Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Per Ribbing

Det måste vara roligt att rädda planeten – annars går det nog inte.

Per Ribbing, civilingenjör i teknisk fysik och doktorand i ellära, avslöjar fördelarna med att välja bort kolkraft och istället satsa på grön el och andra miljömärkta produkter. För ärligt talat, vem vill ha kolkraft hemma i kontakten? Eller köra fossilbil? De är ju fossila i tanken – och i tanken. Dessutom är fossilbilar dyra i drift.

Många myter florerar om elbilar, vindkraft, ekologiskt och andra gröna val. Per reder ut vad som är vetenskap respektive pseudovetenskap. Han visar att omställningen till hållbarhet inte handlar om en massa tråkiga måsten utan visar på egennyttan och glädjen i att göra rena besparingar.

Vi måste sluta med fossil energi. Det är inte alls är dyrare att välja miljömärkt. Tvärtom går det utmärkt att spara både på pengarna och miljön i ett och samma medvetna val. Du kan spara tusenlappar varje år på kooperativ vindkraft eller egna solceller till exempel. Och elbilens 1 krona per mil gör bilturen till en ren glädje.

Vill du spara både på slantarna och miljön? Boka Per Ribbing!

Urval av tidigare beställare:
Sveriges Ingenjörer, även Civilingenjörsförbundet, Energimyndigheten, Naturskyddsföreningen (både på lokal- och riksnivå), Miljömärket Svanen, Fair Trade Sverige, Uppsala universitet, KTH – Kungliga Tekniska Högskolan, CTH – Chalmers Tekniska Högskola, Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna i Riksdagen.

 • Effekten av att boka Per Ribbing

  Per får rent konkreta förslag på hur man sparar pengar och miljö i ett och samma medvetna val.

 • Per Ribbing som talare

  ”Välj bort kolkraft från kontakten. Du har valet, du har makten.”

  Per är passionerat engagerad och visar sin publik att det går alldeles utmärkt att ta de första stegen mot att sluta slösa olja. Det är inte dyrare, tvärtom: Du spar pengar på dina medvetna val.

  Per förklarar pedagogiskt och lättfattligt om vad växthuseffekten är och varför klimatförnekarna har fel. De vet inte vad strålningsbalans är. Det förklarar allt.

 • Så arbetar Per Ribbing

  Per har över 20 års erfarenhet som talare/utbildare/lärare/föreläsare, så han kan anpassa alla sina föredrag efter beställarens behov och önskemål.

 • Per Ribbing erbjuder

  Per ger såväl inspirationsföredrag som mer utbildande föreläsningar. Publiken upplever Pers tal som både utbildande och underhållande. Det är Pers självupplevda historier som gör föredragen trovärdiga och gripande. Att välja att ta tåget till Japan är bara en av många äkta historier med en bra knorr. Många skratt utlovas.

 • Per Ribbing passar till

  Alla sammanhang och tillfällen. Alla kunder. För vem vill slösa pengar på att förstöra miljön när man istället kan spara både pengar och miljö i samma medvetna val?

Talaren utgår från Uppsala
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

• Civilingenjör i teknisk fysik, LiTH – Linköpings Tekniska Högskola

• Doktorand i förnybar elproduktion vid avdelningen för ellära, Institutionen för ingenjörsvetenskaper, Uppsala Universitet

• Driver sedan 1996 Ingenjörer och Artister för Miljöns månatliga miljöpubar: MILJÖL (på utrikiska: ENVIRONMENTALE).

Per Ribbing är ingenjören i teknisk fysik som bestämde sig för att köpa elbil långt innan han ens kunde stava till ”klimatförändringar” eller ”strålningsbalans”. Under långresan 1993–1994 insåg han att ”We are all Oiloholics.” Per blev under samma resa utsatt för upplevelser som förändrade hans liv i grunden.

Sedan under en egen researchresa 2003 blev Per besprutad på en bananplantage. Valet av KRAV-bananer är med andra ord självklart för honom.

Per köpte sin första elbil 1997. Då fanns det nästan inga elbilar. Orsaken till valet av elbil berättar han om i sitt föredrag.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Per Ribbing talar om:

Expertområden:

Prisklass:

5.000 kr - 25.000 kr

 • Mer om priser

  En timme kostar mindre än hel dag, men du får mer för pengarna under en heldag/halvdag.

 • Mitt motto

  ”Det måste vara roligt att rädda planeten – annars går det nog inte.” ”I’m not in the business of decreasing emissions. I’m in the business of increasing the chances for my kids to survive without war.” ”Use your brain – Go by train.” “Att inte cykla – det är verkligen att gå för långt!”

Per Ribbing i ABC-nytt

Per åker 2007 till Rinkeby i Stockholm med sin nya ELCAT.

Per Ribbing i Smålandsnytt

Per åker 2007 till Rinkeby i Stockholm med sin nya ELCAT.

Per Ribbing på TEDxHornstull

Vi har alla ett val, att köpa dyr ful-el eller billig grön el. Per Ribbing slår i sitt tal hål på två av de vanligaste fördomarna när det gäller el. Nämligen att miljömärkt el är dyrare samt att el blandas på elnätet.

IngenjörsPodden

Andra talare inom samma område

Helena Magasanik

Helena Magasanik har femton framgångsrika års erfarenhet av att föreläsa om att förebygga stress. Hennes föreläsningar har lett till påtagliga förbättringar hos organisationer och företag. Helena ...

Erik Elvingsson Hedén

Erik är grundare av Europas största studie om hållbarhet - Sustainable Brand Index. Han föreläser om hur företag integrerar hållbarhet i varumärkesbyggande och kommunikat

Sara Norrby Wallin

Vill du se din konferens eller workshop lotsad i mål med driv, trygghet och värme? Sara Norrby Wallin tar ett tydligt och inkluderande ledarskap i rollen som moderator oc

Cecilia Hed Malmström

Cecilia Hed Malmström var den första svenska kvinnan på Sydpolsbasen Amundsen-Scott och den första svenskan som jobbade som isborrtekniker i projektet Amanda på Sydpolsbasen Amundsen-Scott,

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Årstaängsvägen 9, 3 Vån
117 43 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap