Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Siavosh Derakhti

Siavosh Derakhti är Malmökillen som gick från att kallas "uträknad" och "besvärlig" i skolan till att bli sommarpratare. Han har fått träffa president Obama och mottagit otaliga priser, till och med av kungen(!).

Redan som 19-åring startade Siavosh föreningen ”Unga muslimer mot antisemitism”. Målet var att öka förståelsen mellan olika grupper i Malmö. Därefter har Siavosh arbetat för att motverka utanförskap, intolerans samt antisemitism och islamofobi för barn och ungdomar i hela Sverige.

År 2013 valdes Siavosh ut till att få träffa USA:s dåvarande president Barack Obama under dennes statsbesök i Sverige. Siavosh är därtill den förste som har tilldelats det nyinstiftade ELSA-priset från den Svenska kommitén mot antisemitism. Han var även den förste som mottog Raoul Wallenbergpriset från Raoul Wallenberg Academy.

Under 2014 fick Siavosh följande utmärkelser: Årets svenska hjälte, även Årets ideell sektor-stipendiet Kompassrosen, av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap. Siavosh resa är en dröm som slagit in, från “uträknad” till egenföretagare, förebild och hjälte.

Idag tillhör Siavosh Sveriges mest efterfrågade föreläsare inom integration, mångfald, inspiration, samt motivation och rasism.

Hemsida

Urval av tidigare beställare:
Siavosh har föreläst för flertalet kommuner, skolor och företag. Med erfarenheten från mer än hundra föreläsningar är Siavosh en erfaren och häpnadsväckande föreläsare.

 • Effekten av att boka Siavosh Derakhti

  Publiken får upptäcka på allvar att den Andre bara är en annan version av en själv. Det är viktigt att publiken känner sig delaktig och får svara på några frågor om saker som de själva kanske tidigare inte hade tänkt på. Siavosh inspirerar och motiverar publiken till att tro på sig själva och även att våga tro på sina medmänniskor. Att våga ge sina drömmar en chans är något som få i publiken har övervägt.

 • Siavosh Derakhti som talare

  Varm, empatisk och engagerande är tre ord som beskriver Siavosh som talare. Hans talarstil är helt unik och den äventyrliga livshistorien berör alla.

 • Så arbetar Siavosh Derakhti

  Siavosh anpassar sina föredrag efter beställarens behov och önskemål.

 • Siavosh Derakhti erbjuder

  Siavosh erbjuder personliga och minnesvärda föredrag för individer och organisationer som strävar efter mer ömsesidig respekt och förståelse. Raka och tydliga föredrag som anpassas efter publikens behov. Med det menas att Siavosh antingen kan lägga mer krut på att berätta om sin uppväxt och inspirera publiken eller föreläsa mer om kunskap och ge verktyg till hur man kan arbeta med människor.

 • Siavosh Derakhti passar till

  Privat och offentlig sektor, temadagar samt konferenser.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska

Siavosh växte upp i Malmö. Hans föräldrar kom till Sverige som flyktingar från Iran. Han bästa vänner under uppväxttiden var en rom och en jude. De tre var oskiljaktiga oavsett bakgrund. Detta kom att prägla Siavosh syn på ömsesidig respekt, förståelse och integration mellan olika grupper. Han startade som 19-åring föreningen ”Unga muslimer mot antisemitism”. Det skedde efter en resa till ett dödsläger. Föreningen har nu breddats och bytt namn till ”Unga mot Antisemitism & Främlingsfientlighet”. Syftet är att öka förståelsen mellan olika grupper i Malmö.

I tjugoårsåldern arbetade Siavosh med barn och ungdomar i både kommunal och privat regi. Sedan 6 år tillbaka har han varit barn- och ungdomsledare, mentor, ungdomscoach, lärarvikarie, barnskötare, samt fritidsledare och elevassistent.

Idag är Siavosh en av Sveriges främsta föreläsare inom integration, mångfald, inspiration samt motivation och rasism. Han har arbetat outtröttligt för barn och ungdomar i hela Sverige. För sitt arbete har han erhållit Human Rights First Award 2015 av Human Rights First, (USA).


Siavosh har listats som
• Sveriges supertalang av Veckan Affärer
• Näringslivets superkommunikatör av tidningen Resumé
• Framtidens 99 mäktigaste av TCO
• En av världens mest inflytelserikaste under 30 av Forbes Magazine.

Siavosh har även varit nominerad flera år i rad till
• Svenska hjältar
• Konungens Kompassros ungt ledarskap

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Siavosh Derakhti talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 25.000 kr

Möt en av årets sommarpratare: Siavosh Derakthi - Vardagspuls (TV4)

Siavosh Derakhti: "Obama undrade om jag hade flickvän" - Malou Efter tio (TV4)

Hatet i samhället växer: "Nu måste vi bevisa att vi står sida vid sida" - Nyhetsmorgon (TV4)

Andra talare inom samma område

Josef Kurdman

Josef Kurdman är en fantastiskt inspirerande talare, som rest land och rike runt och gett sin bild av hur vi ska lösa integrationsfrågan i Sverige. Sverige har på några få …

Marcus Priftis

Marcus Priftis talar engagerande om jämlikhet och mångfald, rasism och antirasism samt inkluderande arbetsplatser och hur man når fram. Med humor, igenkänning och ett …

Tatiana Håkansson

Tatiana Håkansson föreläser engagerande om de högaktuella ämnena integration, normkritik och rasism. Såsom färgad, adopterad och invandrad till Sverige har …

Shatila Salami

Hon är den första kvinnan i Europa som gjort militärtjänst i hijab. Idag är Shatila Salami dessutom Räddningstjänstens första kvinna i slöja. Hon visste redan som …

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A Hotell Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2018 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap