Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Lukas Björkman

Vad tycker och tänker barn i dag? Hur skriver man för dem? Och hur har journalistiken för barn förändrats genom tiden? Kamratpostens chefredaktör Lukas Björkman bjuder på insikter, anekdoter och roliga exempel ur tidningens långa historia, över 125 år i barnens tjänst. Dessutom avslöjar han det alla undrar: Hur når man egentligen fram till barn?

Hur skriver man respektfullt men enkelt om allvarliga och komplicerade ämnen? Hur har barns rättigheter förändrats genom åren? Och framför allt: Hur gör man som vuxen för att vara rolig utan att barnen tycker att man är världens tönt? Lukas Björkman ger svaren.

 • Effekten av att boka Lukas Björkman

  Lukas lockar alltid fram goda skratt, men också insikter. Framför allt om hur man arbetar med en ung målgrupp; hur man når fram till barnen. Och hur förhåller man sig till undermålgruppen föräldrar? Det är ju trots allt de som betalar. Hur balanserar man mellan att vara vuxen och ändå behålla barnets perspektiv?

 • Lukas Björkman som talare

  Lukas är kunnig, rak och rolig. Han är också realist, inga mirakelkurer utlovas. Däremot får åhörarna med sig många insikter som kan bli frön, vilka mycket väl kan leda till att något bra växer fram.

 • Så arbetar Lukas Björkman

  Föreläsningens innehåll anpassas efter uppdragsgivarens behov och önskemål.

 • Lukas Björkman erbjuder

  Lukas ger en unik inblick i arbetet på Sveriges största, bästa och äldsta tidning för barn. Hur når man målgruppen och hur jobbar man nära den? Lukas bjuder på oförglömliga glimtar ur tidningens rika historia och redaktionens gedigna arbetssätt; alltid med örat mot marken och med målgruppen så nära det går. Redaktionen får hundratusentals mejl från läsare varje år och varenda ett blir läst! KP-redaktionen vet förmodligen mer om barn i Sverige på 2010-talet än någon annan. De erfarenheterna delar Lukas med sig av.

 • Lukas Björkman passar till

  Museer, skolor, mässor och kommuner samt andra seriösa aktörer med uppdrag att nå barn.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska

Lukas Björkman har arbetat som journalist sedan 2003 och som tidningschef sedan 2010. Han har arbetat sammanlagt nio år på Kamratposten, varav drygt fem år som chefredaktör.

Lukas har även arbetat som redaktionschef och redaktör på tidningar för vuxna. År 2010–2011 var han t ex redaktionschef på ökända och numer insomnade kändistidningen Se & Hör. Lukas har även skrivit två faktaböcker för barn; Flams (2009) och Svar på Allt (2010).

Det är på Kamratposten som Lukas hjärta finns. Han var själv trogen KP-läsare 1986–1995 och brinner för att utveckla tidningen i samklang med tiden. Han värnar om respekten för läsarna, allvaret, humorn, tilltalet och den grundläggande övertygelsen att alla barn är lika mycket värda och har samma rättigheter.

Allt vad KP står för Lukas har tagit med in i den digitala tidsåldern. Kamratposten finns numera på Facebook, Twitter, Youtube, Snapchat och Instagram. Dessutom finns både KP:s sajt samt podd. I appar och på nätet är KP alltid ett schysst och reklamfritt alternativ.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Christel Ingvarsson

Christels lovordade föreläsningar har gett tusentals föräldrar och andra betydelsefulla vuxna verktyg till hur de kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande miljö för barn. Barn med g

Anders Hansson

Anders Hansson berättar gripande om hur han och hustrun Elisabeth klarade av att komma tillbaka från chockbeskedet att hans barn var utvecklingsstört. Inte bara en gång, utan tv

Kent Hellström

Kent "Kenta" Hellström brinner för fotboll och har en bakgrund som spelare i IFK Norrköping. Han driver idag en egen firma där han hjälper idrottsklubbar med ledarskap, barn och ungdomsutveckling, t

Berit Nordström

I Berit Nordströms föreläsningar får vi spännande inblickar i betydelsefull forskning om barns lärande och motivation. Barns hjärnor formas i samspel mellan gener och miljö. Detta inne

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap