Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Roger Lundegård

Dr. Roger Lundegård visar hur dagens organisationer bör utformas och ledas för att vara effektivare och leverera sina uppdrag, samtidigt som innovation och utveckling främjas. Roger har hela 25 års erfarenhet som forskare och managementkonsult. 

Många organisationer har ofta det primära fokuset på kortsiktig effektivitet, på bekostnad av innovation och utveckling för att möta framtidens behov och utmaningar. Den ökande externa dynamiken, som bland annat drivs av digitaliseringen, ställer allt högre krav på att hantera denna ”tvåhänthet” dvs att göra ”både och” på ett systematiskt och uthålligt sätt.

Svaren på denna utmaning återfinns inom verksamhetens strategi, organisation, digitala teknologier, kompetenser, resurser, styrning samt ledarskap och kultur. Roger har arbetat med dessa frågeställningar dels som forskare inom industriell ekonomi och organisation vid Chalmers Tekniska Högskola samt som managementkonsult under 20 år för kunder inom både privat och offentlig sektor.

Rogers stöd till kundernas förändringsresa har omfattat både mobilisering och stöd till ledningsgrupper för att ge dem rätt förutsättningar att leda en förändring. Han har också varit en katalysator i organisationens förändringsresa.

Vill du får en mer effektiv och hållbar organisation? Boka Roger Lundegård!

Urval av tidigare beställare:
Ericsson, Volvo, Skatteverket, Nordea, Sveriges Radio, Vattenfall, Fortum, Trafikverket, Naturvårdsverket, MSB, Telia, SJ, SAS, Green Cargo, SCB, Eskilstuna Kommun, Billerud Korsnäs, Västra Götaland Regionen, Göteborg Energi, Lantmäteriet, Tele2, Tetra Pak, Norges Statsbaner, Jernbaneverket , Leif Höegh Shipping, Modern Times Group, SEB och Vinnova.

 • Effekten av att boka Roger Lundegård

  En framgångsfaktor och startpunkten för all förändring är att de som skall fatta beslut om och/eller genomföra en förändring har en gemensam referensram för diskussionen och utformning av ansats och angreppssätt för förändringsarbetet. Flera av Rogers konsultuppdrag har börjat med att mobilisera ledningsgrupper för att skapa just detta. Utan en gemensam referensram så skapas missförstånd och konflikter som resulterar i omfattande förluster. 

  Rogers seminarier utformas och genomförs med syftet att skapa en utökad gemensam referensram bland deltagarna som får bättre förutsättningar för en konstruktiv dialog kring hur deras verksamhet kan/bör vidareutvecklas. Detta kan vara när en kund står inför eller är mitt uppe i en förändringsresa inom deras organisation.

 • Roger Lundegård som talare

  Roger har en sällsynt och omtalad förmåga att bryta ner komplexa frågeställningar och förmedla dem på ett pragmatiskt, kommunikativt och inspirerande sätt. Speciellt uppskattat är hans förmåga att skapa nya insikter hos deltagare genom att belysa följande steg: 1) Frågeställning, 2) Vad säger forskningen? 3) Vad gör andra, exempel? 4) Vad innebär detta för oss?.

  Speciellt stor effekt och värde för kunden skapas när Roger med hjälp av dessa 4 steg lyckas skapa en diskussion i gruppen där deltagarnas olika erfarenheter och perspektiv kommer fram i en gemensam diskussion som bildar en syntes och lärande utifrån kundens egen situation. Seminarierna kännetecknas av en gedigen tyngd och innehåll som förmedlas på ett inspirerande och engagerande sätt. Rogers primära syfte med föreläsningen är att skapa reaktion, bygga nya insikter och samsyn samt en vilja och förmåga att agera.

 • Så arbetar Roger Lundegård

  Roger anlitas av kunder som föreläsare både vid större seminarier (ca 200 åhörare) och vid mindre till exempel ledningsgrupper med ca 10 deltagare. Baserat på syfte och format så anpassas framförandet där det med fler deltagare blir mer av föreläsningstyp, medan det med mindre antal deltagare skapas förutsättningar för mer interaktion och övningar för ökat lärande.

  Kunder kan välja att få ett fast föredrag baserat på ett visst tema eller mer anpassade lösningar baserat på kundens syfte och intention med seminariet. Roger har genom sin erfarenhet möjlighet att tillgodose olika alternativ, där insatserna kan variera mellan 30 minuters föreläsning till 2-dagars utbildnings- och arbetspass.

 • Roger Lundegård erbjuder

  Föredragen ger en sällsynt upplevelse för deltagarna där man på ett underhållande sätt får möjlighet att ta till sig ny kunskap och stärka sin gemensamma bas för framtida dialog och skapa bättre förutsättningar att förstå, fatta beslut kring och driva sin egen utvecklingsagenda inom organisationen.

 • Roger Lundegård passar till

  Föredragens utformning passar både privat och offentlig sektor, och kan utgöra ett intressant inspel för att belysa och/eller förstärka ett tema under en konferens eller kick-off.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Roger har en civilingenjörsexamen och doktorsexamen inom industriell ekonomi och organisation från Chalmers Tekniska Högskola. Utöver forskningen så undervisade han även inom ”Management of information technology” inom mastersprogrammet. Samtidigt var han en drivande kraft inom Chalmers Advanced management programs där han undervisade högre industrichefer inom ”Digital transformation”. Under sina 20 år som managementkonsult har Roger haft förmånen att arbeta inom olika ledande konsultföretag. Där är han idag verksam inom Implement Consulting Group, som är ett av de största renodlade managementkonsultföretagen i Norden med ca 800 medarbetare. Roger arbetar bland annat med hur man utformar, leder och styr innovativa organisationer tillsammans med forskare vid Kungliga Tekniska Högskolan.

Lundegård driver dessutom ett 1-årigt program med sex av de större svenska myndigheterna för att öka deras förmåga att driva innovation och utveckling parallellt med sitt ordinarie myndighetsuppdrag. Han skapar en ”tvåhänthet”, för att både förvalta och förnya. Resultaten från arbetet har uppmärksammats under Almedalsveckan 2018 och 2017 samt i en rapport, ”Se Google”, (Innovation och förnyelse inom 112 svenska myndigheter).

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

David Holmberg

Hur får man alla i en organisation att verkligen agera i linje med strategin? Endast 10 procent av alla strategier som tas fram implementeras till fullo. Det svåra är int

Niklas Ansgariusson

Man måste ha med både hjärta och hjärna i verksamhetsutveckling. Det har Niklas sedan sina sjutton år som managementkonsult och det delar han med sig av som talare. Niklas genomför ofta

Ulric Rudebeck

Ulric Rudebeck är en föreläsare med ledningsgrupper och ledarskapet som specialitet. Han behandlar ledningsgruppen, dess roll och utmaningar med praktiska lösningar för att öka prestationen ...

Per Mosseby

Digitaliseringen påverkar vårt samhälle på nära nog alla områden. Vilka är de förutsättningar och drivkrafter som skapar dessa möjligheter och driver utvecklingen? Hur påverkar digitalise

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap