Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Léo Nouchi

När Léos son var ett halvår gammal drabbades han av grav epilepsi och fick därigenom flera funktionsnedsättningar. Av kärleken för sin son bestämde Léo sig för att satsa allt på att bli den bästa far han kunde. Han lämnade därför TV-karriären och började arbeta med personer som har autism och Asperger.

Idag föreläser Léo om sin resa som ensamstående far för att inspirera andra till att våga kämpa, våga leva och våga känna. Han ger människor verktyg för oavsett hinder eller rädslor. Léo får dem att plocka fram sin kämpaglöd. 

”Jag är av uppfattningen att allt som skapa(t)s är till för att övervinnas, förbättras. Trots rädslor, hinder eller nederlag kan man alltid tämja och omvandla erfarenheter till något som får oss att växa. Det är självklart att man ska tillåta sig gråta under resan, även skrika eller bråka och att man ibland kan känna för att ge upp. Ge aldrig upp!” Léo Nouchi

 • Effekten av att boka Léo Nouchi

  Föredragen väcker frågor om ens egen person gentemot andra, inspiration för att bättre kunna bemöta sin arbetssituation. Föreläsningarna har en stark förankring i funktionsnedsättningens värld. Detta ska leda till att man ifrågasätter sin egen varseblivning till vardags och finner en styrka i att veta att man kan övervinna det mesta.

 • Léo Nouchi som talare

  Åhörarna upplever Léo som karismatisk, pedagogisk och rolig. Ibland provocerande på ett tankeställande sätt.

 • Så arbetar Léo Nouchi

  Beroende på önskad längd eller sammanhang kan Léo rikta in föredragen på specifika områden. Han vill ha en kort beskrivning av vad publiken generellt sysslar med, hur deras vardag är och vad de önskar utveckla.

 • Léo Nouchi erbjuder

  Léo håller ett fast föredrag med punkter som tas upp oavsett hur föredraget anpassats efter kund. Han erbjuder alltid en anpassning efter beställarens behov och åhörarnas nivå på kunskap i frågan om funktionsnedsättning.

  Han vill före föredragen få en kort beskrivning av vad beställaren behöver för sin specifika grupp (t ex arbetsgrupp eller intresseförening). För att passa in för det specifika behov som gruppen har. Exempelvis ifall arbetsgruppen har motivationsbrist, konflikträdsla, eller andra specifika behov av en föreläsning. Detta kan stanna mellan beställaren och talaren.

 • Léo Nouchi passar till

  Föredragen passar till offentlig sektor i behov av att bättre förstå funktionsnedsättning ur ett föräldraperspektiv, mässor om funktionsnedsättning och för företag som söker inspiration till arbetsgrupper i behov av ny energi.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Underhållande, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska som andraspråk, Franska

Léo Nouchi är uppvuxen i en blandning av kulturer som gett honom övertygelsen att det finns lika många sätt att se på livet som människor. Hans personliga filosofi går ut på att finna den alldeles speciella individen i varje människa. Bakom varje fasad finns det drömmar och ett öde att utforska – en enorm potential att locka fram.

Han föddes i Sverige och flyttade sedan mellan USA, Frankrike och Sverige. Hela skolgången gick han i den hårda franska skolan. Han studerade därpå film och ekonomi. Han arbetade sedan 13 år som TV- och radioredaktör samt inslagsproducent.

Léo har jobbat 13 år inom media, främst som redaktör och inslagsproducent för fransk och svensk TV, men även radio. Det mesta av det har Léo idag lämnat bakom sig. Han frilansar dock fortfarande för en fransk lokaltidning i Stockholm och skriver artiklar på franska.

Under 2018 kommer Léo ut med en bok. Det är en fabel om autism som blandar fakta med känsla.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Ruskade liv i mina kollegor!"

2017-12-13, 11:06

”Du ruskade liv i mina kollegor som gnäller för små saker. Jag kan säga till dem att de ska sluta gnälla nu och bara göra istället för att se problem.”

"Gjorde att jag kände att jag vågade ifrågasätta lite mer!"

2017-12-13, 11:06

”Léo gjorde att jag kände att jag vågade ifrågasätta lite mer.”

"Aldrig boring!”

2017-12-13, 11:05

”Bra tempo. Aldrig boring.”

”Inspirerande föreläsare!"

2017-12-13, 11:05

”Inspirerande föreläsare som vågar bli personlig med det jobbiga läge han har.”

Andra talare inom samma område

Babben Larsson

Babben Larsson tillhör Sveriges komikerelit, är föreläsare och moderator. Föreläsningen "Friskvård à la Babben" ger insikter om stress, friskvård och hur man …

Rebu Burubwa

Du behöver inte vara rik eller ha en hög inkomst för att hjälpa dina medmänniskor. Det säger Rebu Burubwa som tillsammans med sin fästmö driver ett företag som …

Anna Sunneborn

Anna Sunneborn slår fast hur man säger Ja till det som för en framåt! Hur man ger sig nya utmaningar och framförallt en meningsfull vardag. Målet med Annas fartfyllda …

Sandra Wigren

Vad händer när man blottar sig in på bara huden? När man väljer att vara transparent med sig själv och sin bakgrund? Alla har vi en historia och alla bär vi på …

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A Hotell Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2018 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap