Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Anna-Carin Jansson Rapp

Boka Anna-Carin som föreläsare för att få insiktsfulla perspektiv och verktyg för personlig utveckling och självacceptans. Anna-Carin talar inom områden som bemötande, inre ledarskap, inre styrka, kreativitet, mångfald, religion, mobbning och självkänsla. Låt henne guida dig och din publik mot ett liv där ni ser er själva med kärlek och respekt, utan att värdera eller döma. Anna-Carin betonar att vi har ett människovärde, varken mer eller mindre, för att kunna fungera tillsammans i samhället behöver vi sluta upp med att värdera, bedöma och döma för det leder bara till ett auktoritärt samhälle och det måste till en medvetenhet för att förstå hur mycket som kyrkan påverkat människan genom tiderna och fortfarande gör. Anna-Carin strävar efter att hjälpa individer att förstå och reflektera över detta.

Anna-Carins föredrag "Stopp, nu är det nog" riktar sig speciellt till dem som tagit skada av auktoritära människor. Hon lyfter fram att vi har lärt oss ända in i ryggmärgen att värdera oss själva och varandra, vi bedömer och dömer varandra i samhället och skapar genom det mobbning, schismer och osämja som till och med i vissa fall leder till krig. Detta föredrag syftar till att hjälpa individer att omfamna sig själva med kärlek utan att värdera sig själva eller andra.  Med utgångspunkt i sin erfarenhet av kyrkan och teologiska utbildning, förmedlar Anna-Carin kloka insikter, tröst, hopp, mod och upprättelse.

Hon arbetar som skribent och administratör sedan år 2010 tillsammans med sin man i företaget URBRA Urmakeri och Uttryck HB. Deras webbsida är www.urbra.se

Välkommen att utforska hennes podd "En tröst i natten," 

 • Effekten av att boka Anna-Carin Jansson Rapp

  Att värdera varandra och sig själv är en grogrund för mobbning, schismer och osämja. Anna-Carins fokus på att sluta värdera och vara vår egen bästa vän kan till exempel förebygga och motverka mobbning. Men det kan också hjälpa till att få slut på mobbning genom att vi kan börja se på varandra och oss själva med kärlek utan att värdera. Det hon vill förmedla är tröst, mod, hopp och upprättelse vilket kan ge lyssnaren kraft i sitt fortsatta liv och arbete.

 • Anna-Carin Jansson Rapp som talare

  När Anna-Carin talat i andra sammanhang har människor förmedlat att de blivit starkt berörda.

 • Så arbetar Anna-Carin Jansson Rapp

  Anna-Carin Jansson Rapp arbetar genom att framföra egna texter och dikter som inspirerar till egna insikter. Hon integrerar interaktivitet i sitt tal genom att ställa frågor som uppmuntrar deltagarna att diskutera med sin "stolsgranne".


 • Anna-Carin Jansson Rapp erbjuder

  Anna-Carins tal är cirka en timma långt men med avbrotten för frågeställningarna som lyssnarna får diskutera med sin stolsgranne kan det nog röra sig om minst 1 ½ timma, om möjligt ska det vara en paus efter drygt halva talet.

 • Anna-Carin Jansson Rapp passar till

  Anna-Carin Jansson Rapps föredrag passar i många olika sammanhang som på kommuner, regioner och skolor. Även privata arbetsplatser och offentliga sammanhang, då det lyfter fram allmänmänskliga frågor som vi alla ställs inför och har att jobba med i vårt möte med varandra och oss själva. Det kan passa inom HR-arbetet eftersom det riktar sig till individens mående, som är grunden för att en verksamhet överhuvudtaget ska fungera.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska

Anna-Carin Jansson Rapp är utbildad teolog med teologie kandidatexamen från religionsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs och Linköpings universitet. Hon har erfarenhet från sin uppväxt inom pingstkyrkan, men även erfarenhet från missionskyrkan och svenska kyrkan.

Hon beskriver att hon har tagit skada av sina kyrkliga erfarenheter men att det har gett insikter och en djup förståelse för rädslor av olika slag och för vad kyrkan gjort med människan, vilken skada kyrkan orsakat genom sitt sätt att se på människan och livet genom att värdera i bra-dåligt, rätt-fel, ren-oren och nåd-dom. Det skapar enligt henne schismer mellan människor att värdera, det håller isär oss och gör oss svaga. Men vi människor sitter ihop, vi tillhör varandra bortom alla bedömningar och domar och tillsammans blir vi starka. Vi är en flock säger Anna-Carin och det är bara tillsammans utan att värdera varandra som vi kan må bra.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap