Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Inspiration / Mattias Sunneborn

Mattias Sunneborn

Friidrottsstjärnan Mattias Sunneborn hjälper dig och gruppen att både definiera era mål och nå dem. Han visar hur framgång faktiskt är ett val du kan göra. Du får vägledning att utkristallisera var just du är i förhållande till målbilden och hur du tar dig dit. Mattias tar hjälp av de principer som lett honom själv till nordiskt rekord och internationella medaljer i längdhopp. 

Efter elitkarriären har Mattias utgått från samma principer när han coachat människor till att bryta barriärer och nå hela vägen in i kaklet. Mattias berättar positivt och medryckande om attityden och kampen som resulterade i nordiskt rekord och internationella medaljer i längdhopp. 

Mattias har därefter använt samma verktyg när han arbetade som VD för ett affärsmagasin och när han idag hjälper andra att lyckas med deras mål. Mattias berättar även om hur hans pappa begick självmord en vecka innan han skulle börja på gymnasiet och hur det har påverkat hans liv.

Vill du få vägledning på resan mot dina mål? Boka Mattias Sunneborn!

Urval av tidigare beställare:
TGE Globen, KST Infoservice, Ventim AB, Torsviks skola, AF Måleri, FC Mellan, Färjestads GIF, Boo FF, Elitidrottsskolan, Mets Paper, Huddinge AIS, Spårvägen Friidrottsklubb, Svesnaka Friidrottsförbundet, Fria Gymnasieskolan, Finlands Svenska Idrott, IKEA Kalmar, Stig H-Akademien, Vasaloppet, SISU Gotland.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Inspirerande, Kick-off, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Året var 1996. På presskonferensen inför den årliga MAI-galan i Malmö satt längdhopparen Mattias Sunneborn bredvid 8,95-mannen Mike Powell. ”Imorgon ska jag sätta svenskt rekord och slå världsrekordhållaren”, sa Mattias på gotländska. Dagen efter förbättrade han det 30 år gamla nordiska rekordet till 8,21 och slog världsrekordhållaren med fem centimeter.

Mattias främsta internationella meriter är ett EM-guld (inomhus) och ett VM-silver (inomhus). Elitkarriären avslutades 2002, men 2005 återupptogs tävlandet igen och den sena karriären har gett bland annat veteranvärldsrekord i 5-kamp både inomhus och utomhus samt elitlandslagsuppdrag på både 400 meter och i längdhopp.

På senare år har Mattias Sunneborn även utmärkt sig i teveprogrammet Mästarnas Mästare och som framgångsrik föredragshållare.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”Målsättning personifierad”

2018-05-18, 09:30

”KST Infoservice kan varmt rekommendera Mattias föreläsningar.

En av Sveriges främsta idrottsmän genom tiderna delar med sig av sina
erfarenheter.

Mattias berättar med entusiasm om målsättning, drivkraft, kost & hälsa. Då Mattias med sin starka personlighet och kända idrottskarriär verkligen är målsättning personifierad var denna stund tillsammans mycket givande. Våra tre företag inom Grafisk industri befinner sig i en omtumlande marknad.

Tydliga mål, tjänster och gemensam drivkraft kommer att vara nyckeln för
oss till framtida affärer.

Vi tackar för en inspirerande stund tillsammans!”

Roger Hall med personal
VD
KST Infoservice

”Engagerade hela gruppen”

2018-05-18, 09:29

”Vi på Ventim AB är mycket nöjda med den föreläsning som Mattias Sunneborn genomförde med oss.

Då vårt försäljningsarbete på Ventim AB baseras mycket på motivation hos medarbetarna, samt på struktur och planering för att nå uppsatta mål, passade Mattias utmärkt som föreläsare.

Hans sätt att agera som föreläsare engagerade hela gruppen och många medarbetare gick därifrån med ny insikt i hur viktigt det är med målstyrd planering och betydelsen av hur hälsan påverkar ditt dagliga arbete och möjligheten till att prestera ett bra arbete.

Jag kan därför, som företagsledare för Ventim AB, varmt rekommendera andra företag att använda Mattias som föreläsare i deras organisationer/grupper."

Thony Lundell, VD – Ventim A

”Fick mina anställda att se möjligheterna med idrottsliga målsättningar”

2018-05-18, 09:23

”Mattias Sunneborn är en person som fick mina anställda att verkligen se möjligheterna med idrottsliga målsättningar och att överföra dem till verkliga livet inom arbete och privatliv.

Mattias utbildning är genomtänkt mellan idrotten och vardagliga livet, hans genomlevda principer återger han på ett mycket proffsigt sätt.

Vi på AF Måleri & Byggentreprenad AB uppskattade Mattias närvaro och utbildning till 100 procent.”

VD Patrik Adolfson

”Har en stor trovärdighet”

2018-05-18, 09:21

”Mattias,
Tack för ett jätte bra föredrag! Tror att det väckte många tankar hos killarna. Vi kommer be dem skriva ner sin egen målsättning och lämna in den till ledarna som underlag bl.a för individuella samtal framöver. Mina egna reflektioner över din presentation var att du har en stor trovärdighet p g a din egen framgång som idrottsman. Det är oerhört tydligt att det är individen själv som styr en eventuell framgång.
Vi vill gärna fortsätta samarbetet med dig och hoppas att du är intresserad av det. Det lättaste är naturligtvis att vi önskar oss något, men jag tycker det är bättre att fråga dig. Vad du tror du kan bidra med och skulle tycka vara kul att göra. Fundera på frekvens och tidsåtgång, krav på lokaler osv.
Målsättningen är att komma igång så fort som möjligt. Än en gång TACK!”

Sune Nilsson
Vice ordförande i BOO FF

”Inspirerar andra”

2018-05-18, 09:19

”Vi använder Mattias Sunneborn i det interna arbetet. Med sin långa erfarenhet av att sätta upp mål, arbeta mot dem och ständigt sätta upp nya, inspirerar han andra att göra detsamma.

Mattias är med och föreläser för våra ungdomar, juniorer och seniorer. Han är alltid lika uppskattad. Han har ett tydligt budskap.

Mattias har varit med och tävlat för Spåret under de senaste åren och är ett föredöme för våra aktiva i klubben. Han uppträder professionellt och uppfyller sina åtaganden och skyldigheter på ett förträffligt sätt.”

Jan Kowalski
Ordförande Spårvägens Friidrottsklubb

”En förmåga att nå fram till människor”

2018-05-18, 09:08

”Tack för din medverkan på löpträningsutbildningen. Vi har fått genomgående positiva svar från kursdeltagarna.
Du har fått mycket beröm och det enda de hade att klaga på var att du fick för lite tid. Det får vi tänka på till nästa gång.
Du har en förmåga att nå fram till människor och man ser hur de tar in allt du lär ut. Med din positiva ledarstil verkar du
också som en inspiratör och jag är säker på att de tar med sig mycket av det du lärde ut i sina egna roller som tränare.”

Kent Claesson
Medel-/långdistanslöpning
Svenska Friidrottsförbundet

”Grymt intressant och väldigt kul”

2018-05-18, 09:07

”Vi, både lärare och elever, är mycket nöjda med föreläsningen. Det var konkret, generöst med egna erfarenheter och samtidigt presenterat med glimten i ögat och bra kontakt med åhörarna. Nedan är några citat från utvärderingen med eleverna, jag hoppas vi kan hitta tillfälle till samarbete även i fortsättningen. Det var grymt intressant att lyssna på honom, och jag tycker det var väldigt kul att han berättade om sig själv så mycket. Det gjorde det hela mer verkligt och inspirerande. Jag fastnade speciellt för en grej han sa, han sa något i stil med att ’tiden är nu och det finns ingen tid att ödsla’. det fick mig att tänka till, man ska ta tag i saker och inte låta det ligga liksom.”

Fredrik Oderborn
Fria Gymnasieskolan i Haninge

”En mycket bra sporre”

2018-05-18, 09:04

”Vi hade en riktigt bra dag med Mattias igår!
Både föreläsningen och träningspasset var mycket bra och inspirerande! Tack Mattias!!
Vi känner av träningsvärk lite överallt idag, så det är precis som det ska vara..
Överhuvudtaget är känslan att Vasaloppsfighten är en mycket bra sporre för alla att tänka hälsa både avseende motion och kost, i både smått och stort.”

Vasaloppshälsningar
Karin Svärd
Administrativ chef Vasaloppet

Mattias föreläsning är inte bara otroligt inspirerande, rolig och eftertänksam, den förändrar även ditt liv.

Mattias Sunneborn talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 40.000 kr

Föryngrande träning av Mattias Sunneborn

Mattias berättar hur kroppen (muskler, skelett, hjärna, hjärta och celler) kan bli fysiskt 10 år yngre utifrån den senaste forskningen och empirisk kunskap.

 

Föreläsning ”Framgång är ett val” av Mattias Sunneborn

Andra talare inom samma område

Kent Hellström

Kent "Kenta" Hellström brinner för fotboll och har en bakgrund som spelare i IFK Norrköping. Han driver idag en egen firma där han hjälper idrottsklubbar med ledarskap, barn och ungdomsutveckling, t

Susanne Pettersson

Vad behöver utvecklas för att skapa en organisation där alla drar åt samma håll med glädje?

Susanne Pettersson är en mycket efterfrågad ...

Julia Binnergård

Julia Binnergård, även kallad Dietistgrevinnan, sprider kunskap och inspiration om mat och träning som kraftfulla verktyg till hälsa och livskraft. Med stor kunskap, värme och lust guidar ho

Hans Fahlén

Hans Fahlén är en rikskänd programledare, äventyrare, föreläsare och inspiratör. På Fahléns föreläsningar möter man ämnen som träning, resor, utbrändhet och inspiration. Till sin hjälp ...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Årstaängsvägen 9, 4 Vån
117 43 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap