Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Terese Ellnestam

Tell me and I’ll forget. Show me and I maybe not remember. Involve me and I will understand.

Lär er skapa meningsfulla möten där alla får vara delaktiga och alla förstår budskapen! Terese Ellnestam ger er verktygen för att frigöra den kreativitet som finns i organisationen samtidigt som hon förklarar hur man på ett enkelt och tydligt sätt kan kommunicera komplexa budskap med hjälp av visualisering. 

Genom att rita bilder medan du talar kan du kan stärka och tydliggöra innehållet i företagets interna kommunikation. När du har idéer eller budskap som du vill förmedla i samtal med en individ eller grupp är visualisering ett mycket bra verktyg, som hjälper mottagaren att förstå din inre bild och ditt syfte. Metoden ger möjlighet till interaktion och öppnar för delaktighet hos den lyssnande parten.

Deltagarna kommer efter föreläsningen

 • att förstå varför visualisering är ett så kraftfullt verktyg.
 • att känna sig bekväma med att själva rita för att göra sig förstådda,
 • att ha exempel på symboler, färgsättning soc textning som gör skillnad när de ritar.

När vi utvecklar en organisation eller själva utvecklas vill vi se komplexitet, samband och flöden. Vi vill ha både faktabaserad och upplevelsebaserad information. Vi vill se delarna som helheten består av för att kunna göra saker annorlunda och förändras. Inte minst vill vi veta vad vi kan göra mer av. Men också vad vi kan göra mindre av eller ta bort.

Beställaren kan boka Terese för att

 • spara tid vid möten,
 • slippa missförstånd och irritation i kommunikationen,
 • spara pengar.

...och för att skapa

 • engagemang,
 • tydlighet och fokus,
 • en förståelse för både delar och helheten.

Urval av tidigare beställare:
Coca-Cola, City Con, AddQ, Peab, Konungens stiftelse ungt ledarskap, Studieförbundet Vuxenskolan, Jurek, Lilly, Tillväxtverket, Chalmers, Rädda Barnen, Scania, FMV, Stadsmissionens skolstiftelse, Arbetsförmedlingen, Gather Festival, Röda Korset, Arbetsmiljöverket

 • Effekten av att boka Terese Ellnestam

  Effekten av att boka Terese är

  • att ni förstår hur visualisering höjer värdet på er kommunikation, 
  • att ni sätter igång er kreativitet och förmåga att bygga på andras kreativitet, 
  • att ni ser att ni kan rita! Därmed får ni också större självförtroende att rita på möten, 
  • att ni upptäcker hur ni som grupp förändras i er sätt att arbeta när det blir visuellt tydligt vad ni kommit överens om, 
  • att ni märker hur roligt det är att återbesöka en bild som visualiserar er vision, er strategi eller era mål, 
  • att ni upptäcker hur mycket mer ni minns av era samtal som ledde fram till detta.
 • Terese Ellnestam som talare

  Terese är en katalysator för värdeskapande idéer och en guide som hjälper dig och dina kolleger att förstå varandra bättre. Hon visar hur ni kan visualisera er vision, strategi eller förändringsprocess på ett sätt som skapar engagemang, fokus, energi, tydlighet och god kommunikation. I en komplex och föränderlig värld är dessa resultat mycket värdefulla.

  Åhörarna säger ofta att Terese bidrar till

  • att skapa en trygghet. Medarbetare/deltagare vågar vara aktiva och delaktiga,
  • att alla känner sig lyssnade på under mötet,
  • att Terese lyssnat in och möter det verkliga behovet,
  • att allt blir roligare, lättare att behålla fokus på ämnet och därmed också upplever mötet mer intressant.

 • Så arbetar Terese Ellnestam

  Terese anpassar sina föredrag och workshops efter beställarens behov och önskemål.

 • Terese Ellnestam erbjuder

  Terese anpassar sina föredrag och workshops efter beställarens behov och önskemål.

 • Terese Ellnestam passar till

  Talaren passar till alla grupper som vill skapa delaktighet och kreativitet samt stärka kommunikationen mellan varandra.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Terese bakgrund är en mix av humanistisk och estetisk inriktning under studietiden. Utbildningen har sedan kompletterats med högre studier i interkulturell kommunikation, projektledning samt förändringsledning.

I början av yrkeslivet hade hon roller som teamledare, kommunikatör och projektledare, men under de senaste 18 åren har Terese genom sina roller

• skapat effektiva och visuellt tydliga processer,
• coachat ledare i kommunikation och förändringsledning,
• skapat energifulla, tydliga och roliga möten på allt från små ideella organisationer till stora internationella koncern- och ledningsgrupper.

Terese har drivit sitt eget företag sedan 2012 och är medlem i International Forum of Visual Practioners, https://www.ifvp.org/, . Hon är också en aktiv del av ett europeiskt team som skapar förutsättningar för alla europeiska yrkesverksamma Visual Practioners. Genom detta nätverk stärker hon möjligheter för alla medlemmar att dela kunskap och erfarenhet inom verksamhetsområdet och mellan våra länder https://euviz.com/

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Visade prov på professionalitet, ödmjukhet!"

2017-12-13, 10:42

”Vårt lokala nätverk inom Sveriges Kommunikatörer anlitade Terese för att få en introduktion i Graphic Recording. En särskild utmaning var att hon skulle genomföra introduktionen via videolänk. Efter knappt två timmars introduktion fick hon samtliga deltagare att utmana och överträffa sina förmågor. Terese visade prov på professionalitet, ödmjukhet och inte minst en stor pedagogisk talang. Jag kan varmt rekommendera hennes tjänster.”

Karin Falkeström
Ägare Lyssna Kommunikation

"Tar med mig en tankeväckare och inspiration!"

2017-12-13, 10:41

”Under kort tid och med enkla, proffsiga medel lyckades Terese få deltagarna att få upp ögonen för grafisk facilitering. En målgrupp som annars är väldigt van med Power Points och Keynotes.
Jag personligen tar med mig en tankeväckare och inspiration till att börja kommunicera saker som budget och resultat genom grafisk facilitering och symboler för att få fram essensen både enklare och mer lättförståelig.”

Klara Kviberg
Byråchef Britny

"Jag kan varmt rekommendera ett samarbete med Terese!"

2017-12-13, 10:40

"Terese är en fantastiskt inspirerande person som på ett ödmjukt och stilfullt sätt har förmågan att fånga det i bild, som man själv knappt kan förklara.

Hennes förståelse för olika typer av processer och situationer, kombinerat med kreativa och konkreta förslag gör det väldigt lustfyllt att arbeta tillsammans med henne.

Jag kan varmt rekommendera ett samarbete med Terese!"
Louise Köster
Marknads- och kommunikationsansvarig, Erfator Projektledning AB
numera Marknadschef IT-Total

"Aha-upplevelser!"

2017-12-13, 10:40

"När jag träffade Terese första gången visste jag inte vad Graphic Recording var. Nu är det givet för mig att man ska använda Grafant och Graphic Recording för att visualisera, förstärka, tydliggöra och kommunicera ett budskap eller facilitera en workshop.

När man jobbar med Terese ska man vara redo för en del aha-upplevelser. Hon lyssnar med både ögon och öron och har den fantastiska förmågan att förvandla spretig information till budskap och kunskap med bara några penseldrag.

Terese är professionell, kunnig, inspirerande, ödmjuk och det är framför allt roligt och givande att jobba med henne. Om ni inte haft kontakt med Terese och Graphic Recording än, så har ni något spännande att se fram emot!
Tveka inte att kontakta mig ifall ni har frågor."

Yordanka Terziyska
Solution Manager at NetEnt

"Kursen var jättebra!"

2017-12-13, 10:40

”Tack för en bra och givande kurs! Jag tycker att kursen var jättebra, den får en 10:a av mig. Jag skulle rekommendera kursen till kollegor och vänner, för att den sätter igång kreativiteten och man inser att det finns klara poänger med att rita, bland annat bättre överskådlighet och tillgänglighet vid presentationer. Plus att det är kul också.”

Carina Söderström
Informatör FMV

"Terese sprängde mina gränser!"

2017-12-13, 10:39

”Jag har haft den stora förmånen att få utbildas av Terese inom grafisk facilitering. Innan jag gick dit trodde jag mig vara oförmögen att stärka mina budskap genom att rita. Terese sprängde mina gränser inom ramen av några minuter och hon vägledde mig och övriga deltagare genom sin kurs på ett mycket roligt och stärkande sätt. Alla som håller i möten eller presentationer borde passera genom Terese’ kunnighet!”

Andreas Sander
Trygg grupp- och individutvecklare
Grundare
CommZone AB

"Kæmpe fornøjelse!"

2017-12-13, 10:39

”Det var en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med dig i Stockholm. Ud over at du er det sødeste væsen og særdeles nærværende, så er du meget eftertænksom og omhyggelig i dit arbejde. Du arbejder professionelt og tingene er bare i orden. Håber vi ses snart igen.”

Irene Mynthe
Tegner*antropolog*grafisk facilitator*illustration*visual thinking*konceptudvikling*visualisering*speed drawing*

"Våga anlita henne när ni behöver, det kommer ni inte att ångra!”

2017-12-13, 10:39

”Att arbeta med Terese innebär att man har en spännande kollega med sig med två spetskompetenser. Den ena är hennes analytiska förmåga att kunna formulera det väsentliga i en diskussion eller uppgift. Den andra är att samtidigt kunna visualisera detta på ett sätt så det blir väldigt lätt för vem som helst att förstå. Terese förtydligar och förenklar kundens kommunikation på ett riktigt roligt sätt.

Dessutom hjälper hon de som vill att utveckla sina egna tecknings- och textnings-förmågor så att även vi klarar av att kommunicera på ett ännu tydligare sätt.

Våga anlita henne när ni behöver, det kommer ni inte att ångra!”

Per Dohlwitz
CEO & Founder at Moderna Kompetenser Sverige AB

"Var väldigt proffsig i sitt bemötande och agerande!"

2017-12-13, 10:38

”Det var väldigt kul, kreativt och konstruktivt att ha med Terese som graphic recorder vid uppstartsmötet för vårt projekt. Terese var väldigt proffsig i sitt bemötande och agerande – från planerande förberedelsesamtal till signerat verk. Under dagens gång kunde vi följa vårt samtal också i grafisk form, och det hjälpte oss att återkoppla till sådant som sagts tidigare. I efterhand har vi något vi kan peka tillbaka på och minnas det som vi pratat om. Jag kan varmt rekommendera Terese och vill gärna använda hennes tjänster mer i vår organisation framöver.

Terese hjälpte oss att måla en gemensam bild av det vi diskuterade under vår workshop. Det var precis den kreativa touch vi behövde i projektstarten.”
Ola Nilsson
Projektledare på Forum för levande historia

Har ett mycket pedagogiskt och inbjudande arbetssätt!"

2017-12-13, 10:38

”Jag har vid flera tillfällen engagerat Terese som Graphic recorder, både operativt i workshop och som lärare/Visual Coach. Terese har ett mycket pedagogiskt och inbjudande arbetssätt som i kombination med stora och ständigt utvecklande kunskaper som Graphic recorder ger ett gott samarbete med mycket bra resultat.”
Peter Gabrielsson
FMV

"Rekommenderar varmt Terese!"

2017-12-13, 10:37

”Terese var med under en konferens som jag anordnade. Cirka 1000 deltagare, de högsta cheferna inom organisationen och Terese lyckades verkligen med att fånga det som var viktigt under dagen. Hon illustrerade budskapen på ett finurligt och tydligt sätt och vi återanvände en del av illustrationerna för att göra en tavla i efterhand. Jag rekommenderar varmt Terese och ni får gärna höra av er om ni vill ha referenser.”
Anki Frécon
anki@kagan.se
Event producer and moderator på Kagan Meetings AB

Terese Ellnestam talar om:

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 50.000 kr

 • Mer om priser

  Graphic Recording: 10 000 kr – 35 000 kr Graphic Facilitation: 25 000 kr – 50 000 kr (beroende på gruppens storlek och uppdragets längd)
  Budskapsillustrationer: 10 000 kr–50 000 kr (beroende på budskapens komplexitet och hur många de är till antalet)

  Eftersom alla uppdrag är behovsanpassade/skapade efter önskemål och omfattning hos uppdragsgivaren är ovanstående spann relativt brett.

 • Mitt motto

  På engelska:

  ”Tell me and I’ll forget.
  Show me and I maybe not remember.
  Involve me and I will understand.”

  Eller på svenska:

  ”God kommunikation är lika stimulerande som svart kaffe och det är precis lika svårt att sova efteråt”
  -Anne Morrow Lindbergh

Grafisk Facilitering

Andra talare inom samma område

Lukas Björkman

Vad tycker och tänker barn i dag? Hur skriver man för dem? Och hur har journalistiken för barn förändrats genom tiden? Kamratpostens chefredaktör Lukas Björkman bjuder på insikter, anekdoter och rol

Ola Tornberg

Ola föreläser om hur vi kan utveckla vår kommunikationsförmåga för att få mer effektivitet, glädje och motivation i vardagen. Han har unika kunskaper från att möta människor i olika situatio ...

Jenny Edner

Hon har fått stipendium från Prins Philip. Hon har varit kommentator för Björn Borgs son. Idag ger Jenny Edner föreläsningar och utbildningar om prestationsförhöjande tekniker och åtgärde

Martin Deinoff

Martin Deinoff är IT-entreprenör och vice VD för Creuna, nordens största digitala byrå. Martin Deinoff vet mer än de flesta om vart internet och digital utveckling är på väg och känner väl till de t

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap