Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Matilda Andersson

Matilda Andersson hjälper företag och organisationer att arbeta med jämställdhet, mångfald och inkludering på ett framgångsrikt sätt. Matilda är expert på diskriminering, aktiva åtgärder, inkludering och inkluderande ledarskap. Hon arbetar sedan 2013 som framgångsrik föreläsare och konsult. 

Efter flera år har Matilda idag lång erfarenhet av att arbeta praktiskt med att skapa inkluderande organisationer. Hon är även författare till boken Diskrimineringslagen – handbok för chefer, som kom ut i augusti 2018.

Matilda utbildar och föreläser främst för chefer och HR, men även för medarbetare i frågor som rör inkludering, diskriminering, normer och arbetsmiljö. Hennes vision är att skapa inkluderande arbetsplatser där alla individer kan få vara sig själva och komma till sin rätt. Det leder i sin tur till bättre resultat för hela verksamheten.

Matilda är lyhörd för kundernas behov och utgångspunkt och hon behärskar sitt ämne till punkt och pricka. Hon ser till att inkludera alla åhörarna. Med Matilda är inga frågor för dumma. 

Vill du få en organisation där alla känner sig inkluderade? Boka Matilda Andersson!

Urval av tidigare beställare:
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Måleriföretagen, Ålands regering, Arbetsförmedlingen och Gävle kommun.

Matilda Andersson -CONSULTING-

 • Effekten av att boka Matilda Andersson

  Deltagarna får med sig ny kunskap, nya tankar och reflektioner samt konkreta tips och råd för hur de kan arbeta med inkludering på arbetsplatsen.

 • Matilda Andersson som talare

  Åhöraren upplever Matilda som kunnig, engagerad, inkluderande och ödmjuk. Hon ser till att alltid anpassa föreläsningar och utbildningar till kundens behov och utgångsläge och uppmanar alltid åhörare till att ställa frågor.

 • Så arbetar Matilda Andersson

  Matilda utgår från några fasta föredrag men ser alltid till att anpassa efter kundens behov och önskemål. Hon kan även ta emot önskemål om helt skräddarsydda föreläsningar och utbildningar.

 • Matilda Andersson erbjuder

  Matilda erbjuder utbildande föreläsningar eller seminarium. Där får deltagarna ny kunskap samtidigt som de får reflektera och diskutera med varandra. Matilda ger även alltid konkreta tips och råd kring hur man som individ och som organisation kan tänka och arbeta vidare med inkludering.

 • Matilda Andersson passar till

  Kunderna är både företag, kommuner, myndigheter och branschorganisationer. Interna utbildningar för ledningsgrupp, chefer eller HR. Föreläsningar under personaldagar och interna konferenser. Mässor och externa konferenser riktade till chefer, företagsledare eller HR.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Aktiverar publiken
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Matilda har studerat genusvetenskap, diskrimineringsrätt, och organisation och ledarskap vid Lunds universitet och Utrecht University. Hon är även utbildad jämställdhetsstrateg vid Alma folkhögskola, en utbildning där deltagarna lär sig leda och organisera jämställdhetsintegrering i organisationer.

Dessutom har Matilda en gedigen bakgrund inom ideell sektor och politiken. Där har hon varit både förtroendevald och anställd med huvudansvar för jämställdhets- och mångfaldsfrågor internt och externt. Sedan 2013 driver hon företaget Matilda Andersson Consulting där hon jobbar som föreläsare och konsult inom jämställdhet, mångfald och inkludering. Matilda är även författare till boken Diskrimineringslagen – handbok för chefer, som kom ut i augusti 2018.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Ett väldigt bra upplägg, på en lagom nivå!"

2018-10-23, 14:53

”Samtliga från HR som medverkade på din föreläsning tyckte att det var ett väldigt bra upplägg, på en lagom nivå och ingenting hastades igenom. Likaså de chefer vi har varit i kontakt med efteråt. De uppskattade dig som föreläsare och ditt sätt att resonera kring frågeställningar.” Gävle kommun

"Ett mycket bra stöd för oss!"

2018-10-23, 14:53

"Vi använde Matilda Andersson som konsult och hon var ett mycket bra stöd för oss i vårt utvecklingsarbete inom mångfald och jämställdhet. Matilda är kunnig och var lyhörd för våra behov." Måleriföretagen

"Riktigt nöjda!"

2018-10-23, 14:52

“Vi är riktigt nöjda med din föreläsning och med hela dagen. Vi har enbart hört positiva reaktioner.” Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

"Jag har nu bättre insikt i olika verktyg och metoder!"

2018-10-23, 14:52

“Jag tycker diskussionerna kring ämnet normer var det som var mest givande. Alltid givande att få inblick i hur andra verksamheter arbetar.”, “Jag har nu bättre insikt i olika verktyg och metoder för kartläggning, uppföljning och implementering av inkludering mm som ett led till måluppfyllelse”, “Jag kommer ta med mig ett mer reflekterande arbetssätt hoppas jag. Att alla inte tänker likadant som en själv var också en viktigt del jag fick med mig.” Svedala kommun

"Du var grym!”

2018-10-23, 14:51

“Tusen tack för i måndags! Du var grym!” Finspångs kommun:

"Bra! Intressant och tankeväckande!"

2018-10-23, 14:51

”Bra mix av föreläsning och övningar. Bra verktyg för vidare diskussioner! Viktigt!”, ”Bra att få en stunds eftertanke på hur vi går fram i samma hjulspår. En lärorik förmiddag, tack!”, ”Bra! Intressant och tankeväckande. Skapat större medvetande om hur normer påverkar oss och vårt tänkande och agerande!” Krokom kommun

Andra talare inom samma område

Nicole Kavander

Nicole Kavander är inte bara en business director & strateg med en gedigen bakgrund inom reklam och kommunikationsbranschen. 

Hon ...

Viktoria Saxby

Inkludering – så gör det oss ännu bättre

(English: The Business Case for Diversity & Inclusion)   

Viktoria ...

Ulrika Sedell

Hur får man en arbetsplats att bli lika inkluderande för alla? Hur undviker och bekämpar man kränkande behandling? Och hur ökar man samtidigt lönsamheten? Ulrika Sedell är författaren och

Pa Modou Badjie

Pa Modou Badjie är en av Sveriges mest inflytelserika artister. Han har turnerat landet runt med bandet Panetoz och tävlat i Melodifestivalen ett flertal gånger. Det stora genombrottet fi

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Koppargatan 3
602 23 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap