Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Pia Sehm

Bryt ihop och gå vidare.

Verkligt engagemang börjar med ett möte mellan människor och om du famlar efter dig själv blir det svårt att leda andra. Det synsättet är grunden i allt Pia Sehm åtar sig — vare sig det gäller att föreläsa, moderera eller arbetsleda ett team av journalister och fotografer inför en stressig nyhetssändning. 

Med en bakgrund som journalist och programledare har Pia unik förståelse för vad publiken upplever och behöver, och ser till att kvalitet och äkthet är genomgående — från de förberedande mötena till föreläsningen med dramaturgin på scenen och mötet med publiken. Genom noggrann research ser hon till att ert möte lever upp till era och deltagarnas förväntningar — och mer därtill.

Pia berättar om sina egna erfarenheter av att vara förälder till unga i kris och barn med särskilda behov och hur det har gett henne redskap som går att använda i yrkeslivet. Föreläsningarna handlar om att leda andra och sig själv, både i sin yrkesroll och i sitt föräldraskap, och hur man kan vända en besvärlig relation till ett konstruktivt samarbete.

Urval av tidigare beställare:
Ledarna, Industriarbetsgivarna, TV4, OTW, EU-Kommissionen, Regeringskansliet, Svenskt Näringsliv, Bankföreningen, Systembolaget, Gudrun Sjödén, Lidingö Stad, SNS Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, Praktikertjänst, Bonava, Indutrade, Nordiska Museet m fl.

 • Effekten av att boka Pia Sehm

  Pias föreläsning övertygar deltagarna om att det lönar sig att bemöta varandra med empati och värme även när det känns hopplöst och konflikterna avlöser varandra. De får verktyg för att kunna leda sig själva och andra på ett empatiskt sätt.

 • Pia Sehm som talare

  Grundläggande i Pia Sehms arbete med att ta fram en föreläsning är hennes publikkontakt och förståelse för vad åhörarna är mottagliga för. Hon delar generöst med sig av egna erfarenheter och motgångar. I den mån det är möjligt involverar hon deltagarna med frågeställningar som gör att föreläsningen aldrig blir statisk eller tråkig.

 • Så arbetar Pia Sehm

  Journalister är en frågvis sort och Pia ger sig inte förrän hon har satt sig in i varje situation. Hon skräddarsyr varje föreläsning för den unika situation som organisationen/gruppen/publiken befinner sig i, vare sig det gäller det stora perspektivet eller en utmaning i arbetsgruppen, som behöver inspiration till nya sätt att tänka.

 • Pia Sehm erbjuder

  Talaren anpassar sig efter beställarens önskemål och behov. Hon har vanligen ett eller flera möten före en föreläsning för att säkerställa att hon förstått vad kunden vill uppnå med föreläsningen.

 • Pia Sehm passar till

  Pia passar organisationer i såväl offentlig som privat sektor, som vill stärka sina medarbetares kompetens när det gäller hur man bemöter varandra i jobbiga situationer, och hur man leder sig själv och andra även när det känns tungt.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska som modersmål

Pia Sehm har erfarenhet som programledare och ekonomijournalist på bland annat TV4, Dagens Industri och Expressen. Hon har en utbildning i ekonomisk historia, statsvetenskap, kultursociologi och filosofi från Umeå Universitet.

Hon har även skrivit en handbok om skilsmässor, Skilj dig ordentligt!, som beskriver hur en skilsmässa påverkar privatekonomin, och som ligger till grund för en av hennes föreläsningar. Trots en gedigen yrkeskarriär med många uppdrag inom näringslivet både som journalist och moderator tycker hon att det är på det privata planet hon har fått de viktigaste erfarenheterna — de som är värda att dela med sig av. Livet som ensamstående trebarnsmamma med barn med särskilda behov har inneburit utmaningar som går att använda i många andra sammanhang, och det är där hon bäst inspirerar andra med sitt engagemang och sin värme, och i konsten att bemöta olikheter med respekt och kärlek.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Pia Sehm talar om:

Expertområden:

Prisklass:

30.000 kr - 50.000 kr

 • Mer om priser

  Pia Sehm tar pro bono-uppdrag för ideella organisationer.

 • Mitt motto

  ”Bryt ihop och gå vidare.”

”En bra konflikt”

Konflikten i Riksbanken, Sveriges försvar och konstmarknaden: det är några av de ämnen som diskuteras i denna upplaga av Veckomagasinet med Micael Dahlén, Maria Rankka och Claes Måhlén. Programledare: Pia Sehm.

Tittarfråga: Bör Ericsson styckas upp?

Börsmorgon med programledarna Hanna Malmodin och Pia Sehm.

Chefens roll i framtidens digitala och automatiserade värld

Seminarium om digitalisering och ledarskapets utmaningar från Ledarnas hus i Almedalen 2017.

Debatt: Borde arbetstagare nöja sig med sifferlösa avtal?

Svensk lönebildning är under förnyelse och antalet arbetstagare med sifferlösa avtal räknas numera i hundratusental.

Handboken du bör läsa innan du skiljer dig - Nyhetsmorgon (TV4)

Pia Sehm gjorde alla klassiska misstag och gick i alla fällor när hon skilde sig, trots att hon är ekonomijournalist och vet hur man egentligen ska göra. För att hjälpa andra skrev hon en handbok i konsten att skilja sig ordentligt.

Andra talare inom samma område

Lukas Svärd

Lukas berättar om sin könskorrigering och hans kamp för överlevnad. Där han delar med sig av både manliga och kvinnliga perspektiv, för att beskriva hur samhällets ideal och normer påverkar oss a

Johanna Lundin

Jämställdhetskonsulten Johanna Lundin föreläser om normer, mångfald och jämställdhet. Genom humor och igenkänning skapar hon både engagemang, motivation och ett normkritiskt perspektiv hos åhörarna ...

Torbjörn Hellmouth

Med lång erfarenhet som chef och ledare inom polisens Nationella insatsstyrka ger oss Torbjörn Hellmouth en högintressant föreläsning. Den handlar om mod och rädsla samt hur detta påverkar

Christel Copp

Christel Copp är en av få föreläsare som talar om bild, design och visuell presentationsteknik. Föredragen är ”ögonöppnare” i ordets sanna betydelse. Yrkeserfarenheten som designer och bildkonst ...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap