Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Mångfald och integration / Rasism / Tatiana Håkansson

Tatiana Håkansson

Vi alla har ibland svåra motgångar. Det är bara i motvind som draken stiger.

Tatiana Håkansson föreläser engagerande om de högaktuella ämnena integration, normkritik och rasism. Såsom färgad, adopterad och invandrad till Sverige har Tatiana egen erfarenhet av både ett inifrån- och ett utifrånperspektiv. Detta har gjort henne väl insatt i problematiken. Men hon har även förslag till lösningar.

Tatianas verksamhet riktar sig framförallt till organisationer, såsom företag, kommuner och skolor. T ex vid en nyanställning frågar sig ofta organisationer angående jämlikhetsfrågan: Hur når vi ut till den målgrupp vill vi anställa? Hur arbetar vi för att få dem att stanna kvar? Med kunskapen Tatiana besitter i dessa frågor vägleder hon organisationerna till att nå målen.

Nytt koncept: Svartingen och Nazisten
Tatiana har ett nytt föreläsningskoncept där deltagarna får möta en svart tjej som blir vän med en före detta nazist som har varit med i en av Sveriges största nazistiska organisationer. Hur hamnar en kille från den invandrartäta Uppsalaförorten Gottsunda hos nazisterna? Och framför allt: hur tar han sig därifrån för att bli vän och samarbetspartner? 

Följ med på en hisnade resa till miljöer där man b la planerar en väpnad revolution, förtvivlade situationer där Säpo knackar på dörren hos mamman. Där högerextrema världen växer och allt fler rekryteras in. Vilken värld vill du ha? Vad kan vi göra för att förändra detta, i stort som i smått? 

Bland tidigare beställare märks:
Rättighetscentrum Västerbotten, Sensus, Women in Sport & Adventure, Popkollo, Musiker Mot Rasism, Internationella kvinnoförbundet och Västerbottens Idrottsförbund.

 • Effekten av att boka Tatiana Håkansson

  Tatianas föreläsningar ger kunskap och hopp om förändring.

 • Tatiana Håkansson som talare

  Trots de svåra ämnena når Tatiana fram till sin publik, med hjälp av humor. När hon står på scen kan åhörarna inte undgå att dras med av hennes starka utstrålning. Med en underton av göteborgska samt brasiliansk scennärvaro fängslar Tatiana sin publik från första ögonblicket.
  Den skicklighet Tatiana uppvisar när det gäller att med kunskap, egna erfarenheter och workshops få fram sitt budskap, gör hennes föreläsningar till ett minne som publiken tar med sig för livet med ett leende.

 • Så arbetar Tatiana Håkansson

  Tatiana skräddarsyr workshops och föreläsningar efter kundens behov och önskemål.

 • Tatiana Håkansson erbjuder

  Tatiana Håkansson erbjuder föredrag och seminarier med humor och sakkunskap i de känsliga men mycket aktuella ämnena integration, rasism och normkritik. Hennes egen bakgrund som färgad, adopterad och invandrad till Sverige har gjort henne väl insatt i ämnena.

 • Tatiana Håkansson passar till

  Utbildningar, konferenser och events med fokus på ämnena i fråga.

Talaren utgår från Västerbotten
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Tatiana Håkanson föddes i en favela i Brasilien 1991. Som 6-månaders baby blev hon lämnad på ett barnhem och sedan uppfostrad av stränga katolska nunnor, en stark berättelse som griper tag i alla. 1998 adopterades Tatiana till Sverige.

Som vuxen studerade hon Idrottsvetenskap vid Umeå universitet. Tatiana fick därefter flerårig erfarenhet av idrottsvärlden och är inte rädd för stora utmaningar. Inget är omöjligt för Tatiana. Hon har varit fotbollsspelare på elitnivå, entreprenör och debattör.
År 2014 var Tatiana medförfattare i boken Svart kvinna. På Umeågalan 2016 blev hon utmämnd till Årets våghals. Hon blev även utsedd till en av Västerbottens framgångsrika kvinnor 2016 inom kategorin Organisation. 2016 fick hon därtill utmärkelsen "Omtanke utan baktanke" av Umeå city första frukost Rotary-klubb.

Trots sin ungdom har Tatiana erhållit flera priser i entreprenörskap med sitt företag Inora AB. Hon har även arbetat med projektet Brytiga böcker, i samarbete med Sensus. Tatiana har dessutom hunnit sitta i flera organisationers styrelser för att bistå i just jämlikhetsfrågor. Hon är därutöver grundare av Refugees Welcome Umeå – en av Umeås största hjälpinsatser i modern tid. För detta har Tatiana belönats med en rad priser.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Take the opportunity to show yourself

2017-02-20, 08:37

"Our final guest was Tatiana Hakanson. Don't be afraid to take your place whenever you are. Take the opportunity to show yourself." Internationella kvinnoförbundet

Angeläget tal

2017-02-20, 08:36

"Upplev Tatianas angelägna tal om hur det är att vara ung, svart kvinna i ett rasistiskt präglat Sverige. Från minneskonserten för John Hron i torsdags i Kungälv. Vi är stolta över att ha dig med” Live för Mångfald

Tatiana Håkansson talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 30.000 kr

 • Mitt motto

  ”Vi alla har ibland svåra motgångar. Det är bara i motvind som draken stiger.”

Rasism + Barn = Sant!!!

Andra talare inom samma område

Umit Dag

Umit Dag är en bred underhållare som verkar på de flesta scener. Han har på kort tid blivit känd som komiker och medverkat i flera radioprogram. Just nu är han aktuell med sin debutroman;

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap