Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85  E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Sahar Almashta

Bra bemötande, fungerande mångfald, kommunikation och organisationsutveckling är något föreläsaren Sahar brinner för. Hon är född i Babylon, och hennes erfarenheter som inflyttad är något hon använder sig av när hon utbildar och ger konkreta råd i hur arbetsplats bäst blir integrerad. Modigare och tydligare dialog i kombination med ömsesidig respekt och empati är nyckeln menar Sahar, som med humor och engagemang ger exempel på hur mycket som går att vinna.

”icon”Sahars podcast "Integration i Praktiken"


Avsnitt 25: Arbete omedelbart är en lösning på problemen
Sahar Almashta intervjuar Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi. Jerzy Sarnecki berättar om familjens flykt från Polen när han var 21 år gammal. Han förklarar varför vissa avstår från att begå brott och andra inte samt om det som påverkar brottsligheten. Sarnecki berättar om varför vi har segregerade områden och vad vi bör göra för att bryta permanenteringen av utanförskap, segregation, arbetslöshet och brottslighet. Sarnecki föreslår en hel del lång- och kortsiktiga insatser inom flera områden för att nå en fungerande integration och minskad brottslighet.

 • Sahar Almashta som talare

  Sahar är en utbildande, inspirerande, äkta story teller och engagerad föreläsare med stor ryggsäck och mängder med relevanta historier som hon berättar med humor som berör!

 • Så arbetar Sahar Almashta

  Sahar har kontakt med dig som uppdragsgivare innan föreläsningen för att kunna anpassa föreläsningen efter målgruppen, och kunna lägga den på rätt nivå med tyngd på de rätta ställena. Uppdragsgivare är välkomna att vända sig till Sahar i egenskap av konsult i specifika fall av konflikter, rekryteringar samt rådgivning i känsliga frågor som man inte vill beröra i allmän publik.

 • Sahar Almashta erbjuder

  Sahar Almashta erbjuder skräddarsydda föreläsningar, workshops, seminarier samt konsultation. Hon erbjuder också föreläsningar med juridisk inriktning: mänskliga fri- och rättigheter, diskrimineringslagen, straffrätt och arbetsrätt. De juridiska delarna hålls av en av Sveriges skickligaste jurister på området med vilken Sahar samarbetar med vid sina föredrag.

 • Sahar Almashta passar till

  Företag med mångfald eller på väg att bli det och som vill införa organisationsutveckling och god arbetsmiljö.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna

Integration är något föreläsaren Sahar Almashtas kan från grunden. Sahar föddes och växte upp i Babylon, men lämnade Irak när hon fyllde 20. Färden gick till Moskva där hon stannade under hela åtta år, och också läste arkitektur. 1989 landade hon i Sverige och är idag bosatt i Stockholm. Sahar forskade vid KTH och var under femton år anställd på Sweco, samtidigt som hon i olika projekt arbetade för Migrationsverket och var aktiv som föreläsare. Hon har under sin tid på Sweco arbetat många år med Mellanöstern då hon koordinerat affärsrelationer med flera länder och bidragit med flera stora projekt mellan Sweco och Irak. Idag är hon egen företagare, och är på heltid engagerad i politik- och samhällsprojekt med integrationsfrågor. Hon är en flitigt förekommande gäst i både SVT och TV 4 där vi sett henne både i Aktuellt och morgonsoffor. Hon medverkar även i arabisk media.

Sahar är stolt över att ha hjälpt Omsorgsförvaltningen i Avesta att utbilda all sin personal (800 personer) i mångfald och "Integration i praktiken" under fem veckor. Klicka här för att läsa mer.


Almega är Sveriges ledande organisation för tjänsteföretag. Jag och Tomas Sandström deltog på deras kick-off i mitten av oktober 2016 och informerade om hur vi tillsammans kunde åstadkomma integration i praktiken på Praktikertjänst AB. Temat för Almegas kick-off för all personal var Tillbaka till framtiden och vi berättade om den resa vi gjort tillsammans sedan 2011 med just framtiden som fokus.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Sahar Almashta talar om:

Expertområden:

Prisklass:

25.000 kr - 25.000 kr

 • Mitt motto

  Från VI och DEM till VI. Det blir som vi tänker! Möt människor där de är.

Podcast Integration i praktiken fyller ett år, Sahar Almashta

Sahar Almashta, SA Knowledge Exchange

Andra talare inom samma område

Jeanette Ohlsson Carlborg

Jeanette Ohlsson Carlborg utbildar och inspirerar till ökad kunskap

Marcus Priftis

Marcus Priftis talar engagerande om jämlikhet och mångfald, rasism

Jonas Hagström

Varför välja En typ av föreläsare när man kan få alla i en? Jona

Rodrigo Garay

Rodrigo Garay är en väl anlitad talare och moderator inom ämnen som mångfald

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

”icon” VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

”icon” OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

”icon” GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

”icon” OM SVERIGES TALARE

”icon” HITTA HIT

”icon” BLOGG

”icon” LOGGA IN TILL DITT KONTO

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon:  0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

”icon”E-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Prenumerera på nyhetsbrev

”icon” Nyhetsbrevsarkiv

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A Hotell

© 2008–2018 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap