Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Sahar Almashta

Bra bemötande, fungerande mångfald, kommunikation, kulturcoachning, rekrytering och organisationsutveckling är något föreläsaren Sahar brinner för. Hon är född i Babylon, och hennes erfarenheter som inflyttad är något hon använder sig av när hon utbildar och ger konkreta råd i hur arbetsplats bäst blir integrerad. 

Modigare och tydligare dialog i kombination med ömsesidig respekt och empati är nyckeln, menar Sahar, som med humor och engagemang ger exempel på hur mycket som går att vinna med en fungerande och konfliktfri mångfald.

Bokavtal med förlaget Atlas

Sahar Almashta
Det känns fantastiskt att signera avtalet med bokförlaget Atlas!

Min berättarserie Människors Historia blir en bok som ges ut hösten 2019❤️
Tack Tove Leffler

Ni hittar en del av dessa historier berättade i min podcast Integration i praktiken.

Och så här skriver bokförlaget Atlas efter signeringen av avtalet:

Hurra! I dag blev det klart att vi ska ge ut den fantastiska boken Människors historia av @saharalmashta . Hon driver också den viktiga podden Integration i praktiken och där har redan flera av dessa historier hörts. Podden finns där poddar finns och man kan följa den här @integration_i_praktiken ! Nästa år kommer boken
https://www.facebook.com/116791875013074/posts/2771442072881361/

”icon” Sahars podcast "Integration i Praktiken"


Avsnitt 25: Arbete omedelbart är en lösning på problemen
Sahar Almashta intervjuar Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi. Jerzy Sarnecki berättar om familjens flykt från Polen när han var 21 år gammal. Han förklarar varför vissa avstår från att begå brott och andra inte samt om det som påverkar brottsligheten. Sarnecki berättar om varför vi har segregerade områden och vad vi bör göra för att bryta permanentandet  av utanförskap, segregation, arbetslöshet och brottslighet. Sarnecki föreslår en hel del lång- och kortsiktiga insatser inom flera områden för att nå en fungerande integration och minskad brottslighet.

Lyssna gärna till historien om överlevanden Piotr och dela tack❤️

Podcast "Avsnitt 31 – Människors Historia 11: Historien om Piotr"
Piotr var 2,5 år när hans familj fördrevs till Warszawas bevakade getto när Polen erövrades av Nazityskland. Han minns hungern, förnedringen och rädslan. Som 4 åring smugglades han via kloaker till andra sidan av gettot. Som barn har Piort lärt sig hur man uppför sig för att inte väcka uppmärksamheten. Piotrs föräldrar skickades till förintelsen och han berättar om rörande återträffen med sin överlevande mor efter krigets slut. Piotr berättar även om sitt liv i Sverige och kopplar till dagens klimat i Europa och resten av världen.

Urval av tidigare beställare:

 • Praktikertjänst på olika ställen i Sverige. En pågående kund sedan 2011.
 • Länsförsäkringar i olika städer i Sverige. Återkommande kund. 
 • Avesta Omsorgsförvaltning. Har utbildat samtliga anställda 800 personer under flera månader. 
 • Samordningsförbundet RAR på olika orter. 
 • Arbetsförmedlingen.
 • SABO. Återkommande kund sedan 2011. 
 • Sveriges Arkitekter.
 • Försäkringskassan. 
 • Tomelilla kommun. 
 • Flera kommuner i Lappland.
 • Effekten av att boka Sahar Almashta

  Du får följa med på en personlig resa som är rik på berättelser och information om det som inte liknar det vi är vana vid och som öppnar ögonen för det okända. Det leder till omedelbar förståelse, beteendeförändring samt mänskligare och öppnare arbetsmiljö. Många har sagt att utbildningen fungerar som ett startskott för en bättre och fungerande kommunikation kolleger emellan men även gentemot kunder, patienter och andra.

 • Sahar Almashta som talare

  Sahar Almashta är född och uppvuxen i Babylon, Irak. Hon är utbildad arkitekt i Moskva och är bosatt i Sverige sedan 1989. Sahar är en utbildande, inspirerande, äkta storyteller och engagerad föreläsare med stor ryggsäck och mängder av relevanta historier som hon berättar med humor som berör! Sahar har en egen podcast, Integration i Praktiken, där hon även har den prisade berättarserien Människors Historia.

 • Så arbetar Sahar Almashta

  Sahar har kontakt med dig som uppdragsgivare före föreläsningen för att kunna anpassa denna efter målgruppen och lägga föreläsningen på rätt nivå med tyngd på de rätta ställena.

  Uppdragsgivare är även välkomna att rådfråga Sahar när det gäller konflikter, rekryteringar och andra känsliga frågor som man inte vill diskutera inför publik.

  Hon förmedlar en aha-upplevelse och uttryck för att åhörarna vill höra mera för att lära sig ännu mera om det som de trodde att de kände till. Vi vet ju ofta ingenting om varandra, men vi har våra fördomar och förutfattade meningar om alla andra.

 • Sahar Almashta erbjuder

  Sahar erbjuder skräddarsydda föreläsningar, workshops, seminarier samt konsultation och kulturcoachning. Hon håller också föreläsningar med juridisk inriktning: mänskliga fri- och rättigheter, diskrimineringslagen, straffrätt och arbetsrätt tillsammans med en av Sveriges skickligaste jurister. Utbildningen Integration i praktiken består av tre delar (hur ser läget ut i världen, hur är det att komma till Sverige och vad kan vi göra för en lyckad integration) som alla är avgörande för att skapa förståelse för de problem och utmaningar som finns i samhället kopplat till integration. Deltagarna får konkreta verktyg och tips som underlättar i deras vardag. Utbildningen bygger på flera tekniker, bland annat storytelling och kognitiv Beteendemetod (KBT).

  ”Integration i Praktiken”. Det är genom dessa föreläsningar vi folkbildar. Utbildningen ger en bild av hur det är att komma till ett nytt land, med ett nytt språk och en ny kultur, samtidigt som den egna ryggsäcken väger tungt. Hos publiken uppstår förståelse och insikt om de svårigheter som möter en nyanländ.

 • Sahar Almashta passar till

  Samtliga arbetsplatser (kommunala, statliga och privata) i alla branscher och sammanhang. De flesta arbetsplatser har idag mångfald eller är på väg att få det och vill arbeta proaktivt för en konfliktfri arbetsmiljö.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Kvinna
Språk Svenska

Integration är något Sahar kan från grunden med tanke på att hon har levt i tre olika kulturer. Sahar har forskat vid KTH och var under femton år anställd på Sweco, samtidigt som hon i olika projekt arbetade för Migrationsverket och var aktiv som föreläsare. Under sin tid på Sweco arbetade hon många år med Mellanöstern, då hon koordinerade affärsrelationer med flera länder och bidrog med flera stora projekt mellan Sweco och Irak och andra länder i Mellanöstern. Sahar har suttit i styrelsen för Alla Kvinnors Hus i fem år. Idag är hon egen företagare och arbetar på heltid med sådant som anknyter till lönsam och fungerande integration. Bra bemötande, förståelse för dem som inte liknar oss själva, kulturcoachning, rätt rekrytering, lönsam mångfald och kommunikation samt organisationsutveckling är något Sahar brinner för. Hon är född i Babylon, och hennes erfarenheter som inflyttad är något hon använder sig av när hon utbildar och ger konkreta råd i hur arbetsplatser bäst blir integrerade, konfliktfria och lönsamma.

Sahar Almashta erbjuder skräddarsydda föreläsningar, workshops, seminarier samt konsultation och kulturcoachning. Hon erbjuder också föreläsningar med juridisk inriktning: mänskliga fri- och rättigheter, diskrimineringslagen, straffrätt och arbetsrätt. Sahar samarbetar med en av Sveriges skickligaste jurister på området.

Sahar har på Migrationsverket varit initiativtagare och huvudansvarig för ett flertal projekt med fokus på kompetensutveckling/utbildning för migranter. Hon var även under flera år representant i Migrationsverkets fokusgrupp för Irak – med uppdrag att bidra med kunskap och kompetens om Irak. Sahar har bred politisk erfarenhet. Bland annat har hon haft politiska uppdrag i Stockholms stads kulturnämnd och Stockholms stads stadsbyggnadsnämnd 2006-2014. Sahar är styrelseledamot i Alla Kvinnors Hus sedan flera år tillbaka.

Sahar är stolt över att ha hjälpt Omsorgsförvaltningen i Avesta att utbilda all personal (800 personer) i mångfald och "Integration i praktiken" under fem veckor.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

2018-04-05, 13:52

”Det är som att ha fått nya glasögon, med rätt styrka.”
– Kiruna kommun

2018-04-05, 13:52

”Det blev en omstart för min hjärna efter din föreläsning”
– Avesta Omsorgsförvaltning

2018-04-05, 13:50

”Berättelserna i dina föreläsningar sitter i väggarna på kontoret och folk kommer ihåg dem år efter år.”
– Personaldirektör på Praktikertjänst

2018-04-05, 13:49

”Alla borde lyssna på det här.”
– Kunder

Sahar har en egen podcast ”Integration i praktiken” sedan juli 2016. Länk: http://www.saknex.se/podcast/ Hon har en egen berättarserie ”Människors Historia” som har beviljats Röda Korsets Operation Innovation för 2017. Serien ligger tills vidare i podcasten. Länk: http://www.saknex.se/podcast/

Sahars podcast har egen blockmeny på Röda Korsets Center hemsida. Länk: https://www.redcross.se/behover-du-var-hjalp/vard-och-behandling/stockholm/

Serien Människors Historia ska utkomma som bok inom ett år. En pågående process.

Hon hade en gemensam blogg tillsammans med Praktikertjänst AB under 2-3 år. Bloggen har ett uppehåll. http://www.saknex.se/blog/

Sahar har flera mediapublikationer på bl. a. SvD och DN. Länk: http://www.saknex.se/media/

Sahar tog emot ett ärorikt pris för sitt arbete mot främlingsfientlighet och rasism. Det var Region Stockholm som synade hennes podcast och berättarserien Människors Historia.
http://www.saknex.se/media/pris-arbete-mot-framlingsfientlig-och-rasism/
http://www.saknex.se/uncategorized/intervju-vid-sll-prisutdelning/

Sahar Almashta talar om:

Expertområden:

Prisklass:

25.000 kr - 40.000 kr

 • Mitt motto

  ”Från VI och DEM till VI.”
  ”Det blir som vi tänker!”
  ”Möt människor där de är.”

Podcast Integration i praktiken fyller ett år, Sahar Almashta

Sahar Almashta, SA Knowledge Exchange

Andra talare inom samma område

Rodrigo Garay

Rodrigo Garay coachar personer till deras drömjobb. Modellen utgår från det faktum att 80 procent av alla lediga jobb aldrig annonseras externt. Det gäller alltså att hitta dessa osynliga

Umit Dag

Umit Dag är en bred underhållare som verkar på de flesta scener. Han har på kort tid blivit känd som komiker och medverkat i flera radioprogram. Just nu är han aktuell med sin debutroman;

Stig-Arne Bäckman

Tänka nytt eller har vi tänkt färdigt?
Stig-Arnes föredrag väcker åhörarnas kraft och energi. Publiken får inspiration till förnyelse och ...

Shatila Salami

Hon är den första kvinnan i Europa som gjort militärtjänst i hijab. Idag är Shatila Salami dessutom Räddningstjänstens första kvinna i slöja. Hon visste redan som liten att

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap