Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Olle Jonasson

Olle Jonasson bjuder på effektiva verktyg för tydligare kommunikation i arbetsgrupper som ni direkt kan tillämpa på er arbetsplats. Han är beteendevetare och organisationskonsult. Under hela 20 år har Olles föreläsningar, workshops och handledning förbättrat kommunikationen inom otaliga arbetsgrupper. Under en föreläsning eller workshop med konkreta övningar lägger ni grunden för en bättre fungerande grupp.

I föreläsningen får ni kunskap och inspiration för att utveckla samarbetet och skapa en företagskultur som bygger på öppenhet och lyhördhet. Han lär ut olika modeller för att skapa god kommunikation samt var fällorna finns för att misslyckas med det.

Olle är beteendevetare med inriktning på arbets- och organisationspsykologi. Han är även samtalsterapeut med transaktionsanalys som grund och är utbildad handledare i grupputveckling från Göteborgs Psykoterapi Institut (GPI). På Olles workshop får ni möjlighet att omsätta teoretiska modeller för kommunikation och samverkan till praktisk handling, vilket kommer att utveckla arbetsgruppen och samarbetet rejält.

Denna workshop skapar aktivitet, engagemang och vitala diskussioner, som läggs till grund för nya beslut och bättre kommunikation.

Urval av tidigare beställare:
SKF Sverige AB, Volvo cars AB, Göteborgs kommun, Sahlgrenska sjukhuset, Kungälvs kommun, Falköpings kommun och Skövde kommun.

 • Olle Jonasson som talare

  Som föreläsare är Olle engagerad i gruppens specifika behov och belyser även utifrån sina egna erfarenheter och från sin praktik när han pratar om gruppers utveckling. Han bjuder in till diskussioner och tar tillvara på deltagarnas insikter och erfarenheter i det gemensamma utbytet. Delaktigheten och engagemanget blir därför högt hos alla deltagare.

  Olles föreläsningar/workshop skapar många insikter och är såväl kunskapshöjande som inspirerande med inslag av humor och skratt.

 • Så arbetar Olle Jonasson

  Olle arbetar utifrån ett fastlagt upplägg, men med anpassning till beställarens önskemål.
  Gruppen får diskutera vad man anser är konkret väsentligt i en bra arbetsgemenskap. Alltså inte bara vackra värdegrundsord, utan hur var och en tar ansvar för att god gemenskap skapas och utvecklas.

  Olle demonstrerar modeller för deltagarna för att skapa god kommunikation samt var fällorna finns för att misslyckas med det. Likaså visar han hur man med utgångspunkt från beteenden, sprungna ur modellerna, lägger god grund för ett utvecklat samarbete och undvikande av irritation och konflikter.

  Deltagarna knyter utfallet av arbetet till den egna arbetsplatsen.

 • Olle Jonasson erbjuder

  Olle Jonasson erbjuder kortare föreläsningar och längre workshops.
  I den senare formen får deltagarna i mindre grupper aktivera sig kring modeller för kommunikation. Man tar fram tankar och idéer som kan appliceras direkt till den egna arbetsplatsen.

 • Olle Jonasson passar till

  Alla sammanhang i utbildande syfte för grupputveckling. Målgrupperna för Olles workshops återfinns i såväl privat som offentlig arbetsmiljö. Det riktar sig till anställda och chefer i alla branscher och på alla nivåer inom en organisation.

  Det är önskvärt med en viss vana hos deltagarna vid att utvecklas tillsammans med hjälp av den här typen av insatser. Därtill givetvis lust och engagemang kring frågor som berör kommunikation, attityder och beteenden på jobbet.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska

Olle Jonasson har arbetat inom företagshälsovården som beteendevetare i ca 20 år. Där har hans fokus legat på insatser inom psykosocial arbetsmiljö, handledning och grupputveckling. Vidare har han haft uppdrag inom konflikt- och krishantering.

Tidigare studier och erfarenheter:
• Marknadsekonom.
• Studier inom arbets- och organisationspsykologi.
• Diplomerad samtalsterapeut.
• Diplomerad handledare för grupputveckling.
• Konsultarbete inom företagshälsovården.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

2018-09-13, 08:32

”Intressant, kunnig, engagerad, erfaren, rolig.”

2018-09-13, 08:31

”Olle är lyhörd och uppmärksam gentemot deltagarnas reflektioner och synpunkter.”

Andra talare inom samma område

Jonas Hallberg

Jonas Hallberg talar i radio, på TV, på scen och på konferens. Han håller ofta föreläsningar om retorik "Hur man talar med publik utan att den somnar". Men han kan även anpassa föreläsningen utefter

Dan Linder

Dan Linder föreläser om ett ämne som engagerar oss alla: vårt språk. Han visar hur vi använder det, hur det har utvecklats och vad som kommer att hända med det i framtiden.&

Ulrika Antonsson

Ulrika Antonsson visar hur kommunikation blir det bästa verktyget för att skapa goda relationer och starka resultat. Hon avslöjar hur kommunikationen maximeras utifrån mä

Ruth Brännvall

Ruth Brännvall är föreläsaren som talar om ledarskap och ledarskapet i interkulturella organisationer. Olika situationer kräver olika sorts ledarskap och hur man som chef ska agera för att v

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap