Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Maria Rooth

Oavsett om du tror att du kan eller om du tror att du inte kan, kommer du alltid ha rätt.

2001 stod Maria Rooth i Vita Huset som lagkapten och nybliven amerikansk collegemästare i ishockey och skakade hand med USA:s president George W Bush. Hon tittade honom i ögonen och sa: 

— We’re coming back next year.

Hon höll sitt löfte — två gånger om.

Maria har vunnit OS-silver och spelat nästan 300 landskamper för Sverige. Hon har som första svenska kvinna blivit invald i Internationella Hockey Hall of Fame (IIHF). Framgångarna har gett henne möjlighet att tävla i SVT-succén Mästarnas Mästare under två säsonger (2017, 2018).

Maria vet hur man tar sig fram i en mansdominerad värld. I sin föreläsning berättar hon hur hon fick kraft att gå mot strömmen och aldrig ge upp sin dröm. Och hur kunde hon ha sinnesnärvaro att leverera sin största prestation i karriärens mest avgörande ögonblick.

Den långa mödosamma vägen mot toppen gav Maria lärdomar för livet, samtidigt som fem pusselbitar samverkade. Maria vill med sin föreläsning inspirera andra. Ni får veta varför just hon nådde sina högt uppsatta mål — och hur man visualiserar sig till vinnare.   

Urval av tidigare beställare:
Allergon AB, Lindab AB, Västergötlands Fotbollsförbund, Kristinehamn Kommun, Sundsgårdens folkhögskola, Träffpunkt Idrott.

 • Effekten av att boka Maria Rooth

  Marias föreläsning ger inspiration och ökade kunskaper om vad som krävs för att nå sina drömmar och mål.

 • Maria Rooth som talare

  Maria berättar med stort engagemang om sin resa och hur hon lyckades ta sig till toppen i en mansdominerad idrott. Hon blandar anekdoter, radioreferat och annat material som både inspirerar och motiverar åhörarna.

 • Så arbetar Maria Rooth

  Talaren anpassar föredraget efter beställarens behov och önskemål.

 • Maria Rooth passar till

  Alla olika sammanhang.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska som andraspråk

• Lyckats ta sig fram i en mansdominerad idrott med många hinder
• Sveriges Television Expertkommentator Damishockey
• University of Minnesota Duluth, Kommunikation och Media
• Grundare/Ägare av Maria Rooth Sommarhockeyskola
• Hockeyentreprenör
• Elitidrottare över 10 år
• Kommunikatör Lindab AB sen 2013
• Invald i Internationella Hockey Hall of Fame (IIHF) 2014 som första svenska kvinna
• Invald i Sveriges Hockey Hall of Fame

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”Årets mest relevanta kommentar till vårt arbete”

2018-03-14, 09:31

”Maria Rooth håller en inspirerande föreläsning kring måluppfyllelse trots strukturella jämställdhetsbarriärer. Att ta hennes råd och kommentarer med utgångspunkt i sporten och applicera på arbetsliv eller privatliv är värdefullt. Allergon har ett kontinuerligt pågående arbete för jämställdhet med alla människors lika värde och samma rättigheter. Marias välformulerade och träffsäkra föreläsning om sin respektingivande resa med fokus på individens utveckling i ett lag oberoende av olikheter blev årets mest relevanta kommentar till vårt arbete.”
— Kajsa Bringle, Allergon AB / Marknadschef

”Ger gåshud från topp till tå”

2018-03-14, 09:30

”Maria är otroligt spännande att lyssna på och hennes resa och tankesätt kring måluppfyllelse & jämställdhet kan inspirera vem som helst i såväl idrotts- som arbets- och privatlivet. Tillbakablicken från de olika händelserna i hockeykarriären ger gåshud från topp till tå och även om Maria fått stora utmärkelser är hon väldigt jordnära. Fem av fem stjärnor!”
— Sofia Persson, Halmstad Kommun

”Ett lagom tempo och en bra mix av historia, exempel, radioreferat och känslor”

2018-03-14, 09:29

”Det är en föreläsning där man bjuds på en dalbana mellan skratt, rysningar och glädjetårar. Ett lagom tempo och en bra mix av historia, exempel, radioreferat och känslor uppslukar en totalt. Maria har ett fantastiskt fint sätt att prata om sin hockeykarriär. Det är svårt att förstå hennes unika prestation eftersom det talas så lite om kvinnor i mansdominerade idrotter. Maria pratar om ojämlikheter utan den minsta uns av bitterhet men med ett härlig uppmuntrande ’nu gör vi något åt det’. Man blir inspirerad att höja sin egen ribba, och jag önskar att många, många fler får chans att träffa henne och att lyssna på henne.”
— Ann Lönnberg, Tydligen AB Båstad

”Klok, insiktsfull och vältalande”

2018-03-14, 09:28

”Tack för ett fantastiskt föredrag. Vilken tjej du är! Klok, insiktsfull och vältalande. Svenska språket är vackert att lyssna på, då någon som behärskar att använda det som du gör. Alla barn och ungdomar borde få möjlighet att höra dig. Det skulle kunna vara en motor i deras framtida liv, för det du sa kan ju appliceras på alla sammanhang. Sätt upp mål, sträva mot delmålen, fokusera och tyck att det är kul. Då blir du en vinnare. Du är en fantastisk förebild för ungdomar!”
— Monica Bengtsson Mölle/Arild RC

Maria Rooth talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 30.000 kr

 • Mitt motto

  “Oavsett om du tror att du kan eller om du tror att du inte kan, kommer du alltid ha rätt.” Henry Ford

Maria Rooths tips för att bli en bättre hockeyspelare

Maria Rooth har en lång och lyckad hockey-karriär bakom sig. Nu vill hon dela med sig av sina bästa tips för att lyckas som hockeyspelare. Maria har bland annat tagit OS-silver med landslaget och 2014 valdes hon som första svenska kvinna in i Internationella Ishockeyförbundets Hall of Fame. Maria Rooth är en av årets 12 deltagare i Mästarnas mästare.

Hockey Hall of Fame Sweden

Fyra OS- och nio VM-turneringar talar sitt tydliga språk om rutinen när det gäller Maria Rooth. Hon är för alltid historiskt i svensk ishockey och hade stor del i segern mot USA i OS-semifinalen 2006. USA leder inför slutperioden med 2–0. Maria reducerar till 2–1 och kvitterar sedan i numerärt underläge. I straffavgörandet gör hon ett mål. Hon har varit med om att bli Europacupmästare med AIK två gånger, dessutom mästare i USA tre gånger och är svensk mästare fyra gånger. Maria har genom hela sin karriär visat stora ledaregenskaper, vilket bland annat gjorde henne till lagkapten i University of Minnesota i Duluth. Som den förste kvinnliga ishockeyspelaren har hon i hemmaarenan i Duluth fått sin tröja nummer 27 hissad i taket. Under femton år spelade Maria Rooth i det svenska damlandslaget. Sedan 2006 driver hon en sommarhockeyskola i Ängelholm.

Andra talare inom samma område

Elisabeth Werner

Elisabeth Werner peppar och leder dig till bättre hälsa och starkare resultat. Hon ger seminarier, föreläsningar och coachning om att hitta rätta livsbalansen med …

Erik Olkiewicz

Erik Olkiewicz förvandlar ett vanligt event till årets snackis med sin oförglömliga hypnosshow. Föreläsningen är både underhållande, lärorik och hysteriskt …

Maria Tornberg

Upplev Maria Tornbergs tankeväckande och humoristiska föredrag om neurovetenskap – den nya revolutionerande forskningen om hjärnan! Föreläsningen …

Maria Lindberg

Inspireras av Maria Lindberg, världsmästare i boxning! Hör hennes föreläsning ”Uthållighet i världsklass”, där hon berättar om hur hon hittade sin passion i …

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A Hotell Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2018 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap