Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Mångfald och integration / Religion / Anna-Carin Jansson Rapp

Anna-Carin Jansson Rapp

När vi människor värderar så slutar vi att se varandra såsom vi är. När vi värderar skapar vi en grogrund för mobbning och ett avstånd oss människor emellan. Men vi har lärt oss från kyrkan att värdera och kyrkan har påverkat människan i ca 1000 år i Sverige och gör det alltjämt även om vi kanske ser oss som sekulariserade. Att värdera är att hålla nere människan. Det gör ingen något gott. För till och med när vi upphöjer någon så förminskar vi någon annan.

Till dig som är ”kyrkskadad” eller på andra sätt tagit själslig skada av auktoritära människor har jag skrivit ett föredrag som vill hjälpa dig att se på dig själv med kärlek utan att värdera, att se att du inte är ensam om att vara rädd och att även om det ligger ett vemod i att vi människor inte kan dela allt och att det bara är vi själva som vet allt om oss så är det också vår styrka, för därigenom kan och har heller ingen annan rätt att bestämma över oss eller säga till oss vad vi ska göra, tänka, tycka, tro, eller känna, för de vet inte vad som är bäst för oss i och med att de inte vet allt om oss. Mina texter och dikter i föredraget baseras på mina erfarenheter av kyrkan och det jag vill förmedla är tröst, hopp och upprättelse. Föredraget heter Stopp, nu är det nog.
Jag arbetar som skribent och administratör sedan år 2010 tillsammans med min man i företaget URBRA Urmakeri och Uttryck HB.

Besök Urbra

Missa inte att lyssna på Podspace | En tröst i natten

 • Effekten av att boka Anna-Carin Jansson Rapp

  Att värdera varandra och sig själv är en grogrund för mobbning, schismer och osämja. Mitt fokus på att sluta värdera och vara vår egen bästa vän kan till exempel förebygga eller motverka mobbning eller hjälpa till att få slut på mobbning genom att vi kan börja se på varandra och oss själva med kärlek utan att värdera. Det jag vill förmedla är tröst, mod, hopp och upprättelse vilket kan ge lyssnaren kraft i sitt fortsatta liv och arbete.

 • Anna-Carin Jansson Rapp som talare

  När jag har talat i andra sammanhang har jag fått veta att jag upplevs som äkta, tillförlitlig, lugn men intensiv. Jag har också fått veta att jag har utstrålning och att man upplever att det jag förmedlar är viktigt.

 • Så arbetar Anna-Carin Jansson Rapp

  Jag läser egna texter och dikter och förmedlar insikter. Vid några tillfällen under talets gång ställer jag frågor som de som lyssnar får diskutera tillsammans med sin ”stolsgranne”.

 • Anna-Carin Jansson Rapp erbjuder

  Mitt tal är cirka en timma långt men med avbrotten för frågeställningarna som lyssnarna får diskutera med sin stolsgranne kan det nog röra sig om minst 1 ½ timma, om möjligt ska det vara en paus efter drygt halva talet.

 • Anna-Carin Jansson Rapp passar till

  Mitt föredrag passar i många olika sammanhang både på kommuner, regioner, skolor, arbetsplatser och offentliga sammanhang då det lyfter fram allmänmänskliga frågor som vi alla ställs inför och har att jobba med i vårt möte med varandra och oss själva. Det kan passa inom HR-arbetet eftersom det riktar sig till individens mående som är grunden för att en verksamhet överhuvudtaget ska fungera.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska

Jag är utbildad teolog. Jag har en teologie kandidatexamen. Jag har erfarenhet ifrån min uppväxt inom pingstkyrkan, men även erfarenhet från missionskyrkan och svenska kyrkan. Jag har tagit skada av mina kyrkliga erfarenheter men det har gett mig insikter och en djup förståelse för rädslor av olika slag och för vad kyrkan gör med människan, vilken skada kyrkan orsakar genom sitt sätt att se på människan och livet genom att värdera i bra-dåligt, rätt-fel, ren-oren och nåd-dom. Det skapar schismer mellan människor att värdera, det håller isär oss och gör oss svaga. Men vi människor sitter ihop, vi tillhör varandra bortom alla värderingar, bedömningar och dom och tillsammans blir vi starka. Vi är en flock och det är bara tillsammans utan värderingar av varandra som vi kan må bra.
Vi har ett människovärde, varken mer eller mindre och för att kunna fungera tillsammans i samhället behöver vi sluta upp med att värdera, bedöma och döma för det leder bara till ett auktoritärt samhälle och det måste till en medvetenhet för att förstå hur mycket som kyrkan påverkat människan genom tiderna och fortfarande gör. Vi har lärt oss ända in i ryggmärgen att värdera oss själva och varandra, vi bedömer och dömer varandra i samhället och skapar genom det mobbning, schismer och osämja som till och med i vissa fall leder till krig.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: info@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss. 
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap