Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Marika Smith

På ett avväpnande och avdramatiserat sätt visar Marika Smith hur vi kan må bättre både i oss själva och i förhållande till andra, om vi förstår vår sexualitet. Den är mindre mystisk än man kan tro. 

Hon är den erfarna sexinspiratören som  i sina uppskattade utbildningar och föreläsningar på ett insiktsfullt, roligt och jordnära sätt förklarar sexualitetens och relationers stora påverkan på hälsa och välbefinnande.

Bakgrund: Marika är utbildad etnolog och sexualupplysare. Hon har utvecklat konceptet sexinspiration under femton år. Konceptet utgår från vuxnas behov av samtal kring sex och samlevnad, samtidigt som det utvecklar det positiva och spännande snarare än enbart problemlösning. 

Marika arbetar med inspirationssamtal och rådgivning för privatpersoner och företag, kurser och föreläsningar. Hon skriver även journalistiskt om sex och relationer.


Tidigare uppdragsgivare:
Karlstads universitet
Kärleksakuten
Landstinget Kronoberg
Lovestore
Malmö högskola
Medborgarskolan Stockholm
RFSU AB
Stockholm Pride
Svenska Kyrkans Unga
Södertörns högskola
Uppsala universitet
Värmlands ungdomsmottagningar

 • Effekten av att boka Marika Smith

  Marika gör det lätt att prata om svåra ämnen, och publiken får med sig både kunskap, inspiration och praktiska redskap för att kommunicera kring sexualitet, både i arbetet och privat.

 • Marika Smith som talare

  Marika är både inspirerande och utbildande. Hon använder konkreta exempel och interaktiva moment, och har en jordnära ton. Samtidigt är det roligt och avslappnat att lyssna till henne, och hon får ofta höra att att hon har en trygg och avväpnande stil som tar udden av ämnets laddning. Samspelet med publiken är superviktigt, och det finns alltid plats för frågor och diskussion.

 • Så arbetar Marika Smith

  Marika utgår alltid från uppdragsgivarens behov och önskemål, och vilka som ska sitta i publiken. Vid behov kan publiken maila frågor på förhand, andra gånger kan Marika stanna kvar efteråt för att svara på frågor enskilt. I själva föreläsningen utgår Marika hellre från föremål eller bilder än PowerPoint-presentationer, saker som väcker frågor och intresse och ett och annat skratt.

 • Marika Smith erbjuder

  Marika erbjuder föreläsningar och workshops på olika teman, som berör sex och relationer, alltid med utgångspunkt i kunskap och kommunikation.
  • Föreläsningar för vuxna (privatpersoner och företag)
  • Föreläsningar för ungdomar/studenter
  • Workshops, från 45 minuter till heldag
  • Hela temadagar med olika moment kring sex och relationer
  • Personlig rådgivning för yrkesgrupper som hanterar frågor kring sex

 • Marika Smith passar till

  När du behöver en person som kan tala om sexualitet och relationer på ett avväpnande och engagerande sätt är Marika rätt person. Från läkarkongresser till konfirmationsläger hittar Marika rätt ton för rätt tillfälle.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska som andraspråk

Marika Smith har uppfunnit sitt eget yrke – sexinspiratör. Utifrån tio års erfarenhet av rådgivning och inspiration har hon skapat en egen metod för positivt laddade samtal kring sexualitet.

Intresset för sexualitet har alltid varit stort. Som 19-åring gjorde hon succé som sexleksakförsäljare och fick snart börja utbilda och coacha de andra säljarna. Detta varvades med projektledaruppdrag i bland annat RFSU, där hon utvecklade en pedagogik kring sex som bygger på aktivt deltagande på emotionell och intellektuell nivå. Efter hundratals rådgivningssamtal, mejlfrågor och föreläsningar blev det tydligt att det finns en efterfrågan på lustfyllda men seriösa sammanhang att diskutera kring sex, och Marikas affärsidé var född.

Idag jobbar Marika främst som föredragshållare, rådgivare och skribent, men håller fortfarande säljutbildningar för företag som säljer sexrelaterade produkter. Hon är också anlitad som konferencier och moderator.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Helt banbrytande föreläsare"

2018-02-23, 16:44

"Marika är en fantastisk och helt banbrytande föreläsare om #metoo och hänförliga företeelser. Hon går bakom problematiken med alla övergrepp av både fysisk som av psykisk karaktär på ett mycket intelligent och realistiskt sätt och ger idéer om förändrade sätt att tänka och agera i olika typer av sociala relationer! Alla som lyssnat på henne har varit djupt imponerade av föreläsningarna! Fortsätt verkligen att föreslå Marika Smith för denna typ av föreläsningar! Hon är inget annat än en veritabel föreläsningsstjärna!"
-Åke Winges, Brottsofferjouren i Ljusdal (BOJ)

Andra talare inom samma område

Emil Åkerö

Emil Åkerö är kulturarbetaren och akademikern som föreläser om bl a HBTQ-frågor, maktfördelning och normkritik. Han låter fler få upp ögonen för hur …

Paulina Bengtsson

Paulina Bengtsson föreläser öppet och gripande om de tabubelagda ämnena sexuella övergrepp och människohandel. För sexton år sedan våldtogs och såldes …

Elin Lundberg

Nyfiken på psykologi? Elin Lundberg utbildar på ett befriande sätt i anknytning, högkänslighet, stress och hjärnan. Likaså familjeterapi, socialt arbete, barns …

Camilla Wirseen

Camilla är en av grundarna av Peepoople AB, och sköter även sitt egna projekt “The Cup” där hon utbildat och gett 20 000 fattiga flickor i Kenya menskoppar. Båda …

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A HotellCool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap