Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Framtid, trender / Mats Rimton

Mats Rimton

Erövra framtidens digitaliserade värld med Mats Rimton! Få koll på megatrender, digital utveckling och globalisering. Är du hungrig på att veta det allra senaste? Vill du få insikter och förstå de globala bolagens strategier för att utnyttja transformationen så effektivt som möjligt? Upptäck hur du inte bara möter den snabba omställningen, utan även hur du får ut max av den. Våga lära om, lära nytt och lära rätt!

Mats Rimton vänder sig till alla typer av branscher och företag, i Sverige såväl som utlandet. För den nya, snabbt förändrade digitaliserade världen tvingar alla bolag att fundera över vem man är och vilka handlingsalternativ som står till buds. Mats öppnar ögonen på deltagarna och visar tydligt hur framtiden kommer att påverka oss alla.   

 

Urval av tidigare beställare: 
Microsoft, Biogen Idec, Veritas (Hong Kong), Torpheimergruppen AB, RIA Financial, Sparbanken, Norama Fastigheter, Baker Tilly revision samt flertalet kommuner och landsting.

 • Effekten av att boka Mats Rimton

  Mats öppnar ögonen på deltagarna och beskriver på ett lättfattligt sätt hur framtidens teknologier kommer att påverka oss. Åhörarna får unika specialistkunskaper, djupgående analyser samt konkreta råd och tips för att hitta strategier inför framtiden. De får upptäcka att de inte bara kan hantera övergången till morgondagens digitalisering, utan dessutom vinna på den.

 • Mats Rimton som talare

  Mats Rimtons föreläsningar är inspirerande, levande och utmanande. Med nya rön, skratt och jordnära berättelser förmedlar han sina dagsfärska kunskaper, vilka för många förändrar tankar, arbete och liv. Mats får alla att bli berörda och avläsa framtiden på ett nytt, spännande och engagerat sätt.

  Kännetecknande för Mats är att han älskar utmaningar. Han brinner för att berätta om morgondagen och på så sätt rusta den vanliga människan för den hisnande utvecklingen med allt vad den innebär. Mats lever efter sin egen devis: “Lär om, lär nytt och lär rätt.”

 • Så arbetar Mats Rimton

  Mats anpassar sina föredrag efter beställarens önskemål. Varje dag möter han företagsledningar som precis tagit de första stegen. De förstår inte riktigt vart de egentligen springer, vad målet är eller hur de ska ta sig dit på ett effektivt sätt. Med en kombination av specialistkunskaper i särklass och djupgående branschanalyser ger Mats sina åhörare en god chans att förstå och hantera deras framtida situation och utmaningar.

 • Mats Rimton erbjuder

  Mats Rimton avslöjar nya kunskaper och insikter om megatrender, framtida företagsutveckling och förändringskraft. Han tar med publiken på en spännande tidsresa, från dinosaurievärlden, via digitaliseringen, fram till robotiseringen. Mats levererar insikter om alltifrån 3D-printing och mobilhysteri till relationer, likaså om vårt vardagsliv och nya affärskoncept. Han bjuder på konkreta råd och tips för att både klara av och få koll på framtiden.

 • Mats Rimton passar till

  Mats håller föreläsningar och utbildningar för företagsledningar och personalgrupper, på företagsarrangemang och kundevents. Mats föreläser för både stora som små grupper i alla branscher. Han vill utmana och få deltagarna till att inspireras, tänka nytt och kreativt när det gäller framtiden och digitaliseringen.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

För femton år sedan lämnade Mats Rimton karriären i Stockholm som VD och marknadschef för större globala företag. Han köpte istället sitt första bolag som han drev upp. Några år senare sålde han den för att kunna förverkliga sina entreprenörsdrömmar.

Mats har sedan dess varit involverad i över tjugo start-ups, både i Sverige och utlandet. T ex arbetar han sedan fyra år med världens starkaste varumärke -- Leo Messi.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”Han har en djup insikt i detaljerna”

2017-06-05, 17:00

”Jag har haft nöjet att få ha arbetat tillsammans med Mats ett flertal gånger som antagit rollen som föreläsare, inspiratör och rådgivare i olika sammanhang. Den genomgående tråden är att han har en fantastisk förmåga att åskådliggöra helheter, samtidigt som han har en djup insikt i detaljerna om det han talar om – oavsett om vi talar om affärsstrategi, kommunikation eller framtidsinsikter. Mats är inspirerande, levande, insatt och skapar massor med positiva energier – man vill ”ut och jobba” med det han talar om. Jag och mina kollegor kan varmt rekommendera att arbeta med Mats och Futurement.”

Göran Lilja, CEO, Research and Management AB

”Utan Mats oförtröttliga engagemang och energi hade vi aldrig lyckats”

2017-06-05, 16:58

”Jag vill ge mina bästa rekommendationer till Mats för hans föreläsningsinsatser, som starkt bidrog till att vi förändrade våra marknads- och säljstrategier. Det var ett omfattande förändringsarbete som bedrevs intensivt under knappt ett år. Utan Mats oförtröttliga engagemang och energi hade vi aldrig lyckats. Hans förmåga att koppla vetenskapliga metoder till medarbetarnas lite olika förutsättningar, var helt enkelt fenomenal och en avgörande framgångsfaktor. "Alla hoppade på tåget", vilket var en pedagogisk utmaning från där vi började. I korthet så ökade vi vår lönsamhet under denna period med dryga 20 procent, vilket påverkade hela företaget i en ny positiv anda. Tack för en gedigen insats!”

Leif Lindberg, VD/CEO, Torpheimergruppen AB

”Levererat till hundra procent”

2017-06-05, 16:57

”Jag har arbetat med Mats Rimton under många år i olika roller, både operativt och strategiskt. Oavsett roll och sammanhang har Mats alltid levererat till hundra procent, med hög, positiv energi och stor kompetens inom försäljning, strategisk affärsutveckling och ledarskap. Sedan de senaste åren inriktas vårt samarbete på den digitala transformation kopplat till områden som PIM, CRM och ERP, och vi har tillsammans även utvecklat konkreta idéer och modeller för strategisk affärsutveckling och förändringsledning kopplat till alla de fantastiska möjligheter digitaliseringen ger. Mats är en av få personer som jag har mött som har förmågan att kombinera en djup kunskap och lång erfarenhet av praktisk marknads- och försäljningsarbete med ledarskap och strategisk blick för den transformation och ökad kundorientering som alla företag står inför i en värld av molnbaserade tjänster och nya affärsmodeller. Därför kan jag varmt rekommendera företagsledningar och styrelser att träffa Mats för såväl strategisk vägledning som praktiskt stöd i förändringsprocesserna runt marknads-, sälj- och affärsutveckling.”

Mats Dahl, Microsoft

”Fängslar publiken på ett fantastiskt sätt”

2017-06-05, 16:55

“Jag har haft förmånen med att jobba som partner med Mats i flera globala projekt. Jag vill gärna beskriva honom som en väldigt driven person med ett högt arbetstempo. Han har lätt för att fokusera på uppgifter, är full av energi och brinner av arbetslust. Som presentatör fängslar han publiken på ett fantastiskt sätt, med stor inlevelse. Jag upplever honom dessutom som oerhört kunnig inom områden som är kopplade till den förändrade omvärlden, marknad och försäljning. Hans kommunikation är rak, direkt, ärlig och tydligt. Mats är oerhört resultatorienterad och när han väl har satt upp ett mål kan man vara säker på att målet uppnås. Han har en förmåga att snabbt sätta sig in i nya situationer och sedan med glöd övertyga andra. Man kan alltid lita på att Mats levererar vad han har lovat och inom överenskomna ramar. Med en kreativ anda av en sann entreprenör, tar han sig an nya utmaningar med glädje, varför jag ser fram emot ett fortsatt arbete med Mats i många framtida projekt. Anledningen till detta är mycket enkel; det är kul att arbeta med Mats, det händer alltid någonting nytt.”

Paul Lindau, VD, Veritas, Hong Kong

”Finner det väsentliga i omvärldsanalyserna”

2017-06-05, 16:53

”Mats är en mycket bra och engagerande föreläsare: bra påläst, anpassar sig till auditoriet, och levererar med en briljant retorik. Han är också väldigt nyfiken och söker ständigt efter uppdaterade fakta om vad som händer eller förändrats i samhället och företagsvärlden. Mats starka analysförmåga gör att han finner det väsentliga i omvärldsanalyserna och plockar ut och förklarar sammanhangen. Dessutom en väldigt trevlig och underhållande person som får saker att hända.”

Mikael Nilsson, Senior director, Sales & marketing, UK and Ireland, Biogen Idec

"Inspirerande, tankeväckande och utmanande

2017-06-05, 16:51

”Vi valde att avsluta vår fredag eftermiddag på banken för att Mats skulle få möjligheten att sätta en gemensam kunskapsgrund och agenda för att rusta oss för framtiden. Syftet var att förstå vad som händer i världen, och hur det påverkar banken, oss själva och våra kunders beteende. Föredraget och Mats var verkligen inspirerande, tankeväckande och utmanande för såväl mig själv som ledningsgruppen och våra medarbetare. Detta gjorde att vi har beslutat att arbeta vidare med Mats för att inspirera och engagera våra kunder om vår gemensamma framtid. Jag kan varmt rekommendera Mats för liknande uppdrag.”

Ingrid Persson, VD, Skurups Sparbank

Andra talare inom samma område

Anette Nordvall

Anette Nordvall är företagets räddande ängel, som älskar försäljning, samarbeten, fusioner och förvärv. Hon är passionerad, visar framåtanda och sätter sig snabbt in i olika verksamhet

Adam Palmquist

Spelifiering (gamification) innebär att man använder spelmekanismer inom verksamheter som normalt inte hör samman med spelande. Adam Palmquist föreläser om hur spelifieri

Susanne Birgersdotter

Våga bli entreprenör! Den digitala entreprenören Susanne Birgersdotter har grundat spelbolaget iGotcha och mer än 20 snabbväxande appar. En av dem har t o m lyckats hamna på första plats

Henrik Larsson-Broman

Henrik Larsson-Broman är en vida känd expert inom forskning kring försäljning och Marknadsföring. Han är t ex grundaren till forsknings- och rådgivningsföretaget ProSales Institute AB, med ...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Årstaängsvägen 9, 4 Vån
117 43 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap