Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Mångfald och integration / Integration / Martin Vrethammar & Zeinab Joneidi

Martin Vrethammar & Zeinab Joneidi

Duon Zeinab Joneidi och Martin Vrethammar visar på lösningar till de hinder som nyanlända möter på arbetsmarknaden i Sverige. Zeinab och Martin belyser de bakomliggande, ibland osynliga faktorerna som bromsar vägen in på arbetsmarknaden. 

Zeinab och Martin tar även upp brännande frågor som rör assimilering, integration och mångfald samt vad kulturmöten kan leda till. De berör även och problematiserar några av de strukturer som är i vägen för integrationen, samt det samspel mellan människor som måste finnas och utvecklas för att bryta utanförskap och segregation.

Vill du få nyanlända att integreras? Boka Zeinab och Martin!

Urval av tidigare beställare:
Arbetsförmedlingen, Nyköpings kommun och ABF.

 • Effekten av att boka Martin Vrethammar & Zeinab Joneidi

  Föreläsningarna lyfter fram åhörarnas egna värderingar och hur de styr vardagen samt öppnar upp för andra sätt att hitta lösningar. Målet är att öppna upp nya synsätt och identifiera hinder för att erbjuda lösningar. Eftersom Zeinab och Martin har olika bakgrund och erfarenheter så har de också olika perspektiv på frågor som till exempel integration och mångfald.

 • Martin Vrethammar & Zeinab Joneidi som talare

  Zeinab och Martin erbjuder upplyftande föreläsningar, de grundar sitt material på egna erfarenheter och kopplar dem till statistik, siffror och fakta. Zeinab och Martin ger åhörarna möjlighet att få vara med i dialogen och analyserar deras synpunkter, frågor och erfarenheter kopplat till deras arbete.

  Föreläsarna utgår från att bredda kunskap, öka förståelse och identifiera hinder och lösningar inom olika områden. Zeinab och Martin är politiskt obundna under föreläsningarna, men fyller däremot föreläsningarna med personliga erfarenheter.

 • Så arbetar Martin Vrethammar & Zeinab Joneidi

  Martin och Zeinab anpassar föreläsningarna efter beställarens behov och område.

 • Martin Vrethammar & Zeinab Joneidi erbjuder

  Föreläsningarna kan skräddarsys efter kunden önskemål. Det finns även fasta föreläsningar baserade på olika ämnen och inriktningar inom temat invandring/integration kopplat till åhörarnas område/bransch.

 • Martin Vrethammar & Zeinab Joneidi passar till

  Talarna passar för alla åhörare som vill vara med och utveckla samhället i sitt arbete. Framförallt offentlig sektor, både för att utveckla anställdas egna, samt för de som arbetar med individer som kommer från olika kulturer, och företag som har eller söker personer med annan etnisk bakgrund.

Talaren utgår från Stockholm, Södermanland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man, Kvinna
Språk Svenska, Svenska som andraspråk, Arabiska

Zeinab och Martin har med sig olika etableringsredskap i verktygslådan. De grundar föreläsningarna i statistik, teorier och strategier. De belyser hinder och diskuterar lösningar för att bryta utanförskap och segregation. Zeinab och Martin känner till behoven på arbetsmarknaden och har i flera år arbetet med att lösa hindren för att påskynda nyanländas etablering.


Zeinab Joneidi har en fil kand i sociologi och har studerat Mellanösternstudier på Stockholms universitet samt Internationell migration och Etniska relationer på Södertörns högskola. Hon har i flera år engagerat sig i jämställdhetsfrågor och har arbetat med utsatta kvinnor i Sverige och i Mellanöstern. Hon har arbetat med nyanlända inom projekt på Arbetsförmedlingen, såsom Etableringsreformen samt som metodutvecklare inom Enheten för ekonomiskt bistånd. Zeinab har stora kunskaper i den svenska arbetsmarknaden och har arbetat nära med att motverka flera hinder.


Martin Vrethammar har gått Kulturvetarlinjen vid Stockholms universitet. Han har mångårig erfarenhet av att arbeta med människor som kommit till Sverige från andra länder, bl a annat genom sitt arbete med ett flertal integrationsprojekt. Arbetet har riktats på att snabbare få nyanlända att etablera sig på arbetsmarknaden med hjälp av utbildning i arbetsmarknadskunskap, hälsoutbildningar och föräldrautbildningar och olika stöd på arbetsplatser.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”Jag kommer att kliva ut genom dörren starkare med mer kunskap”

2018-03-27, 11:06

Om Zeinab, efter föreläsning på Arbetsförmedlingen om motivation för ungdomar inom arbetsmarknadspolitiskt program via kompletterande aktör:
”Tack för att du är ärlig. Jag kommer att kliva ut genom dörren starkare med mer kunskap.”

”Jag har fått med mig nya glasögon”

2018-03-27, 11:06

Efter föreläsning om integration för Nyköpings kuratorer via ABF:
”Jag kommer gå tillbaka med mer kunskap i bagaget. Jag har fått med mig nya glasögon efter denna föreläsning.”

Föredragen inriktar sig på det utbildande och informativa, det kan finnas lite provocerande innehåll som aktiverar publiken och öppnar upp för egna reflektioner.

Martin Vrethammar & Zeinab Joneidi talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 50.000 kr

 • Mer om priser

  Vi arbetar både med kortare föreläsningar och med workshops. Vi föreläser och utbildar både små och stora grupper. Priser anpassas efter uppdragets natur och omfång.

Andra talare inom samma område

Sahar Almashta

Bra bemötande, fungerande mångfald, kommunikation, kulturcoachning, rekrytering och organisationsutveckling är något föreläsaren Sahar brinner för. Hon är född i Babylon, och hennes erfar

Alicia Espinosa

Alicia visar hur din organisation når ökad effektivitet och framgång – genom värderingar, kulturförändring samt integration och resursanvändning i team. Hon har själv gjo

Abdalhaqq Kielan

Imam Abd al Haqq Kielan är svensken från Mälardalen som blev imam. Numera ger han föredrag han om islam, en religion som kan verka svårbegriplig och ofta utmålas i media som otäck och grym. Samti

Umit Dag

Umit Dag är en bred underhållare som verkar på de flesta scener. Han har på kort tid blivit känd som komiker och medverkat i flera radioprogram. Just nu är han aktuell med sin debutroman;

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap