Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Michel Riddez

Michel Riddez lär dig skapa intressanta och underhållande presentationer genom att utgå från egna erfarenheter av scenkonst och film. Michel är till yrket skådespelare. Han har bland annat medverkat i filmerna Wallander och Johan Falk. Hans kurser i presentationsteknik och kommunikation har blivit mycket uppskattade.

Berättelser och idéer som en talare förmedlar ”live” tillför något som rörliga bilder och skrift aldrig kan erbjuda. Det handlar om att öppna upp sig själv, att dela med sig av något som är på riktigt, som har betydelse, och som väcker människors empatiska förmåga.

Michel har lång erfarenhet av talarträning och presentationsteknik. Du får lära dig förmedla sådant som publiken minns långt efteråt. Han kan även hjälpa dig med ledarskap och teambuilding.

Michels föreläsning skiljer sig väsentligt från den uppsjö av utbildningar som finns i presentationsteknik och retorik. Han lär dig hur du skapar ett spännande manus, förhåller dig till detta, till dig själv och till din publik.

Michel är författare till boken ”Måla med svart eller vitt men aldrig med grått” (2016), där han utgår från olika konstnärliga discipliner för att lära dig skapa dynamiska och spännande presentationer. 

Michel Riddez bok Måla med svart eller vitt men aldrig med grått
Michel Riddez har skrivit boken 
"Måla med svart eller vitt men aldrig med grått".

Blogginlägg: En bra talare trollbinder med ord inte med gester

Urval av tidigare beställare:
Nordea, Creuna, SKL, Örebro kommun, Karlstads kommun, Nordic Morning, Elevate Avega Group, INDEA och Rikspolisstyrelsen.

 • Effekten av att boka Michel Riddez

  Föreläsningar
  Inspiration, nya insikter och redskap, omedelbar lust och engagemang inför kommande tillfällen av presentationer, tal, föreläsningar. Muntligt såväl som skriftligt.

  Kurser
  Positivt omtumlande inlärning genom att vara delaktig bland människor som delar med sig av det som har betydelse i muntliga presentationer, genom vägledning från Michels kunskap i strukturer, dramaturgi och skådepeleriträning.

  En omtalad bieffekt av kursen – då den vänder sig till deltagare från samma arbetsplats – är att den är väldigt teamstärkande.

 • Michel Riddez som talare

  Michel har en sällsynt förmåga att få deltagarna att våga utsätta sig utan att våndas. Han är engagerad och hängiven. Hans feedback är konkret och ärlig, men åtföljs alltid av värme. Michel är proffset som tar ett helhetsgrepp kring att presentera både dig själv och de budskap du vill framföra. Hans förankring i det sceniska är mycket givande.

 • Så arbetar Michel Riddez

  Michel anpassar föredraget efter beställarens behov och önskemål. Föreläsningarna kan vara 45 minuter till 1.5 timme.

 • Michel Riddez erbjuder

  KONSTEN ATT HÅLLA PRESENTATIONER – DEL 1 och 2
  Vad kan vi som kommunikatörer egentligen lära oss av skådespeleriteknik, film och teaterkonsten? Vad är det som gör att vi fastnar för vissa filmer, tv-program och berättare? Vad är det som gör att vi går förbi, zappar till någon annan kanal, slutar lyssna eller titta på andra?

  SCENSKRÄCK
  Hur går du från att känna skräck, ångest, obehag, oro och olust inför att tala inför andra människor till att ägna dig åt någonting utöver dessa känslor och förnimmelser? Hur går vi från vantrivsel med situationen till trivsel?

  INDIVIDUELL COACHING
  I detta exklusiva erbjudande får du all tid för dig själv. Det kan också gälla en liten grupp på några personer som tillsammans jobbar med en specifik presentation.

 • Michel Riddez passar till

  Organisationer inom privat och offentlig sektor.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Michels bakgrund består av tre grundstenar. En utgörs av skådespelaren. Han som utbildades på scenskolan och som ännu jobbar som skådespelare. Den andra grundstenen är teaterläraren som byggde upp en egen privat skådespelarutbildning.

Den tredje stenen består av sammanlagt 14 års studier i strukturell analys och dynamik. Michel upptäckte där hur film och teater är uppbyggda strukturellt för att skapa intresse. Detta ledde till att han började arbeta som handledare för organisationer i kommuner och även hade enskilda klienter i samtal.

Den gemensamma nämnaren för dessa grundstenar är just konsten att hålla presentationer som berör på djupet. Steget är inte långt från att undervisa skådespelare. I båda fallen handlar Michels engagemang om att få en människa att träda fram på podiet med sin egen personlighet. Och samtidigt berätta något som är mycket större och viktigare än henne själv: nämligen budskapet.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Michel är engagerad och hängiven. Hans feedback är skarp och ärlig, alltid med värme.”

2017-05-17, 13:48

”Michel har en förmåga att få deltagarna att utsätta sig utan att skämmas. Han är engagerad och hängiven. Hans feedback är skarp och ärlig, alltid med värme.”

"Good presentation and involvement!"

2017-05-17, 13:47

"Good presentation and involvement from Michel Riddez."

"Excellent."

2017-05-17, 13:47

"Excellent. Would have liked even more!"

" Great to see the profound effect he had on people."

2017-05-17, 13:47

" Great to see the profound effect he had on people."

"Michel Riddez is a star!"

2017-05-17, 13:46

"Michel Riddez is a star!"

"Perfect blend between presentation and exercises!"

2017-05-17, 13:46

"Perfect blend between presentation and exercises - very good and useful feedback from you."

"I will definitely use his technique in the future."

2017-05-17, 13:45

"Michel had a different way of guiding us through the subject and I found it interesting. I will definitely use his technique in the future."

"Michel showed his strenght in coaching and engouraging us to have the best out of each of us."

2017-05-17, 13:43

"Michel showed his strenght in coaching and engouraging us to have the best out of each of us. Also the storytelling part was very interesting and challenging rehearsel."

"Bland det bästa jag har sett!"

2017-05-17, 13:42

"Bland det bästa jag har sett!"

"Michel Riddez är ett proffs"

2017-05-17, 13:41

"Michel Riddez är ett proffs som tar ett helhetsgrepp kring att presentera både en själv och de budskap jag vill framföra. Hans förankring kring det sceniska och strukturer är mycket givande. Kan varmt rekommendera honom.”

"Storytelling was extremely good and useful."

2017-05-17, 13:41

"Storytelling was extremely good and useful. Very nice to see the enthusiasm in the room, too."

Tidningen ”Elle” valde i december 2017 ut 12 självhjälpsböcker ”som verkligen hjälper dig på riktigt”. Bland dessa fanns Michel Riddez bok ”Måla med svart eller vitt men aldrig med grått”. Tidningen skriver: "En bok som fick mig att släppa pressen när jag skulle föreläsa första gången. Den fick mig att inse att det är okej att våga gå på magkänsla och köra på det jag tror på. Den perfekta handboken i kommunikation.”

Michel Riddez bok Måla med svart eller vitt men aldrig med grått

Michels inspirerande föreläsningar har legat till grund för denna bok som fördjupar ämnet ytterligare. En bok som också fått omdömet ”Det bästa jag läst om presentationsteknik” (se hemsidan).

Andra talare inom samma område

Thomas Gross

Vad är det som gör att du går genom eld och vatten för en viss chef, men inte ens vill hämta kaffe åt en annan? Vad gör att vissa grupper finner varandra och levererar st

Sophie Thelning

Språket är inte bara ett verktyg för kommunikation. Det är ett sätt att beskriva och konstruera vår omvärld. Retorikexperten Sophie Thelning ger underhållande, lärorika och tänkvärda före

Christina Hellström

Bli en bättre talare, kommunikatör och ledare. Christina Hellström är föreläsare, retorikexpert, ledartränare, författare och kommunikatör.

Hennes ...

Karin Klerfelt

Lönsamhetsexperten Karin Klerfelt föreläser om hur du blir en stjärna på att ta betalt, argumentera och förhandla. Hon lär ut tekniker som du kan använda både privat och på jobbet, oavset

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap