Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Inspiration / Martin Edström

Martin Edström

Martin Edström är National Geographic-fotografen och journalisten som genom innovativa idéer och tekniska lösningar har låtit publiken besöka allt från flyktingtält i Mellanöstern till världens största grotta i Vietnam. 

Martin och hans team skapade 2016 den första 360-filmen av en flock vilda lejon i Zambia, och öppnade därmed dörren till en helt ny typ av närgående naturfilm.   

Oavsett teknik eller format har Martin målet att låta användaren ta på sig någon annans skor för en stund. Genom att ge människor möjlighet att utforska en berättelse, ett problem eller någon annans perspektiv (till och med ett lejons) i 360-video eller VR gör Martin det möjligt att träda in i storyn på ett nytt sätt. Som om du själv var där.  

Martin har sällan en aning om hur han ska lösa ett uppdrag när han får det. Det har lett till att han åkt till Vietnam som expeditionsledare för 50 personer utan att veta om uppdraget var möjligt och att han kört in en robotbil bland lejon för att filma på ett sätt som ingen  gjort tidigare.

Urval av tidigare beställare:
National Geographic, Nikon, Dell, Saab, Plan International

 • Effekten av att boka Martin Edström

  Du kommer bli förundrad, inspirerad och lära sig om både omvärld, fotografi och hur galna idéer kan omsättas till verklighet.

 • Martin Edström som talare

  Martin Edström bjuder på inspiration, spänning och skratt när han tar med publiken på hisnande resor och galna experiment från sina expeditioner.

 • Så arbetar Martin Edström

  Martin kan ge fasta föredrag, men också arbeta fram ett nytt koncept tillsammans med kunden. Martin har ofta varit huvudnumret i början eller slutet på konferenser om fotografi, ny teknik och storytelling.

 • Martin Edström erbjuder

  Uppdragen kan variera från 20 minuter till två timmar.

  Martin kan antingen berätta om enskilda expeditioner för att ge publiken en hisnande resa genom fotografins framkant, men också väva in idéer och tekniska beskrivningar om nya medier, Virtual Reality och storytelling.

 • Martin Edström passar till

  Stora events, privat och offentlig sektor, mässor och konferenser samt kick-offs.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Martin växte upp i Sollentuna utanför Stockholm, och blev kär i fotografi när han som 12-åring ärvde farfars systemkamera. Han utvecklade sin passion för fotojournalistik under flera år som reportagefotograf för svenska och internationella medier, där han arbetade från världens alla hörn. I dag fokuserar Martin uteslutande på stora projekt, ofta för National Geographic, där både teknisk innovation och utveckling av det visuella språket ofta sammanvävs till prisvinnande reportage och kreationer.

Martins uppdragsgivare inkluderar National Geographic, The New York Times, The Guardian, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och ett antal andra svenska och internationella medier. Martin har både lett 50-manna expeditioner och jobbat helt solo, men alltid med fokus på att vara med i den fotografiska och narrativa processen från början till slut.

Martin är också en av grundarna till produktionsbolaget IVAR Stockholm som fokuserar på kommersiell 360-video, Virtual Reality och Augmented Reality – och arbetar därigenom även för kommersiella aktörer som inkluderar Plan International, Ovako, Norska Sjömatrådet och UNDP.

Martin har vunnit många priser för sina innovativa projekt, däribland första pris i International Photography Awards, första pris i Travel Photographer of the Year och Juryns Specialpris i svenska Årets bild.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Martin Edström talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 50.000 kr

 • Mitt motto

  ”Don't let school get in the way of a good education.”
  ”No guts, no glory.”
  ”Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.”

Martin Edström på NatGeo Live! 2016

 

Lejon 360° | National Geographic

Att växa upp är en ständig kamp, särskilt om du är en ung lejonhanne. I den här VR-filmen av Martin Edström hamnar du öga mot öga med Gibson och hans mamma, medan de är i konflikt med flockens alfahanne. Måste Gibson lämna tryggheten i flocken för att kunna överleva? (Peka och vrid på bilden.)

Andra talare inom samma område

Stefan Berg

Stefan Berg avslöjar underhållande varför vi är som vi är, varför vi gör som vi gör och hur du förstår dem som inte kan förstås. Du som någon gång haft med människor att göra har säkert m

Tina Thörner

Tina Thörner är känd världen över som en framgångsrik kartläsare och ett rallyproffs. Dessutom är hon en välkänd inspiratör, motivatör, föreläsare coach och författare. Hennes väg till framgång ...

Kelly Odell

Vill ni må bättre på jobbet? Vill ni ha en arbetsmiljö där ni trivs mer med chefen och kollegorna? Medarbetare som mår bra presterar bättre. Kelly Odell ger rättframma perspektiv

Niklas Birgetz

Vill du rusta dig inför framtiden? Niklas Birgetz är en av landets främsta talare inom intresse- och upplevelsebaserad kommunikation. Han har gedigen erfarenhet från olik

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap