Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Peter Åberg

Ingenting är omöjligt så länge du tror på dig själv och vågar gå utanför din komfortzon. Många uppmanar oss att förverkliga våra drömmar, men få bjuder på samma tankeväckande presentation som Peter Åberg, som utgår från sina egna erfarenheter av att hitta inre energi när livet plötsligt vänder.

Peter fick på nytt lära sig tala och gå efter en svår olycka 2011. Idag lever han med konstanta smärtor och kan varken springa eller kasta en boll men tycker livet är fantastiskt. Mot alla odds fyra år efter olyckan slutförde han New York Marathon 2015 gåendes med stödstavar snabbare än 7 000 ordinarie löpare.

Peter föreläser i egen regi 1–3 gånger i månaden vid sidan om sitt ordinarie arbete som finans, it och hr direktör på Nederman i Helsingborg. Han har gjort över 150 föreläsningar och reflekterande workshops i 16 länder på fem kontinenter med syfte att klargöra processer, stärka individer och öka sammanhållningen i olika arbetslag och grupper.

Hemsidor:

www.inspirationbypeteraberg.com

www.upplevdinadrommar.com

Tidigare uppdragsgivare:

• Förenta Nationerna i New York, USA.

• De svenska ambassaderna i Colombia, Tjeckien och Rumänien samt för Sveriges Generalkonsulat i New York.

• Peter har haft uppdrag för stora multinationella företag som till exempel Tetra Pak, McNeil, Alfa Laval, Sony Mobile, GAC, EY, Swedbank och Deloitte.

• Peter har arbetat med Business Sweden i México och Turkiet, Amerikanska handelskammaren i Ukraina, Sydsvenska Handelskammaren i Malmö samt för Svenska handelskammare i Dubai, Sydafrika, Brasilien och Bulgarien.

• Peter har gjort många föreläsningar för välgörande ändamål, bland annat för över 14 000 barn på 70 skolor och universitet i Sverige, Polen, Colombia och Sydafrika. Peter har föreläst för Barnonkologen på Lunds Universitetssjukhus för Barncancerföreningen/Barncancerfonden, arbetslösa utländska akademiker och för unga vuxna som startat om sitt liv.

• Han har anlitats av Malmö Stad, Arbetsförmedlingen, politiska partier, svenska landslag, rekryteringsbolag samt av Neurokirurgen på Lunds Universitetssjukhus.

• Peter är en underhållare av stor rang och har uppträtt både när Grand Hotell/Lundia/Finn i Lund hade en Tack för i år fest för cirka 100 kunder och på Clarion Hotell Malmö Live för att förgylla deras personalfest.

• Peter samarbetar med Nationella Trafiksäkerhetsförbundet och har föreläst på många skolor och projekt för ungdomar i södra Sverige.

• Peter har föreläst för mängder av Rotary förbund, nätverk, ordnar och organisationer

 • Effekten av att boka Peter Åberg

  Ingen lämnar Peters föreläsning oberörd. Han talar om målsättning och hur vi genom att utmana oss själva och använda hans olika verktyg kan nå nya höjder och samtidigt skaffa värdefulla erfarenheter. Budskapet är att man ska tro på sig själv, att man kan göra allt man drömmer om och att världen ligger öppen för den som vågar. Men Peters liv har inte alltid varit lätt. Han lär ut sin egen motivationsteori Målcirkeln som han använde för att lära sig tala och gå efter den svåra olyckan. Peter får er att inse hur viktigt det är att redan nu börja arbeta mot sina mål i livet eller på arbetsplatsen.

 • Peter Åberg som talare

  Peter föreläser inlevelsefullt och engagerar publiken med sina historier, anekdoter och uppiggande humor. Han rör sig mycket över scenen, varierar sitt retoriska framträdande och har ett mycket talande scenspråk som skapar en närhet till publiken.

 • Så arbetar Peter Åberg

  Peter arbetar nära sina uppdragsgivare för att säkerställa högsta kvalitet. Vid bokningstillfället så går Peter igenom kundens specifika behov och ser om föreläsningen behöver anpassas efter kundens behov. Peter hör av sig någon dag innan uppdraget till kunden för att följa upp om någonting har förändrats sedan första mötet. Efter föreläsningen så får kunden en elektronisk utvärdering att fylla i om Peter.

 • Peter Åberg erbjuder

  Peter erbjuder föreläsningar och reflekterande workshops för individer, grupper, lag, företag, personalfester och konferenser. Han har erfarenhet att tala inför både mindre grupper till flera tusen åhörare på samma gång.

 • Peter Åberg passar till

  Peter har gjort över 150 uppdrag i 16 länder på 5 kontinenter.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska som andraspråk

Peter föreläser i egen regi ett antal gånger i månaden. Han har utfört över 150 inspirationsföreläsningar och reflekterande workshops i 16 länder på 5 kontinenter. Han har föreläst för Förenta Nationerna i New York, flertalet svenska ambassader, multinationella företag samt olika ledningsgrupper och arbetslag.

Till vardags är Peter finansdirektör på Nederman med ansvar för Finans, IT och HR för ett affärsområde. Han arbetar som förändringsledare och coach över hela världen. Tidigare har han arbetat för Alfa Laval, som region controller med ansvar för Central- och Östeuropa, Latinamerika, Afrika och Mellanöstern.

Peter har gjort många föreläsningar för välgörande ändamål, bland annat för över 14 000 barn på 70 skolor och universitet i Sverige, Polen, Colombia och Sydafrika. Han har även föreläst för Barnonkologen på Lunds Universitetssjukhus, arbetslösa utländska akademiker och för unga vuxna som har startat om sitt liv.

Peter har en magisterexamen från Lunds Universitet i Strategi och ekonomisk analys och har byggt på sin examen med kurser inom beteendevetenskap, organisation och ledarskap. Han har vidareutbildat sig på Wharton School of the University of Pennsylvania år 2011 där han läste en Executive Education.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”Ett inspirerande föredrag!"

2017-10-06, 15:59

Peter Lindqvist, Rotary Malmö City, Past President
”Ett inspirerande föredrag men många clues som leder till eftertanke och inte minst vikten av mål i livet såväl privat som i sitt arbete.”

"It was a real pleasure to meet you and hear your amazing story.”

2017-10-06, 15:58

Tony Reeler, Rektor på The Boys High i Pretoria Sydafrika
”Thank you for a wonderful visit this morning. It was a real pleasure to meet you and hear your amazing story.”

"Folket var lyriska!"

2017-10-06, 15:57

Lars Bjurström, Siriusordern
”Folket var lyriska över din presentation.”

"Peter's story is fantastic!"

2017-10-06, 15:57

Jonas Lindström, Managing Director Swedish Brazilian Chamber of Commerce
”Peter gave a very inspirational speech to our members at the Swedish Brazilian Chamber of Commerce on May 18. Peter's story is fantastic and should be told to anyone who sometimes feel that work and even life itself are too hard to bare. It is true that life goes up and down, but Peter's story teaches us that there is always a way up, especially if we seize all the positive moments that still occur and build on those with optimism and help from family, friends and work colleagues.”

"Flera hoppade till och slog en volt i sina tankar.”

2017-10-06, 15:57

Magnus Mårtensson, lärare
”Du föreläste på ett mycket engagerande och varierande sätt och skulle säkert kunna lägga till fler pusselbitar om livets möjligheter. Eleverna tycker det var intressant och bra och jag tror att flera hoppade till och slog en volt i sina tankar.”

"Mycket inspirerande person!"

2017-10-06, 15:56

Anna Thulin, Regional Sales Manager, Feelgood
”Peter är en mycket inspirerande person som generös delger sina personliga efarenheter.”

"You rock!!"

2017-10-06, 15:56

Cecilia Kindborg, McNiel
”Fantastiska lovord från publiken och otroligt uppskattat! Tusen tack än en gång. You rock!! Peter är full av energi och har ett engagerande sätt att tala medan han framför olika tankar om livet.”

"Mycket spännande och gripande historia”

2017-10-06, 15:55

Christoffer Carlsson, Förbundskapten
”Stort Tack för att du kom. Jag har fått höra från flera personer som uppskattade din föreläsning och hänvisat till den i olika valsituationer under lägret. Mycket spännande och gripande historia”

"Fantastiskt att höra om dina upplevelser!"

2017-10-06, 15:55

Cecilia Brandshoi, Sales Manager Grand Hotel
”Vi fick många bra kommentarer om ditt inspirerande och tänkvärda föredrag. Fantastiskt att höra om dina upplevelser och ännu mer fantastiskt att du är tillbaka på banan med energi, mod och motivation.”

"Ditt föredrag är bland de tio bästa jag någonsin har lyssnat på.”

2017-10-06, 15:52

Stig Nordlund, Rotary Båstad
”Jag har varit med i Rotary i 48 år och lyssnat på många föredrag. Ditt föredrag är bland de tio bästa jag någonsin har lyssnat på.”

"Vilken fantastisk överlevnadsinstikt du har!”

2017-10-06, 15:52

Tina Choobin, Projektledare på Arbetsförmedlingen
”Mina kollegor var imponerade över dina upplevelse och din livsvilja. Vilken fantastisk överlevnadsinstikt du har!”

" We were all stunned!”

2017-10-06, 15:52

Jens Lyckman, Managing Director Clarion Hotel & Congress Malmö Live på Linkedin
”Thanks for such an inspirational lecture. We were all stunned!”

"It was both an excellent professional presentation and a moving experience!"

2017-10-06, 15:51

Ewa Kurman-Grzybko, Rektor på Stratowa Gymnasium i Polen
”Thank you so much for your visit in our school! It was both an excellent professional presentation and a moving experience for the students, my fellow teachers and myself.”

"Ditt föredrag var mycket uppskattat!”

2017-10-06, 15:50

Pontus Rosenberg, Ambassadråd Svenska Ambassaden i Colombia
”Ett nöje att få lära känna dig, och ha dig på residenset. Ditt föredrag var mycket uppskattat!”

"Thank you so much for sharing your amazing story!"

2017-10-06, 15:50

Annette Egelund Larsen, Director Nordic South African Business Association
”thank you so much for sharing your amazing story and philosophy of life with us. It was a very powerful and inspirational massage you delivered! Many of our guests actually asked for you afterwards while we were networking.”

"Had the privilege to listen to a very inspirational lecture!"

2017-10-06, 15:24

Per Thöresson, ambassadör och biträdande myndighetschef på den svenska diplomatiska representationen till Förenta Nationerna i New York på Twitter
”Just had the privilege to listen to a very inspirational lecture by Peter Åberg @upplevdindrom. Highly recommended”

Peter Åberg talar om:

Expertområden:

Prisklass:

30.000 kr - 70.000 kr

 • Mer om priser

  Priset varierar mellan 30 000 till 70 000 kronor. För varje debiterad föreläsning för vuxen publik skänker Peter ett antal kostnadsfria föreläsningar till barn och skolor i södra Sverige.

 • Mitt motto

  ”Ingenting är omöjligt så längre man tror på sig själv och hittar sin inre kraft när livet plötsligt förändras.”

Andra talare inom samma område

Sonia Elvstål

Sonia Elvstål håller inspirationsföreläsningar om mål, motivation och drömmar kopplat till hälsa. Sonia miste sitt vänstra underben i en motorcykelolycka …

Scott Cole

Scott Cole föreläser om hållbar utveckling, miljö och idrott. Han ger paralleller från sin bakgrund inom uthållighetsidrott och som filosofie …

Ulric Rudebeck

Ulric Rudebeck är en föreläsare med ledningsgrupper och ledarskapet som specialitet. Han behandlar ledningsgruppen, dess roll och utmaningar med praktiska …

Jonas Bergqvist

Sjukgymnasten och hälsoinspiratören Jonas Bergqvist erbjuder en föreläsning sprängfylld med mat, träning, hälsa och livsstil. Lustfylld inspiration blandas med …

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A Hotell Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2018 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap