Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Pelle Hanæus

Samarbete inte trots olikheter – utan tack vare dem! En hel generation växte upp med Pelle Hanæus i tv-rutan, där han var Henrik i ”Tillbaka till Vintergatan”. Liksom i tv-serien är samförstånd och samverkan oavsett yttre olikheter ett viktigt tema i Pelles föreläsningar och workshops, som ger er organisation verktygen för att arbeta med jämställdhet, likabehandling och kompetensutveckling, när det gäller sociala normer. 

Som ordförande för Clowner utan Gränser har Pelle rest med artister i kris-zoner, till flyktingläger och barnfängelser. Som syskon till en person med CP-skada och som levande i en samkönad relation har han egna erfarenheter av normbrott och kommunikation över gränser.

Pelle bjuder på gripande berättelser och humoristiska betraktelser från sina 25 år som skådespelare, biståndsarbetare samt pedagog och aktivist. Föreläsningen eller workshopen stimulerar dig till att tänka i nya banor kring identiteter, perspektiv och möjligheter. Boka Pelle Hanaeus för insikt och vidare perspektiv!

Hemsida

 • Effekten av att boka Pelle Hanæus

  Publiken får med sig:
  - Fördjupad förståelse av begrepp som möjliggör en jämlikare arbetsplats
  - Berörande berättelser om utmaningar och överlevnad, från Sverige och världen
  - Inspirerande perspektiv på normer och tänkande kring identiteter
  - Engagerande genomlysning av ojämlikheter i det privata, på arbetsplatsen och i världen

 • Pelle Hanæus som talare

  Pelle Hanæus är en underhållande och engagerande talare som både stimulerar publikens intellekt och bjuder på känslomässiga upplevelser. Tack vare sin pedagogiska erfarenhet och kompetens lyckas han göra komplexa begrepp och sammanhang användbara och begripliga. Pelle växlar mellan fängslande berättelser från egna erfarenheter och pedagogiska illustrationer och övningar. Han involverar gärna publiken i övningar och grupparbeten.

 • Så arbetar Pelle Hanæus

  Pelle Hanæus har genom åren utarbetat en uppsättning av föreläsningar, som tagits fram utifrån olika situationers och gruppers behov och intressen, i Sverige och internationellt. Han gillar att anpassa en föreläsning eller workshop efter ett specifikt sammanhang eller tema. Han arbetar ofta med hjälp av whiteboard och projektor. Han blandar gärna berörande berättelser med teori och interaktiva gruppövningar.

  Pelle Hanæus är van vid att leda pedagogiska gruppövningar på ett tomt golv, såväl som att föreläsa för en sittande publik. Han är mån om att vara tydlig, engagerande och att stimulera publiken. Som moderator är han lyssnande, snabb och underhållande. Som konferencier är han professionell, scenvan, korrekt och bra på att improvisera.

 • Pelle Hanæus erbjuder

  Tack vare sin breda erfarenhet av internationellt biståndsarbete, scenkonst och likabehandlingsfrågor erbjuder Pelle Hanæus unika perspektiv på samverkan inom ett företag eller organisation. Med sin yrkesbakgrund som skådespelare gör han publiken trygg, är tydlig och lockar till skratt.

  Det är mindre vanligt att män föreläser om genus och jämställdhet. En manlig föreläsare har därför ibland bättre förutsättningar att locka och nå fram till manliga delar av publiken.

 • Pelle Hanæus passar till

  Inspirationsdagar, utbildningar kring jämlikhet, jämställdhet och likabehandling, kompetenshöjning inom HBTQ samt utbildningar om scenkonst och kulturbistånd. Pelle Hanæus leder även panelsamtal samt intervjuar och presenterar.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Inspirerande, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Pelle Hanæus är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö och till dramapedagog vid Stockholms Universitet. Han har varit ordförande för biståndsorganisationen Clowner utan Gränser, konstnärlig ledare för Regionteater Väst och adjunkt vid Stockholms dramatiska högskola. Han har gjort roller på teater och SVT, regisserat teater och hållit workshops och föreläsningar i Sverige och utomlands, för teatrar, organisationer och företag.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Uppskattad och kunnig workshopledare!"

2017-10-20, 15:13

”Pelle är en uppskattad och kunnig workshopledare, som gav våra inspirationsdagar något extra.” Lena Davidsson, IBT

"Önskat att du var en del av vår skola!"

2017-10-20, 15:13

”Jag och de andra studenterna törstar efter denna kunskap och hade önskat att du var en del av vår skola och utbildning. Alla vill lära sig mer om genus och makt och därför är det underligt att vi inte får mer av det i utbildningen.” Julia Frisberg, Teaterhögskolan i Malmö

"En tänkvärd och inspirerande workshop!"

2017-10-20, 15:12

”Det var en tänkvärd och inspirerande workshop om sociala normer. Det var extra bra att vi fick delta själva och reflektera över våra egna ståndpunkter.” Niclas Malmcrona, Assitej

"En fantastisk dag!"

2017-10-20, 15:12

”Jag vill tacka för en fantastisk dag, eller dagar. Du är så inspirerande och motiverande och jag finner inte ord.” Richard Kolnby, Lunds universitet

Pelle Hanæus talar om:

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 30.000 kr

 • Mer om priser

  Prissättningen är flexibel och beroende på tidsåtgång för förberedelser och resor, evenemangets storlek samt graden av ansvar för helheten.

 • Mitt motto

  ”Gör det osynliga synligt”

Comfort the Disturbed, Disturb the Comfortable: Pelle Hanæus at TEDxGöteborg

Pelle Hanæus presentation

Andra talare inom samma område

Kitimbwa Sabuni

Kitimbwa Sabuni är en av Sveriges främsta likabehandlings konsulter med över 20 års erfarenhet av arbete och forskning kopplat till frågor kring mänskliga rättigheter. Han har under åren sam

Sarah Delshad

Sarah Delshad är journalist och influencer, som idag föreläser om mångfald, inkludering, representation och jämställdhet. Hon hörs frekvent i riksmedia, har nominerats ti

Johanna Lundin

Jämställdhetskonsulten Johanna Lundin föreläser om normer, mångfald och jämställdhet. Genom humor och igenkänning skapar hon både engagemang, motivation och ett normkritiskt perspektiv ...

Felicia Margineanu

Felicia Margineanu är en av Sveriges främsta unga föreläsare och en prisvinnande social entreprenör. Hon driver OhSnap! Sweden och har  för sitt entrep

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap