Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Ylva M Andersson

Ylva föreläser om ledarskap i förändring, innovation och kommunikation. Åhörarna får ta del av hennes lärdomar och erfarenheter, från både framgångar och motgångar. Med närvaro och tydlighet förmedlar hon sin syn på vad som krävs av ledarskap och nya organisationsmodeller för att säkra kreativitet, hållbarhet och konkurrenskraft i en tid av ständig förändring.
Som tidigare journalist och mediechef med över 30 års erfarenhet från de största mediehusen brinner hon för att dela med sig av och diskutera hur vi tar oss an utmaningar i jobbet.

Behöver du och din organisation en nystart på resan mot framtiden - fast du vet inte hur? Kanske en uppgradering av ledarskap, organisation och kultur? Söker du konkreta redskap för att aktivera medarbetarnas fulla potential? 

Ylva M Andersson är tidigare journalist och mediechef med 30 års erfarenhet från de största mediehusen, bland annat Sveriges Television,  Sveriges Radio och TV4. Ylva har lett flera genomgripande förändringar i den komplexa och konkurrensutsatta mediebranschen och är idag strategisk rådgivare åt chefer och ledningsgrupper i flera olika branscher.  

Som talare delar Ylva med sig av sina lärdomar och erfarenheter, av framgångar men också motgångar. Med närvaro och tydlighet förmedlar hon sin syn på vad som krävs av ledarskap och nya organisationsmodeller för att säkra kreativitet, hållbarhet och konkurrenskraft i en tid av ständig förändring. Ylvas specialområden är ledarskap i förändring, innovation och kommunikation. Hennes kunskaper och förmåga att fånga en publik gör henne till en uppskattad talare. Hon är lika pedagogisk och inspirerande i föreläsningar för hundratals personer som i små, interaktiva workshops med en handfull deltagare. Det mänskliga samspelet är centralt, oavsett storlek på lokal och publik.

Urval av tidigare beställare:
Volvo, Essity, RISE, Trygghetsrådet, IHM, Göteborgsoperan, Göteborgs Universitet, Lunds Universitet, Sveriges HR-förening

 • Effekten av att boka Ylva M Andersson

  Insikter och utblickar. Många a-ha:s och några o-no:s.  
  Handfasta verktyg för att göra skillnad redan när du går ut från Ylvas olika föredrag eller workshops.

 • Ylva M Andersson som talare

  Ylvas föreläsningar och workshops är på en och samma gång inspirerande, underhållande och konkreta. Hon har en förmåga att förklara större, teoretiska resonemang så att de blir begripliga och igenkännbara för publiken. Hennes mål är att deltagarna alltid ska få något handfast med sig, något att göra action av i din vardag direkt.

 • Så arbetar Ylva M Andersson

  Ylvas föreläsningar riktar sig till alla nivåer i din organisation. Hon skräddarsyr alltid utifrån dialog med uppdragsgivaren. Föreläsning eller workshop? 3 personer eller 500? 18 minuter eller två-dagars? Ylva har ett upplägg för alla.

 • Ylva M Andersson erbjuder

  Inspirationsföredrag, Utbildande föredrag. Workshops.
  Alltid med hög grad av interaktivitet med publiken.

 • Ylva M Andersson passar till

  Alla som står inför - eller är mitt i - någon sorts förändring.
  Alla bolag - stora som små. Kommersiella eller offentliga.
  Alla branscher.
  Konferenser, kick-offs.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Aktiverar publiken
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Ylva M Andersson är journalist och medieprofil med en bakgrund som ansvarig utgivare och högsta chef för bl a Sveriges Television och Sveriges Radio i Göteborg samt TV4 i Västra Sverige.

Ylva har lett flera genomgripande förändringar i den komplexa och konkurrensutsatta mediebranschen. Hennes förmåga att tidigt identifiera trender och förändringar i vår omvärld och dessutom lyckas göra “verkstad” av detta inom ledarskap och organisationsutveckling gjorde hennes framgångsrik i tidigare chefsroller och i dag till en efterfrågad strategisk rådgivare.

Ylva är certifierad coach och har en gedigen erfarenhet av att leda teamutveckling - bland annat med utbildning från Dalar Institute i USA.

I sina föreläsningar delar Ylva med sig av sina egna erfarenheter av att leda stora organisationer. Här finns givetvis framgångshistorier, men också bakslag. Allt förändring möts ju av motstånd, något som Ylva fått erfara. Ett av hennes förslag, som rörde Sveriges kanske mäktigaste redaktion Uppdrag Granskning, skapade våren 2016 sådan turbulens och kritik att hon valde att kliva av sin tjänst och lämna Sveriges Television.

Ylva vet att det blåser på toppen. Hon vet också vilket pris du kan få betala för att stå upp för dina värderingar. Hon berättar gärna vad extern kritik och mediedrev gör med dig – inte bara som företagsledare utan också som människa.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Självklar och närvarande, med hög trovärdighet!"

2019-03-11, 11:54

“Som talare är Ylva självklar och närvarande, med hög trovärdighet. Om man behöver en förändring kan Ylva ge konkreta verktyg som gör det lättare att ta första steget och omsätta det i praktiken. Hon är väldigt affärsorienterad och “hands on”. “
Therèse Birnstinge
Sveriges HR-förening

"Har ett uppfriskande engagemang i sina föreläsningar!"

2019-03-11, 11:52

“Ylva har ett uppfriskande engagemang i sina föreläsningar. Genom att väva in sin egen historia i temat att leva och leda i förändring lyckas Ylva fånga publikens intresse ovanligt bra. Det märks tydligt att Ylva har stor egen erfarenhet av både ledarskap och chefskap vilket gör hennes föredrag och seminarium extra bra och trovärdiga.”
Dennis Heltorp
CEVT

"Delivers top quality speeches!"

2019-03-11, 11:49

“I’ve had the privilege to listen to Ylva M Andersson several times. She is a great public presenter with a rhetorical gift that she uses very successfully. With her charisma, she always gets the attention and she delivers top quality speeches in any topic in the area of change, leadership, management, communication and digital transformation.
She has a broad senior leadership experience and a really interesting background which she can refer to, and she always know the right way to address any audience!”
-Lena Lind

Andra talare inom samma område

Eva Swede

Lär er hantera stress och förmågan att nå egna och gemensamma mål. Eva Swede ger er nya perspektiv på ledarskap, teamutveckling och organisation i en digitaliserad värld med hög förändringst ...

Charlotte Hågård

Charlotte är en ofta efterfrågad specialist på karriärplanering, personligt varumärke och employer branding i sociala medier, främst LinkedIn. Hon är känd som en mycket kunnig, inspirera

Fanny Sjöström & Johanna Sjögren

På tre år har duon Fanny Sjöström och Johanna Sjögren, blott 30 år gamla, byggt upp Sveriges snabbast växande träningsmedlemskap. De föreläser idag om hur man tar ett företag eller organisat

Bengt Kallenberg

Bengt Kallenberg brinner för att utveckla ledare och medarbetare så att vi får organisationer som är sunda, med stort engagemang och där människor får använda sina främsta talanger och st

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap