Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Agnes Botond

Agnes Botond är expert på kulturell psykologi och hjälper människor att lyckas med kulturmöten genom sin omfattande forskning. Hon erbjuder föreläsningar och utbildningar som sträcker sig från två timmar till en heldag. Agnes har författat den första svenska läroboken inom ämnet, Kulturell psykologi (Studentlitteratur, 2017).

Agnes har själv en invandrarbakgrund som politisk flykting från forna östblockets Ungern, och har bott i Sverige i 41 år samt i Frankrike under en längre period. Under mer än 20 års tid har Agnes forskat, undervisat och föreläst om kulturell psykologi och baserar sina föreläsningar på välgrundad forskning, samtidigt som hon delar med sig av personliga anekdoter och erfarenheter. Agnes är välkänd som en engagerad, inbjudande och rolig föreläsare.

Urval av tidigare beställare: 
Förutom föreläsningar i tjänsten som lärare vid Sophiahemmet Högskola (Hälsans kulturella aspekter), samt på flera vetenskapliga konferenser:

Transkulturellt Centrum (TC), Stockholms Region (Tidigare SLL);SLL  Neuropsykiatriska Teamet; SLSO; Neuropsykiatriska Utvecklingsprojektet; Sveriges Neuropsykologers Förening (SNPF); Karolinska Institutet (inom Psykologprogrammet);Röda Korsets Högskola; Ersta Högskola; Tromsö Universitet (Norge); Örebro Universitet; Växjö Universitet; Arbetsförmedlingen (Umeå, Göteborg); Arbetsmarknadsförvaltningen Koordination Norrort; Östersund Kommun; Västerås Kommun; Sollentuna Kommun; Region Östergötland;

 • Agnes Botond som talare

  Jag är en engagerad föreläsare som förmedlar fakta inom mitt ämne, samtidigt som jag kryddar mina presentationer med egna historier och anekdoter. Jag varvar kunskapsförmedling med interaktiva metoder för att hålla åhörarna engagerade och aktiva, men jag lägger alltid vikt vid att det ska ske på frivillig basis. Återkopplingen jag får brukar indikera att jag har lyckats inspirera mina åhörare. Trots att ämnet jag pratar om kan vara allvarligt, försöker jag alltid att vara underhållande och inkludera skratt i mina föreläsningar.

 • Så arbetar Agnes Botond

  Jag anpassar mig utifrån kundens behov och önskemål angående urval av innehåll och längd. Jag använder mig av Power Point material.

 • Agnes Botond erbjuder

  Jag brukar ge föreläsningar som varar minst två timmar, men det är också vanligt att jag håller halvdags- och heldags föreläsningar. Utöver detta har jag erfarenhet av att hålla flera dagars utbildningar för psykologer och olika workshops.

 • Agnes Botond passar till

  Framförallt till personal inom vård, omsorg, skola, utbildning, socialt arbete, men egentligen till alla som är nyfikna på kulturella psykologiska skillnader mellan människor.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska

Jag är en legitimerad psykolog med specialisering i klinisk psykologi. Jag föddes i Ungern och har en doktorsgrad i pedagogik, samt en utbildning som lärare i historia, franska och ungerska. I Sverige har jag arbetat som högskolelärare, samt som psykolog inom vuxenpsykiatri, beroendevård och geriatrisk verksamhet. Efter min pension har jag fortsatt att arbeta som psykolog med privata klienter och som en flitigt anlitad föreläsare inom kulturell psykologi.

Jag har alltid varit intresserad av frågor som rör människans natur i relation till samhällsfrågor. Mitt intresse för socialantropologi, och min egen bakgrund som politisk flykting, har lett till ett starkt engagemang och flitig forskning inom det i Sverige tidigare relativt okända ämnet "kulturell psykologi".

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Agnes Botond talar om:

Expertområden:

Prisklass:

18.000 kr - 40.000 kr

 • Mer om priser

  Beroende på antalet timmar + behov av tid i form av förberedelser. Eventuella kostnader för resa och logi tillkommer.

 • Mitt motto

  ”Vad är du för en konstig fågel som inte kan flyga?", retades den lille fågeln. Och vad är du för en konstig fågel, svarade "ankan, som inte kan simma?” (Prokofjev: Peter och vargen)

Andra talare inom samma område

 

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap