Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Pia Villför Larsson

Jag tror på tydlighet, delaktighet och kreativitet för att tillsammans skapa morgondagen!

Vill du få både effektiva och roliga möten? Pia Villför Larsson är facilitator (neutral mötesledare), grafisk dokumentatör samt kursledare i effektiva möten/facilitering. Pia är pionjär i Sverige inom facilitering då hon tidigt kom ut med boken “Sätt fart på arbetsmötet – en handbok i facilitering”. Boken har sålts i över 10 000 exemplar.

Därtill är Pia grundare av Facilitatorhuset. Sedan starten 2003 har uppemot 7 000 deltagare genomgått kursen i facilitering/workshopledning.Idag vill Pia Villför Larsson dela med sig av hur du kan skapa effektiva och roliga möten, så att ni använder arbetstiden på ett sätt som ger tydliga resultat. I sina åtaganden vill Pia engagera alla deltagare. Hennes arbetssätt är visuellt – dvs hon ser till att det som sägs kommer upp på väggarna! Pias ledord är tydlighet, delaktighet och kreativitet.

Vill du uppleva både effektiva och roliga möten? Boka Pia Villför Larsson!

Urval av tidigare beställare: 
Energimyndigheten, MSB, Stockholms stad, ICA, SL, Rusta, Stockholm Environmental Institute, Karolinska Institutet, Scania, Läkare utan gränser och Svenska Afghanistankommitten.

 • Effekten av att boka Pia Villför Larsson
  • Facilitering av möten — säkrar att ni når mötesresultat och att alla deltagare blir involverade i arbetet. För deltagaren betyder det att det chans att komma till tals oavsett om du är pratglad eller tystlåten. Pia som facilitator planerar en process för att alla ska komma till tals och leder samtalet så att vi når syfte och mål. 
  • Grafisk dokumentation av möten — ger en konkret minnesbild av föredrag som kan användas efter mötet som dokumentation och marknadsföringsmaterial. Det ger även inspiration för deltagare på plats.
  • 1 timmes inspirationsföreläsning om effektiva möten — skapar medvetenhet kring kostnad av ineffektiva möten och ger konkreta tips.
  • 2–3 timmars interaktivt seminarium i effektiva möten — inspirerar till effektiva möten och låter deltagarna prova på några olika mötesverktyg för att involveras och nå resultat.
  • 2 dagars utbildning i facilitering — ger insikt i rollen som facilitator, verktyg för att designa möten, involvera och skapa resultat. Varje deltagare får feedback på sitt sätt att leda en kortare övning. Checklistor, kursbok och massor med tips utlovas.
  • 3 dagars diplomering i facilitering — ger ett kvitto på kunskap i facilitering och bygger vidare på grundkursen med fler verktyg och mötesmetoder.
  • 1 dags kurs i grafisk dokumentation — lär dig att rita på möten så att du kan fånga det som sägs i bilder och strukturera samt öka interaktiviteten på dina möten.
 • Pia Villför Larsson som talare

  Pias stil är att kombinera muntligt med visuellt och att varva teori med aktivitet och reflektion. Hon tror att deltagarna inte orkar lyssna för länge utan behöver få några nycklar, prova praktiskt och sedan samtala med andra.

 • Så arbetar Pia Villför Larsson

  Pia har både fasta föredrag/kurser och kan anpassa efter önskemål.

 • Pia Villför Larsson erbjuder

  • 1 timmes inspirationsföreläsning om effektiva möten
  • 2–3 timmars interaktivt seminarium i effektiva möten
  • Facilitering av möten — så att du kan säkra att ni kommer till resultat och alla deltagare har fått vara med att bidra.
  • Grafisk dokumentation / graphic recording / mötesritare för den som vill fånga det som sägs på mötet i minnesbilder och samtidigt stimulera presentationer
  • Kurser i facilitering / effektiva möte som inspiration, grundkurs och diplomering
  • 3 dagars diplomering i facilitering
  • 1 dags kurs i grafisk dokumentation
  • Boken ”Sätt fart på arbetsmötet - en handbok i facilitering”
  • Personlig coachning

 • Pia Villför Larsson passar till

  Oberoende av bransch.

  Facilitering passar på workshopar, konferenser och kick-offer
  – när ni vill ha hög grad av delaktighet och nå gemensamt resultat.

  Grafisk dokumentation passar på mässor, konferenser, kick-offer
  – när ni vill fånga presentationer i bild och inspirera.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Inspirerande, Aktiverar publiken
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Pia Villför Larsson fick upp ögonen för facilitering och effektiva möten redan 1995 då hon var projektledare och IT-utvecklare inom telekom. Folk brukade ha ändlösa möten i u-sittning med deltagare som satt och sov. Pia gick en kurs i facilitering och kunde direkt kapa ledtiderna i projekten till en tredjedel.

Det var möjligt främst för att Pia lyckades samla alla beställare, förvaltare och utvecklare i samma rum och hade verktyg att leda samtalet. Alla kunde komma till tals och komma överens. Det ökade förståelsen för varför detaljer var viktiga för förvaltarna, utvecklarna fick höra från källan och beställarna fick vässa sin behovsbild. Dessutom blev alla engagerade – ingen satt och sov!

Pia är bland de första i Sverige att vara certifierad facilitator enligt IAF och har byggt på med certifiering i grupputveckling enligt Susan Wheelans GDQ-modell. Därtill har Pia utbildat sig till coach och grafisk dokumentatör. Hon är även grundare av Svenska Facilitatornätverket

Hennes kunder är alla som vill ha bättre möten och detta är branschoberoende. Vanliga uppdrag är verksamhetsförbättring med ledningsgruppen eller enheten. Pia faciliterar ofta större konferenser med många deltagare och även på längre uppdrag där man har arbetat i process för att engagera hela organisationen.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”Har på ett professionellt sätt hanterat stora förändringsarbeten”

2018-03-20, 16:09

”Pia Villför Larsson har på ett professionellt sätt hanterat stora förändringsarbeten där delaktighet och samarbete har varit viktiga komponenter. Såsom en dirigent har de fått alla göra sin röst hörd och känt sig respekterade. I uppdragen har det ingått att utbilda chefer och medarbetare, facilitera workshops och coacha chefer.”
— Steinunn Ásgeirsdóttir Håkansson, förvaltningschef för Patientnämnden

”Provided clear added value for us in achieving our envisaged outcomes”

2018-03-20, 16:07

”SEI is an international nonprofit research organization with a mission to bridge science and policy to find robust responses to the challenges of sustainability. We collaborated with Pia Villför Larsson to plan and facilitate a complex international multi-stakeholder workshop. This was handled in a very professional manner and Pia provided clear added value for us in achieving our envisaged outcomes.”
— Peter Repinski, Head of Unit, SEI.

”Har hjälpt oss med facilitering av interna utvecklingsmöten och externa dialogmöten”

2018-03-20, 16:06


”MSBs har ansvar för frågor om skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar. För vår uppgift behövs arbetssätt för att skapa tydlighet och delaktighet i möte med andra aktörer i samhället. Pia Villför Larsson har hjälpt oss med facilitering av interna utvecklingsmöten och externa dialogmöten samt utbildning i mötesledning så att vi kunnat möta aktörer på ett engagerande sätt.”
— Carin Kaunitz, strategisk rådgivare, MSB

Oftast är Pia engagerad som facilitator (neutral mötesledare). Då är hennes uppgift att få alla deltagare att öppna upp och bidra med idéer, analysera tillsammans och slutligen fatta gemensamma beslut så att de når syfte och mål med mötet.

Ibland har Pia rollen att grafiskt dokumentera möten – hon dvs ritar det som presenteras på scenen. Då sammanfattar hon det som sägs i bild och ord i storformat allteftersom presentationen sker. Det skapar inspiration, ger en minnesbild som kan användas efter presentationen och hon bidrar gärna med att summera muntligt i slutet eller efter olika pass.

Kurser i facilitering/mötesledning finns både som öppna och företagsinterna kurser. De kan då variera i längd och fokusområde. De handlar i huvudsak om olika hjälpmedel och verktyg för att skapa tydlighet, delaktighet och kreativitet på möten.

Pia har även 1-timmes inspirationsföreläsning och 2–3 timmars interaktivt seminarium om effektiva möten. Båda aktiverar och inspirerar.

Pia Villför Larsson talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 60.000 kr

 • Mer om priser

  Fast pris för heldag respektive halvdag.

 • Mitt motto

  ”Jag tror på tydlighet, delaktighet och kreativitet för att tillsammans skapa morgondagen!”

Pia Villför Larsson

Andra talare inom samma område

Toni Järlström

Positiv Psykologi Experten och Psykologiska Coachen Toni Järlström visar dig hur du använder metoder från neurovetensk

David Knutsson

David Knutsson är ingen duvunge. Som kommunikatör har han stor erfarenhet av att leda event och andra tillställningar. David har producerat flera internationella framträdanden för bolag i

Mark Patterson

Upp till 90 procent av B2B-affärer i Sverige avgörs genom nätverk. I föredraget The Network Code avslöjar Mark Patterson verktygen till framgångsrikt professionellt nätverkande. Upptäck h

Anna Fundin

Anna Fundin är certifierad facilitator som hjälper grupper och verksamheter nå uppsatta mål genom att designa och leda workshops. Med en gedigen verktygslåda och många års erfarenhet kan hon stötta

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap