelsefullt självkännedom är för både ledare och medarbetare.
Ingvar har även utbildat sig på GIH samt läst pedagogik och psykologi på universitetet samt gått många utbildningar hos Riksidrottsförbundet.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Ingvar Bengtson talar om:

Expertområden:

Prisklass:

8.000 kr - 45.000 kr

 • Mer om priser

  Priset varierar beroende på uppdragets storlek och längd. Liten grupp (färre än 10 personer) heldag Liten grupp (färre än 10 personer) halvdag Stor grupp (fler än 10 personer) heldag Stor grupp (fler än 10 personer) halvdag

 • Mitt motto

  Att vara förebildande genom exemplets makt, “Gräva där jag själv står”.

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap