Nyhetsbrev med Fredrik Sträng

Öppet: vardagar 07.30-18.30
Tel: 0121-24 900
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85
E-post: info@sverigestalare.se
(Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider.)

www.sverigestalare.se

Headshot photo

I samarbete med
7A Hotell
Kontor & lounge
Konferens & event

Klättrarens livsbeslut på väg mot toppen

Fredrik Sträng

Ända sedan barndomen har Fredrik varit höjdrädd. Ändå har han lyckats bestiga de högsta bergstopparna i världen. Han har deltagit i expeditioner på 13 berg på över 8000 m. Vi på Sveriges Talare erbjuder bergsbestigaren Fredrik Sträng!

Bergsbestigning handlar om överleva i en livsfarlig miljö. Det ställer stora krav på ledarskap och kommunikation. Fredriks erfarenheter har gett livsviktig kunskap i överlevnad och i hur beslutsprocesser fungerar. Det delar han idag med sig av.

I augusti 2008 omkom elva bergsbestigare på K2, men Fredrik överlevde. Ett år efter incidenten kontaktades han av Handelshögskolan vid Umeå universitet. Forskarna fascinerades av att Fredrik hade bestämt sig för att vända, trots kollektivets beslut att fortsätta framåt. Man genomförde experiment på flera berg.

De kom då fram till att besluten på väg mot toppen ofta liknar beslutsprocesserna i en organisation. Det är väldigt lätt att bara lita på den framförvarande. På samma sätt kan det handla om liv och död för ett företag. Organisationer måste kommunicera utan att vara rädda för att trampa någon på tårna.

Insikterna från projektet har gjort att Fredrik fått föreläsa för innovativa bolag med toppkrav på säkerhet. Uppdragen har varierat från Dyno Nobel i USA till Energiföretagen i Sverige. Beställarna får veta vad som är framgångsfaktorerna när man utmanar de tuffaste bergen i världen och hur man blir ett vinnande team.

Och Fredrik ger inte upp drömmen om K2. På hans föredrag via Sveriges Talare får du veta hur du lyckas eller misslyckas, hur du överlever eller inte. Allt beror på din inställning, kommunikationen i teamet och rätt beslut. Med Fredrik får du energi, handlingskraft och verktyg för att gå från dröm till verklighet. Boka ett föredrag med Fredrik Sträng!

Fredrik SträngFredrik Sträng
Fredrik SträngFredrik Sträng

Headshot photo

Öppet: vardagar 07.30-18.30
Tel: 0121-24 900
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85
E-post: info@sverigestalare.se
(Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider.)

www.sverigestalare.se

I samarbete med
7A Hotell
Kontor & lounge
Konferens & event

”icon” ”icon” ”icon” ”icon” ”icon”


Har du problem att se nyhetsbrevet, klicka här!

Se alla våra tidigare nyhetsbrev "Nyhetsbrevsarkiv"

{unregisterUserLink}Klicka här om du vill avregistrera dig från fler nyhetsbrevsutskick.{unregisterUserLinkEnd}

© 2008-2017 Sveriges Talare Kompetensförmedling AB, Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm