Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Scott Cole

Scott Cole föreläser om hållbar utveckling, miljö och idrott. Han ger paralleller från sin bakgrund inom uthållighetsidrott och som filosofie doktor inom miljöekonomi. Han har vunnit internationella tävlingar i vissa av världens finaste landskap. Som en miljöekonom och entreprenör synliggör han värdet av naturen och allt den levererar till oss. Få vägledning igenom hur vi ska agera mer hållbarhet för vår kropp och framförallt vår planet.

 Från sin bakgrund som uthållighetsidrottare ger han tips till hur man arbetar som ett team samt ger inspiration inom målsättning, hur man tränar och tänker inför mål så som Vasaloppet eller AXA Fjällmara. 

Artikel i SvD "Gör det lönsamt med miljöhänsyn"

 • Scott Cole som talare

  Med en rolig amerikansk brytning är Scott en underhållande och humoristisk talare med ett optimist budskap: Även om vi inte behöver betala för naturen så har den ett stort värde för oss alla - oavsett tävlingsinsikt.

 • Scott Cole erbjuder

  • Effektivare team - Lärdomar från uthållighetsidrotten.
  Scotts långa karriär inom multisport, en krävande lagsport som utövas i en ofta mycket påfrestande miljö, har lärt honom ett och annat om effektivt lagarbete. Under 45 till 75 minuter delar Scott med sig av sina lärdomar gällande lagdynamik.

  • Vilken prislapp har naturen? En uthållighetsidrottares och miljöekonoms reflektioner.
  Inspirerande filmer och anekdoter från Scotts karriär som uthållighetsidrottare kombinerat med en rad starka argument för varför en prislapp på naturen kan hjälpa oss att bättre uppskatta dess värde.

  • Effektivare uthållighetsträning – nå längre med mindre träning.
  Under 45 - 90 inspirerande minuter varvas träningstips med spännande berättelser från tävlingar världen över, visar filmer och bilder samt svarar på frågor. Föreläsningen riktar sig till hela spektret av motionärer.

  • "Uthållighets-burn out” – när man har slutat lyssna på kroppen.
  Som framgångsrik multisportare under mer än 17 år har Scott också blivit en expert på träning. Duktig på att pressa sin kropp mot nya höjder och att flytta sina mentala och fysiska gränser. Men vad händer när det går för långt och man låter huvudet bli kroppens ”autopilot”?

  • Född löpare – varför skadad?
  Föredraget riktar sig till alla sorters atleter – från elit till motionär – och till den som är allmänt intresserad av rörelse. Det är speciellt relevant för löpare som haft skadeproblem (knä, höft, rygg etc.) men naturligtvis också för den som vill springa längre, snabbare och med större njutning.

 • Scott Cole passar till

  Scott passar för åhörare som gillar naturen, idrott (med eller utan prestationskrav), och att göra vår världen till en bättre plats för våra barn.

  Hans föreläsning är lika omtyckta av atleter som icke atleter, med en personlig och ingående relation med naturen skapar det bättre förutsättning för hans budskap.

Talaren utgår från Jämtland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Engelska som modersmål

Naturen löper som en grön tråd genom Scotts liv. Som multisportidrottare är det den lekplats han behöver som motivation i sin dagliga träning. Möjligheten att träna och tävla på fantastiska platser är inspirerar till att bli en bättre löpare, cyklist och kanotist.

Som coach, lärare och talare använder han sig av relationen mellan natur och människa för att belysa vikten av ett naturlig, hållbar och hälsosam träning och rörelse. Den stig eller älv som inte inspirerar oss att utnyttja och uppskatta vår fysiska potential finns inte. Vi är skapta för naturlig rörelse – i naturen.

Som miljöekonom hjälper Scott företag och organisationer att förstå kopplingen mellan människans hälsa och naturens tillstånd. Individer fattar bättre beslut när de ser hur beroende vårt välbefinnande är av naturens förmåga att förse oss med bränsle, mat, dricksvatten, biologisk mångfald och –inte minst, möjlighet till rekreation.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Jessica Frösell

Jessica Frösell håller en föreläsning om stress där hon ger en djupdykning i varför människan reagerar som den gör vid stress samt hur man med små …

Mikael Lund

Mikael Lund är expert på alkoholism, spelberoende och anhörigproblematik. Han har föreläst på universitet, högskolor och företag samt medverkat i tv-programmet …

Anna Wikfalk

Anna Wikfalk lär er hantera hantera stress och hur man skapar fokuserade, nöjda och engagerade medarbetare på arbetsplatsen och i skolan. Mångårig erfarenhet och …

Monika Palo

Hon är energikvinnan från norr med över 25 års erfarenhet som helhetsterapeut. Hon arbetar med energi som medicin. Monika Palo trollbinder sin publik med smittande …

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A HotellCool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap