Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Tel: +46 (0)70-930 57 85. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: nathalie@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Maria Widström

Maria Widström stärker verksamheters förmåga att realisera förändringar. Hon har certifierat och utbildat chefer, konsulter och specialister inom förändringsledning från över 140 företag från ett 10-tal länder. Med sin mångåriga praktiska erfarenhet inom ämnet har Maria kunskap om hur man på djupet leder en förändring. Hon är en efterfrågad talare som både vägleder och engagerar. 

Att driva förändringar är utvecklande men också en kostsam och riskfylld process. Ofta misslyckas vi helt eller delvis då vi underskattar vikten av att förbereda organisationen och individerna i den. Men komplexa förändringar kan redas ut och drivas på ett systematiskt sätt. Samlade erfarenheter och vetenskap har det senaste decenniet format nya verktyg och metoder. Det är helt enkelt för dyrt att misslyckas! Alla kan förbättra sin förändringsförmåga och därmed ta kommandot och agera på ett mer medvetet sätt. Forskningen visar att en effektiv förändringsledning lyfter slutresultatet avsevärt.

Stärk din förändringförmåga! Boka Maria Widström!

Urval av tidigare beställare:
Skanska, Telia, Unionen, Försäkringskassan, ICA, Sveriges Radio och KPA.

 • Effekten av att boka Maria Widström

  Maria Widström kopplar ihop mänskliga beteenden i en förändring med de resultat som  verksamheten vill åstadkomma. Åhöraren får med sig verktyg, resonemang och förståelse för hur den mänskliga förändringsresan ser ut, att resan kan hanteras på ett genomtänkt sätt och att effekter som verksamheten efterfrågar syns först då individer är rustade att agera i samklang med förändringen.

 • Maria Widström som talare

  Kunnig, engagerad, prestigelös, resultatorienterad, involverande, personlig och till nytta. Alla deltagare känner att de får något med sig som de kan använda i jobbet men också i privata sammanhang. Föreläsningarna riktas till den verklighet som åhörarna befinner sig i. Åhörarna kommer att känna igen sig och de utmanas till att tänka efter, reflektera och koppla olika resonemang till sin egen verksamhet.

 • Så arbetar Maria Widström

  Maria utgår från ett samlat material som bygger på samlad erfarenhet av förändringsarbete från en mängd olika typer av verksamhetsförändringar. Däremot sker alltid en anpassning efter beställarens behov och önskemål.

 • Maria Widström erbjuder

  Maria Widström erbjuder föreläsningar som skapar engagemang. Syftet är att aktivera åhörarna och skapa en vilja bland åhörarna att agera även efter föreläsningen. Ett bra tillfälle att boka Maria är då verksamheten står inför eller befinner sig mitt i en verksamhetsförändring. Föreläsningarna har alltid ett mått av interaktion och ibland görs pulsmätningar av olika slag, som verksamheten kan ta nytta av även efter föreläsningen.

 • Maria Widström passar till

  Maria Widström anlitas både inom privat och offentlig verksamhet, chefskonferenser, på kick-offs, medarbetardagar och grupperingar som ofta kopplas in vid förändringsarbete såsom affärsutvecklare, projektledare, kommunikatörer, IT-grupperingar och HR.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Maria är i grunden civilekonom från Uppsala universitet. Hon arbetade tidigt med komplex försäljning och i utvecklingsorienterade roller som affärsutvecklare och produktutvecklare både utomlands och i Sverige. Hennes första yrkesår har präglat hennes grundinställning nämligen att alltid utgå ifrån kundens behov. Hon har arbetat som chef och medarbetare som konsult och utbildare. I sin konsultroll har Maria engagerats i ett stort antal förändringsarbeten både inom privat liksom offentlig sektor. Från att sätta implementeringsstrategier till att coacha chefer i hur de kan stödja sina medarbetare genom en förändring.

Maria riktar in sig på det mänskliga perspektivet i en förändring. Det är ett eftersatt område som är under stark utveckling och där det finns stor förbättringspotential. Maria hjälper sina kunder att göra skillnad. En insikt som drivit Maria till sitt yrkesmässiga fokus är att alltför många goda idéer och utvecklingsarbeten aldrig realiseras. Att på ett medvetet sätt bereda organisationer och individer i en förändring kan ändra på detta!

Maria är även initiativtagare och var ordförande de första åren till ACMP Sverige (Association of Change Management Professionals) – den svenska avdelningen till det globala oberoende nätverket ACMP, en organisation där förändringsledare samlas för att dela erfarenheter, utvecklas och driva utvecklingen inom området. ACMP global har bland annat tagit fram en standard inom förändringsledning som har legat till grund för Ekonomistyrningsverkets skrift om förändringsledning.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Well prepared, professional yet personal!"

2018-10-16, 15:44

“Maria was well prepared, professional yet personal and very comitted to making her students succeed”

"Ett superstöd!"

2018-10-16, 15:43

“Maria, ett superstöd för att omsätta förändringsledningens teori i praktik.”

"Får energi, glädje och motivation!"

2018-10-16, 15:43

“Jag får energi, glädje och motivation när jag får arbeta med Maria!”

"Vill varmt rekommendera Maria!"

2018-10-16, 15:43

“Jag vill varmt rekommendera Maria till alla som behöver hjälp med att få förändringsledning att hända.”

Maria Widström talar om:

Expertområden:

Prisklass:

20.000 kr - 60.000 kr

 • Mer om priser

  Som utgångspunkt på 1-2 timmars föreläsning upp till 60 personer ligger priset på 20 000 kronor. Längre engagemang och större grupp kräver längre förberedelser och medför därför ett högre pris. I alla uppdrag, oavsett längd ingår ett förberedande möte så att behoven kan fångas och så att föredraget kan anpassas till kundens verklighet.

Andra talare inom samma område

Tommy Lundberg

Alla organisationer vill ha engagerade medarbetare. Men vad är det som gör att vi går igång på jobbet – att vi blir inspirerade, engagerade och motiverade? Detta är grundfrågan som Tommy

Beata Wickbom

Beata Wickbom har modererat över 1,000 event, konferenser och möten. De teman som passar henne bäst är: digitalisering, innovation, hållbarhet, kommunikation, ledarskap och

Christer Olsson

Christer Olsson inspirerar och ökar handlingskraft med unik förmåga.

Låt mig börja där jag börjar i många av mina föreläsningar. ...

Bim Åkers

Förena nytta med nöje och ta del av det senaste inom mat och näringslära. Föreläsaren Bim Åkers lär er hur ni kan förbättra er hälsa på ett intressant och underhållande sätt.

...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

E-post: nathalie@sverigestalare.se

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Tel: +46 (0)70 - 930 57 85
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: nathalie@sverigestalare.se

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm

Postadress:
Albrektsvägen 75
632 26 Norrköping

Organisationsnummer 556728-0283

Sociala media

Samarbetspartners

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap