Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Ola Schenström

Med över 35 års erfarenhet som läkare och den ende i hela landet som uteslutande arbetar med mindfulness är Ola Schenström en ledande auktoritet på området. Han hävdar att mindfulness är ett kraftfullt förhållningssätt till livet på en mängd områden – såväl i yrkeslivet som privat.

När vi är "mindfulla" blir vi mer fokuserade, närvarande och produktiva både hemma och på jobbet. Vi mår, sover och fungerar bättre. Vår medkänsla med oss själva och andra ökar. Istället för att automatiskt reagera i situationer ser vi istället de val vi har. Vi minskar vår onödiga stress och ökar vår livskvalitet.
 Olas föreläsningar och workshops engagerar och ger åhörarna nya insikter och konkreta verktyg för att hantera stress, möta svårigheter, förbättra relationer, bli mentalt mer flexibel, öka kreativiteten samt förbättra livskvaliteten.

 • Effekten av att boka Ola Schenström

  Med hjälp av ett flertal verktyg inom mindfulness får individen, gruppen och arbetsplatsen/företaget goda förutsättningar att hantera sin arbets- och livssituation. Sjukskrivningar förebyggs och motståndskraften mot påfrestningar ökar väsentligt. Mindfulness är ett verktyg för ett hållbart arbetsliv. Mindfulness gagnar både organisationens och den enskilde medarbetarens effektivitet och välmående. Det är ingen tillfällighet att stora internationella företag som Google har anammat mindfulness som en viktig del i organisationen.

 • Ola Schenström som talare

  Med humor, värme och omtanke förmedlar Ola mindfulness som ett förhållningssätt till livet. Det går inte att förstå mindfulness genom att bara läsa eller prata om det, man måste prova. Föreläsningen innehåller därför ett antal övningar så att du själv får prova på. Åhörarna får inte bara förnyade kunskaper utan även praktiska verktyg att tillämpa i vardagen för ett mer harmoniskt liv. Ola berättar också om de positiva effekterna på hjärnans funktion. Och inte minst om effekterna av träning av ledare och medarbetare på arbetsplatser.

 • Så arbetar Ola Schenström

  Ola anpassar alltid sina föreläsningar efter kundens önskemål och behov. En introduktionsföreläsning är ofta början till ett fortsatt arbete med mindfulness på arbetsplatsen. Detta koncept utgår från en analys av arbetsplatsens/företagets problem. Under en instruktörs ledning går sedan medarbetarna genom egen träning enligt ett utarbetat program och med gruppträffar.

 • Ola Schenström erbjuder

  Med hjälp av Ola erhåller du praktiska verktyg för att minska stressen i vardagen – såväl på jobbet som på fritiden. Det mesta i vår livsstil är djupt rotat i våra vanor och de flesta vet hur svårt det är att ändra en vana.

  Mindfulness hjälper dig att öka medvetenheten kring de val du har. Genom att träna mindfulness blir du mer medveten om att tankar är just tankar och inte ”sanningen”. Du får också lära dig att tidigt känna igen kroppens signaler om stress och hur du kan bryta den onda spiralen.

 • Ola Schenström passar till

  Både större och mindre grupper. Olas föreläsning kan vara det perfekta inslaget i konferensen eller kick-offen. Han kan arbeta med både större grupper, ledningsgrupper, styrelser och ner till individnivå.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man

Idag arbetar Ola Schenström enbart med att dels utbilda i mindfulness och dels utveckla e-kurser för träning i mindfulness i det egna företaget Mindfulnesscenter AB. Ola är en av de ledande experterna på mindfulness i Sverige och hans företag är en av de främsta utbildarna i landet kring mindfulness på arbetsplatsen, i ledarskap, i hälso- och sjukvården.


Ola Schenström är läkare sedan 35 år och specialist i allmänmedicin. Han var tidigare verksamhetschef vid en vårdcentral och är utbildad i mindfulness vid Center for Mindfulenss, U-Mass,USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas populära bok ”Mindfulness i vardagen” (ca 90 000ex.)

Ola samarbetar i dag med flera universitet kring forskning i mindfulness. Forskning från Lunds universitet visar bland annat att mindfulness i grupp om tio personer är lika effektivt som individuell terapi med Kognitiv beteendeterapi (KBT) vid psykisk ohälsa och att de positiva effekterna står kvar ett år efter gruppbehandlingen.

Ola Schenström föreläser och utbildar i mindfulness över hela landet och intervjuas ofta i TV, radio och tidningar. Han arbetar för närvarande på två nya böcker och flera e-kurser i mindfulness förutom de tidigare vid stress, smärta och oro/ångest. Just klar är en e-kurs i Mindfulness och medkänsla - med sig själv och andra.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Toppbetyg

2016-11-21, 14:28

Tack igen för en fantastisk föreläsning! Har fått många kommentarer kring den, personalen är lyrisk. I utvärderingen som gjordes har du fått toppbetyg. Kommentarer såsom:
"Tänkvärd och användbar i vardagen"
"Perfekt, laddar ner appen"
"Trodde inte det var något för mig, men jag är omvänd"

Som jag själv sa till dig efteråt, din skiva om mindfulness hjälpte mig under en jobbig period med mycket arbete och sömnproblem. Det jag märkte var att jag blev verkligen bra på att slappna av, men också att jag måste fortsätta, annars tar det sin lilla tid att komma in i det igen. Jag har lärt mig att det är ett verktyg jag behöver göra det varje dag inte bara i perioder när det blir för mycket.

-Christina, Vossloh

Tusen tack!

2016-11-18, 17:50

"Först vill jag tacka dig för en fantastisk föreläsning. Samtliga jag har pratat med efteråt har varit helt lyriska och vi har alla fått med oss mycket att tänka på som vi kommer att ha nytta av inte bara i jobbsamanhang utan i livet i stort. Tusen tack!”
- Kristin Edberger, Vossloh Nordic Switch Systems AB

Andra talare inom samma område

Thorwald Lorentzon

Thorwald Lorentzon är en gediget erfaren instruktör och utbildningsledare i meditation/mindfulness, qigong och tai chi. Han föreläser om österländsk syn på hälsa, där både kropp och själ

Tony Grahn

Att få uppleva det där flowet — när allt bara stämmer — behöver inte vara en lycklig slump. Tony Grahn lär dig prestera på topp när det verkligen gäller. Varje gång och oavsett situation

Bim Åkers

Förena nytta med nöje och ta del av det senaste inom mat och näringslära. Föreläsaren Bim Åkers lär er hur ni kan förbättra er hälsa på ett intressant och underhållande sätt.

...

Camilla Uddgren

Camilla Uddgren lockar ömsom till skratt, ömsom till tårar i en fartfylld och tankeväckande föreläsning, där hon bjuder på sig själv och lär er utvecklas både som grupp och som individer. He

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap