Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Mona Liljedahl

Mona Liljedahl låter dig fånga upp barn och unga som tidigare har varit svåra att nå i förskola, skola och omsorg. De kallas ”särskilt begåvade”, eller ”särbegåvade” och har exceptionellt hög inlärningsförmåga. De föds med en enorm kunskapstörst, men trivs sämst av alla i skolan. Idag får Mona dem att komma till sin fulla rätt.

Medan Sverige delar ut Nobelpriset för briljans och innovativa framsteg, faller våra mest intelligenta barn ur skolsystemet och blir lidande. Men med rätt kunskaper hos vuxenvärlden kan dessa barn och ungdomar utvecklas till den naturresurs de är födda till att vara.  

Exempel på föreläsningsinnehåll: En forskningsgenomgång inom särskild begåvning/särbegåvning. En genomgång över vilka särskilt begåvade/särbegåvade barn och unga. Vilka de är och hur man upptäcker dem.   Tips och råd hur man arbetar med särskilt begåvade/ särbegåvade barn och unga för att främja deras lärande och psykiska hälsa.

Vill du upptäcka elever med enorm kunskapstörst? Boka Mona LIljedahl!

Urval av tidigare beställare:
Lunds kommun, Norrköpings kommun, Tidaholms kommun, Värnamo kommun, Ljungby kommun, Lomma kommun, Tekniskt Institut, Brainchild, Tekniska museet Stockholm, SETT samt SETT Syd, Skolporten, Skolforum, Expo Medica Svenska AB, Kompetensteamet Stockholm AB, Kompetenstjänst AB och Talarforum Skandinavien AB.

 • Effekten av att boka Mona Liljedahl

  Publiken får med sig nya och omvälvande tankar om barn och ungas lärande samt om människans kognitiva förmågor, utifrån både levande exempel och ett internationellt forskningsperspektiv.

 • Mona Liljedahl som talare

  Så här skriver en åhörare: ”Tack för en föreläsning som fick oss alla att dansa hem till helgen! Du är underbar i hela ditt engagemang och din gedigna kunskap!”

 • Så arbetar Mona Liljedahl

  Talaren utformar föredragen utifrån målgrupp och beställarens önskemål gällande specifika fokusområden och längd.

 • Mona Liljedahl erbjuder

  Utbildande, tankeväckande och ögonöppnande föreläsningar med syfte att inspirera till förändring på ett lättsamt och underhållande sätt. Föreläsningarna utformas utifrån målgrupp och beställarens önskemål om längd.

 • Mona Liljedahl passar till

  Föreläsningen passar skolor, förskolor, högskola och universitet, pedagoger och fritidspersonal samt skolledare, Vidare elevhälsa, barn- och ungdomsvård, barn- och ungdomspsykiatri, socialtjänst, utbildningsföretag, utbildningsnämnder och skolpolitiker. Alla som är involverade i barn och ungas psykiska utveckling och lärande.

  Föredraget fungerar lika väl i stora konferenser och mässor som i mindre handledningssammanhang.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Mona Liljedahl är leg gymnasielärare, föreläsare och författare. Hon är även verksam som speciallärare och specialpedagog. Ursprungligen kommer hon från Finland. Hon har bott i England, Frankrike och tolv år i Småland. Tidigare har hon gått konstutbildningar, sjungit i band samt drivit konstprojekt för och med ungdomar.

Mona kom oväntat in i läraryrket, genom ett lärarvikariat för ungdomar på glid. Det blev en riktig ögonöppnare. Att undervisa unga med allra sämst förutsättningar väckte en passion för lärandets mest avgörande beståndsdelar. Lika överraskande mötte Mona senare temat särbegåvning/särskild begåvning – ett dittills okänt och närmast tabubelagt område inom svensk pedagogisk praktik.

Mona har gett ut tre böcker: P.S. Tobak! (Sahlgrens Förlag AB, 2011), Särskilt begåvade elever – pedagogens utmaning och möjlighet (Gothia Fortbildning, 2017) och Särskilt begåvade barn – förskolans utmaning och möjlighet (Gothia Fortbildning, 2018).

Dessutom är Mona medförfattare till Skolverkets handledningsmaterial Att arbeta med särskilt begåvade elever (2015).

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

2018-05-31, 16:07

”Tack för en föreläsning som fick oss alla att dansa hem till helgen! Du är underbar i hela ditt engagemang och din gedigna kunskap!”

2018-05-31, 16:06

”Din föreläsning gjorde skillnad!”

2018-05-31, 16:06

”Det är bland de bästa presentationerna jag har hört. Vilken fantastiskt modig människa. Jag gick i specialklass och på den tiden visste ingen om ADHD eller dyslexi. Våga bryta tystnaden!”

2018-05-31, 16:06

”Kul och underhållande samt ett spännande perspektiv!”

2018-05-31, 16:06

”Suverän föreläsare! En frisk fläkt och så inspirerande!”

Mona Liljedahl talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 30.000 kr

 • Mer om priser

  15 000 kr för kortare föreläsningar (t ex halvdag),
  30 000 kr för heldag

 • Mitt motto

  ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!”

Så stöttar du särskilt begåvade elever

Särskilt begåvade elever har hög inlärningsförmåga och mår bra av utmaningar, men det är inte ovanligt att de har svårt att klara skolan för att de vill passa in eller för att de tappat lusten att lära.
– Sverige är ett u-land när det gäller att stötta de här eleverna, säger läraren och specialpedagogen Mona Liljedahl.
Som lärare tenderar vi att tänka att ”duktiga” och smarta elever är elever som gör som vi säger, menar hon.
– Men de särskilt begåvade eleverna gör ofta tvärtom.

8-åriga Lanny är särbegåvad men fick panikångest av skolan

Nyhetsmorgon i TV4 från 2017-06-11: Lanny Thåström är åtta år och skulle egentligen gå i tvåan. Men eftersom hon är särbegåvad har hon hoppat över flera årskurser och går idag i femman. Särskilt begåvade elever, även kallade särbegåvade elever, har en exceptionellt hög inlärningsförmåga och borde stormtrivas i skolan. Istället visar studier att de trivs sämst av alla elever och lär sig dessutom minst.

Andra talare inom samma område

Susanne Norman

Susanne Norman håller föreläsningen "Det finns inga omöjliga elever" som riktar sig till alla som arbetar med elever med beteendeproblematik. Hon talar om hur man skapar en relation med tydligt leda

Magdalena Berger

Magdalena är en kraftfull och kunnig föreläsare som är väl insatt i psykisk ohälsa och NPF, samt relevanta lagar och förordningar med koppling till likabehandling. Hon blandar kunskap och erfaren

Christel Ingvarsson

Christels lovordade föreläsningar har gett tusentals föräldrar och andra betydelsefulla vuxna verktyg till hur de kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande miljö för barn. Barn med g

Aline Groh

Aline Groh lär oss hur vi bemöter människor med funktionsvariationer. Om förbättringar som behövs för människor med funktionsvariationer, i alla samhällsområden, som i sk

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Årstaängsvägen 9, 3 Vån
117 43 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap