Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Moderator, konferencier / Moderator / Helena Engqvist

Helena Engqvist

Helena Engqvist är en auktoritet inom utveckling och marknadstrender för en mängd produkter inom hälsa, sjukvård, textil, användbara material, råvaror, hållbarhet och teknologier. Med en bakgrund som civilingenjör inom kemi och textil från Chalmers och en Executive MBA från Handelshögskolan i Göteborg, samt över 25 års internationell erfarenhet med projekt i länder som Tyskland, USA och Schweiz, erbjuder Engqvist en unik expertis. Hon har också en betydande närvaro i internationella branschorganisationer och är en regelbunden bidragsgivare till internationella branschtidningar.

Helena är driven av sin passion för innovation och utveckling och har deltagit aktivt i olika organisationer och konferenser för att berika sin professionella erfarenhet och få en unik inblick i framtidens trender och teknologier inom textilindustrin. Genom att erbjuda presentationer och moderera olika evenemang, inklusive workshops för företag som strävar efter att utveckla avancerade kunskaper, har Helena etablerat sig som en eftertraktad talare och konsult. Hon kan anpassa sig till olika kunskapsnivåer och erbjuder insikter om marknadsutvecklingen inom olika branscher och produkter, samt internationella samarbetsmöjligheter för deltagarna. Dessutom levererar hon skräddarsydda rapporter och artiklar som kompletterar hennes föreläsningar och workshops.

Urval av tidigare beställare:  Internationella företag med tillverkning av hygien- och medicinska produkter, nonwoven, fibrer, teknologier och många andra områden. Europa: EDANA och INDEX, USA: INDA, Amsterdam: Interclean exhibition 2022.

Helena har även gett presentationer och workshops för olika företag runt om i Europe, USA och Indien.

 • Helena Engqvist som talare

  Helena blir ofta erbjuden att återvända vid nya tillfällen tack vare hennes uppskattade kunskaper och förmåga att anpassa sig till publikens behov. Hon har fått mycket positiv feedback för sina workshops både inom företag och online, samt för sina webbaserade presentationer för branschorganisationer och tidningar.

 • Så arbetar Helena Engqvist

  Helena arbetar praktiskt och integrerar omfattande marknadsinformation i sina presentationer för att ge sina åhörare en heltäckande förståelse för ämnet. Hon strävar alltid efter att göra sina föreläsningar engagerande och relevanta för publiken.

 • Helena Engqvist erbjuder

  Helena levererar tekniskt och marknadsmässigt inriktade presentationer och workshops med fokus på detaljer och praktisk tillämpning. Hennes föreläsningar är skräddarsydda för att tillgodose specifika behov och målgrupper.

 • Helena Engqvist passar till

  Svenska och internationella företag

Talaren utgår från Jönköping
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska, Franska, Tyska

Helenas bakgrund är präglad av tidig exponering för affärsvärlden genom sitt engagemang i sin fars företag, Engqvists Sängkläder. Där fick hon förstahandserfarenhet av företagsdrift och ledarskap, och under skollov arbetade hon flitigt och tog ansvar för verksamheten när hennes föräldrar var på semester. Denna tidiga arbetslivserfarenhet formade en grundläggande arbetsmoral och passion för företagsutveckling.

Efter gymnasiet fortsatte Helena sin utbildning vid Chalmers i Göteborg, där hon fokuserade på kemi och textil och tog examen som civilingenjör. Hennes studier gav henne en djupgående förståelse för materialvetenskap och dess tillämpningar inom textilindustrin, vilket blev grundstenarna för hennes framtida karriär inom produktutveckling och marknadstrender.
Helena genomförde även en Executive MBA vid Handelshögskolan i Göteborg, vilket kompletterade hennes tekniska kunskaper med en bredare förståelse för företagsledning, strategi och marknadsföring. Med denna dubbla expertis kunde hon navigera i den komplexa affärsmiljön inom textilindustrin.

Efter studierna inledde Helena en mångsidig karriär inom olika sektorer av textilindustrin. Hon arbetade på Mölnlycke (senare SCA) i Mölnlycke och senare internationellt på Johnson & Johnson i både Tyskland och USA, där hon fick erfarenhet av globala affärsoperationer och kundrelationer, samt Novartis Consumer Health i Schweiz med fokus inom marknadsutveckling, konsumenttester och produktkunskaper, ledarskap av Y2K, IT-korrigeringen år 2000 då med arbete i 40 länder, senare också IT (fokus internet) inom organisationen. (Också delvis sekreterare i företagstyrelsen)
Efter att ha arbetat med ledande företag inom branschen startade Helena sitt eget konsultföretag, vilket gav henne möjlighet att förverkliga sin vision och erbjuda skräddarsydda lösningar inom produktutveckling, marknadsstrategi och affärsutveckling för kunder inom hygienprodukter, textil- och hälsobranschen.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap