Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Maria Widström

Maria Widström stärker verksamheters förmåga att realisera förändringar. Hon har certifierat och utbildat chefer, konsulter och specialister inom förändringsledning från över 140 företag från ett 10-tal länder. Med sin mångåriga praktiska erfarenhet inom ämnet har Maria kunskap om hur man på djupet leder en förändring. Hon är en efterfrågad talare som både vägleder och engagerar. 

Att driva förändringar är utvecklande men också en kostsam och riskfylld process. Ofta misslyckas vi helt eller delvis då vi underskattar vikten av att förbereda organisationen och individerna i den. Men komplexa förändringar kan redas ut och drivas på ett systematiskt sätt. Samlade erfarenheter och vetenskap har det senaste decenniet format nya verktyg och metoder. Det är helt enkelt för dyrt att misslyckas! Alla kan förbättra sin förändringsförmåga och därmed ta kommandot och agera på ett mer medvetet sätt. Forskningen visar att en effektiv förändringsledning lyfter slutresultatet avsevärt.

Stärk din förändringförmåga! Boka Maria Widström!

Urval av tidigare beställare:
Skanska, Telia, Unionen, Försäkringskassan, ICA, Sveriges Radio och KPA.

 • Effekten av att boka Maria Widström

  Maria Widström kopplar ihop mänskliga beteenden i en förändring med de resultat som  verksamheten vill åstadkomma. Åhöraren får med sig verktyg, resonemang och förståelse för hur den mänskliga förändringsresan ser ut, att resan kan hanteras på ett genomtänkt sätt och att effekter som verksamheten efterfrågar syns först då individer är rustade att agera i samklang med förändringen.

 • Maria Widström som talare

  Kunnig, engagerad, prestigelös, resultatorienterad, involverande, personlig och till nytta. Alla deltagare känner att de får något med sig som de kan använda i jobbet men också i privata sammanhang. Föreläsningarna riktas till den verklighet som åhörarna befinner sig i. Åhörarna kommer att känna igen sig och de utmanas till att tänka efter, reflektera och koppla olika resonemang till sin egen verksamhet.

 • Så arbetar Maria Widström

  Maria utgår från ett samlat material som bygger på samlad erfarenhet av förändringsarbete från en mängd olika typer av verksamhetsförändringar. Däremot sker alltid en anpassning efter beställarens behov och önskemål.

 • Maria Widström erbjuder

  Maria Widström erbjuder föreläsningar som skapar engagemang. Syftet är att aktivera åhörarna och skapa en vilja bland åhörarna att agera även efter föreläsningen. Ett bra tillfälle att boka Maria är då verksamheten står inför eller befinner sig mitt i en verksamhetsförändring. Föreläsningarna har alltid ett mått av interaktion och ibland görs pulsmätningar av olika slag, som verksamheten kan ta nytta av även efter föreläsningen.

 • Maria Widström passar till

  Maria Widström anlitas både inom privat och offentlig verksamhet, chefskonferenser, på kick-offs, medarbetardagar och grupperingar som ofta kopplas in vid förändringsarbete såsom affärsutvecklare, projektledare, kommunikatörer, IT-grupperingar och HR.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Maria är i grunden civilekonom från Uppsala universitet. Hon arbetade tidigt med komplex försäljning och i utvecklingsorienterade roller som affärsutvecklare och produktutvecklare både utomlands och i Sverige. Hennes första yrkesår har präglat hennes grundinställning nämligen att alltid utgå ifrån kundens behov. Hon har arbetat som chef och medarbetare som konsult och utbildare. I sin konsultroll har Maria engagerats i ett stort antal förändringsarbeten både inom privat liksom offentlig sektor. Från att sätta implementeringsstrategier till att coacha chefer i hur de kan stödja sina medarbetare genom en förändring.

Maria riktar in sig på det mänskliga perspektivet i en förändring. Det är ett eftersatt område som är under stark utveckling och där det finns stor förbättringspotential. Maria hjälper sina kunder att göra skillnad. En insikt som drivit Maria till sitt yrkesmässiga fokus är att alltför många goda idéer och utvecklingsarbeten aldrig realiseras. Att på ett medvetet sätt bereda organisationer och individer i en förändring kan ändra på detta!

Maria är även initiativtagare och var ordförande de första åren till ACMP Sverige (Association of Change Management Professionals) – den svenska avdelningen till det globala oberoende nätverket ACMP, en organisation där förändringsledare samlas för att dela erfarenheter, utvecklas och driva utvecklingen inom området. ACMP global har bland annat tagit fram en standard inom förändringsledning som har legat till grund för Ekonomistyrningsverkets skrift om förändringsledning.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Well prepared, professional yet personal!"

2018-10-16, 15:44

“Maria was well prepared, professional yet personal and very comitted to making her students succeed”

"Ett superstöd!"

2018-10-16, 15:43

“Maria, ett superstöd för att omsätta förändringsledningens teori i praktik.”

"Får energi, glädje och motivation!"

2018-10-16, 15:43

“Jag får energi, glädje och motivation när jag får arbeta med Maria!”

"Vill varmt rekommendera Maria!"

2018-10-16, 15:43

“Jag vill varmt rekommendera Maria till alla som behöver hjälp med att få förändringsledning att hända.”

Maria Widström talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 60.000 kr

 • Mer om priser

  Som utgångspunkt på 1-2 timmars föreläsning upp till 60 personer ligger priset på 20 000 kronor. Längre engagemang och större grupp kräver längre förberedelser och medför därför ett högre pris. I alla uppdrag, oavsett längd ingår ett förberedande möte så att behoven kan fångas och så att föredraget kan anpassas till kundens verklighet.

Andra talare inom samma område

Erik Jannesson

Vill du nå full resurseffektivitet i din organisation? Erik Jannesson ger dig styrverktygen under en föreläsning, workshop eller utbildning.  Erik tillhör eliten i

Ulric Rudebeck

Ulric Rudebeck är en föreläsare med ledningsgrupper och ledarskapet som specialitet. Han behandlar ledningsgruppen, dess roll och utmaningar med praktiska lösningar för att öka prestationen ...

Marita Clementz

Marita Clementz föreläsning ger åhörarna ny energi och inspiration till att våga förändra, anta nya utmaningar och följa sin inre röst. Lyssna till Maritas äventyrliga resa som bas i&nb ...

Alex Bergdahl

Alex Bergdahl är en inspirerande nostalgiker med den ena foten i 80-talets pastellfärger och den andra i surfplattans sken. Han hyser sedan barnsben ett nästintill omätba

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap