Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Stefan Berg

Det är viktigt att det är roligt, annars blir det tråkigt. Och det är inte kul.

Stefan Berg avslöjar underhållande varför vi är som vi är, varför vi gör som vi gör och hur du förstår dem som inte kan förstås. Du som någon gång haft med människor att göra har säkert märkt att alla inte är som du – att vi är olika. Alla går inte igång på samma saker. Men dessbättre är vi förutsägbart olika.

Stefan förklarar våra olika beteendestilars kännetecken, främsta triggers, värsta fasor och vad det är som driver människor till att handla som de gör. Liksom vad du kan tänka på när du vill övertala dem att göra som du vill – allt i fyrfärg och med en god blandning av aha! och haha! En garanterad energikick för konferensen, personaldagen eller kick-offen och en sjävklar snackis vid middagen!

whyguy

Urval av tidigare beställare
PWC, Riksbyggen, Visma, Swedbank, Handelsbanken, Skellefteå Kraft, Umeå Energi, Caverion, Repay, Metso, Boliden, Scandic, entreprenörsutbildningar som No Plan B, Arctic Business Incubator och Krenova.

 • Effekten av att boka Stefan Berg

  Publiken får en färgstark upplevelse med hög igenkänningsfaktor om våra olika beteendestilar med flera aha-, och kanske några åh nej-upplevelser som levereras i en fartfylld föreläsning. Deltagarna går leende därifrån med en ökad insikt i hur ens egen kommunikationsstil kan uppfattas av andra, större förståelse för andras kommunikationsstilar och konkreta tips om hur man kan göra för att anpassa sitt budskap efter motparten för att få dem sålda på ens idé. 

  Detta är en lustfylld inspirationsföreläsning förstärkt med enkla verktyg som får dig att förstå och förutse dina egna reaktioner. Du får insikt i hur du kan påverka mottagaren genom att välja rätt argument och metodik samt göra ditt liv lite enklare genom effektivare kommunikation. Föreläsningen blir en garanterad snackis vid middagen, under resten av konferensen och lång tid framöver.

 • Stefan Berg som talare

  En föreläsning med Stefan Berg medför nya insikter och stor igenkänning, många skratt och tankfull reflektion. Likaså hypotetiska frågor och konkreta verktyg för att förstå de som inte kan förstås – allt sammanvävt i en lättsam och färgstark föreläsning med stor delaktighet.

 • Så arbetar Stefan Berg

  Föreläsningarnas fokusområde och genomförande planeras tillsammans med beställaren.

 • Stefan Berg erbjuder

  Stefans föreläsningar ger lättsam och enkel pedagogisk förståelse för att alla medarbetares/färgers olika bidrag till teamet behövs för att nå det gemensamma målet. Våra olika sätt att anta utmaningar och vilja lösa uppgifter kan skapa gnissel i maskineriet. Här får du konkreta tips på hur du kommunicerar på bästa sätt utifrån din egen stil till andras. T ex:

  • Det här är de olika beteendestilarna/färgerna och så känner du igen dem
  • Det här motiverar och det här skapar stress för olika färger
  • Så får du olika färger att gilla din idé
  • Styrkor och utmaningar i olika färger
  • Teamwork – med färger
  • Effektiv kommunikation – med färger

  Att en effektivare kommunikation förhindrar konflikter, ökar produktionen, boostar kreativiteten och gör det ännu roligare att gå till jobbet som bonus.

 • Stefan Berg passar till

  Konferenser, personaldagar, avdelningsträffar och kick-offs.

Talaren utgår från Västerbotten
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska

Stefan Berg är i grunden certifierad karriärcoach via Karriärcoachakademin, certifierad DISC-utbildare, utbildad i MI, egenföretagare samt projektledare för unga entreprenörer. Under mer än femton år har Stefan coachat 2000 ungdomar, arbetssökande och människor i karriärväxlingar för att hjälpa dem komma till sin fulla rätt på arbetsmarknaden.

I det egna företaget whyguy samarbetar Stefan med Ensize AB sedan 2011. Han håller föreläsningar och utbildningar med fokus på bl a kommunikation, ledarskap och teamwork, med stor kunskap om våra olika beteendestilar som grund (DISC).

På Stefans hemsida www.whyguy.se finns andra intressanta samarbeten att läsa om, såsom interaktiv föreläsning i samarbete med en improvisationsteater. Eller kan det handla om utbildningsdagar för team där de nya insikterna testas genom ett gastronomiskt äventyr och möjligheten att laga en gourmetmiddag från scratch.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Roligt och inspirerande sätt!"

2017-10-09, 17:37

”Stefan har på ett roligt och inspirerande sätt, med hjälp av färger, lärt oss hantera varandra och våra kunders beteenden på ett nytt sätt och med nya ögon.” Catarina Lidman, kontorschef och Veronica Hallkvist, bitr kontorschef, Swedbank

"Utvecklande för såväl gruppen som individerna!"

2017-10-09, 17:36

”Utvecklande för såväl gruppen som individerna! Samtidigt: många skratt tillsammans! En toppendag!" Andreas Philipsson, direktör, Svenska Soldathemsförbundet

"Rekommenderas varmt!”

2017-10-09, 17:36

”Vårt arbetslag hade stor glädje och bestående nytta av dagen med Stefan. Vi blev synliga för varandra, fick respekt för våra olikheter och förståelse för hur vi kan utveckla arbetslagets potential. För mig som arbetsledare var det en viktig ögonöppnare. Rekommenderas varmt!”
Anna-Klara Granstrand, integrationsstrateg, Skellefteå kommun

"Stefans okonventionella pedagogik med bild- och formspråk gör att kursinnehåll tillgodogörs mycket bättre!"

2017-10-09, 17:35

”Stefan arbetar med utveckling av modernt ledarskap där övningar och exempel tydligt illustrerar budskapet. Därmed blir både upplevelsen och hågkomsten av dem samt kundvärdet på arbetet högre. Med färgsprakande illustrationer och övningar tydliggörs beteendemönster som därmed ger bättre förståelse för ledarskapets behov av individanpassat förhållningssätt. Stefans okonventionella pedagogik med bild- och formspråk gör att kursinnehåll tillgodogörs mycket bättre.” Anders Hettinger, marknadsansvarig, PWC

"Stefan blandade skickligt allvar med humor och lämnade ingen oberörd!"

2017-10-09, 17:35

”Vi anlitade Stefan Berg som inspirationsföreläsare till vår användarträff. Stefan blandade skickligt allvar med humor och lämnade ingen oberörd. Hans föreläsning framkallade massor av diskussioner på kommande fika- och middagsraster, precis som vi hade hoppats på!” Tobias Norrfors, produktägare Visma Consulting

Stefan Berg talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 25.000 kr

 • Mer om priser

  15–25 000
  Färgstark föreläsning från 45 min till 1,5 tim eller enligt önskemål

  Mot offert:
  • Utbildning halvdag/heldag, som inkluderar
  • Personlig kommunikationsstilsanalys PUSSELDISC (ett häfte à ca 25 sidor) till alla deltagare;
  • Arbetshäfte / Reflektionsmaterial (häfte) till alla deltagare;
  • Laminerat färgvisitkort till alla deltagare;
  • Teamrapport – hela teamet på samma spelplan (häfte, ca 30 sidor) till beställaren
  • Pusselspelet – dessa är dina positiva egenskaper enligt dina medarbetare (övning)

 • Mitt motto

  ”Det är viktigt att det är roligt, annars blir det tråkigt. Och det är inte kul.”

Andra talare inom samma område

Claes-Johan Larsson

Du är Alltid i direktsändning! Claes-Johan rustar dig för ännu bättre kundvård, service samt medieträning och kommunikation. Bli bäst på mötet med kollegor, anställda och kunder. Öka för

Peter Wahlbeck

Den rikskände komikern Peter Wahlbeck ger en stand up-föreläsning i särklass om humor och kommunikation. Hur kommunicerar man med hjälp av humor? Varje dag möts vi av ett ofattbart

Linda Hörnfeldt

Hur arbetar man smartast som influencer? Och hur jobbar man effektivast med profiler på sociala medier? Linda Hörnfeldt vet besked. Hon är en av Sveriges främsta experter

Lukas Björkman

Vad tycker och tänker barn i dag? Hur skriver man för dem? Och hur har journalistiken för barn förändrats genom tiden? Kamratpostens chefredaktör Lukas Björkman bjuder på insikter, anekdoter och rol

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap