Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Kjell Kampe

Kjell Kampe reder ut begreppen inom interkulturell kommunikation. Han börjar ofta sina föreläsningar med en kort, interaktiv övning: ”Tänk om du måste fly till TadzMbeKistan!” Du får möta ett samhälle som skiljer sig starkt från det svenska i förhållandet man – kvinna och chef – anställd. Likaså i synen på sjukdom och död samt en helt annan syn på hur barn bäst uppfostras och lär sig.

Det blir garanterat omtumlande och tankeväckande. I föreläsningen får vi kunskap om vad som orsakar kulturkrockar och språkliga missförstånd. Och hur är det att möta oss barn av den svenska modellen? 

Du får också prova på hur det är att lära dig det nya språket. Vad är det egentligen du kan när du behärskar ett språk? Vad behöver jag kunna för att kommunikationen ska fungera? 

Vi får bättre förutsättningar att tolka och förstå varandra – både språkligt och kulturellt. Först då kan hela samhället tillgodogöra sig alla människors kompetens. Kjell vänder sig till alla som känner behov av att bli bättre på att förstå och kommunicera med människor med helt annan bakgrund – såväl etniska svenskar som nyanlända. 

Boka Kjell Kampe för guidning i interkulturell kommunikation!

 • Effekten av att boka Kjell Kampe

  Deltagarna får förståelse för och kunskap om den egna rollen och kulturens betydelse i mötet med människor med annan kulturell bakgrund och annat modersmål.

  Publiken blir medveten om vad som skapar språkliga missförstånd och kunskap om hur man kan få kommunikationen att fungera även med människor som inte behärskar svenska.

  Åhörarna får mycket att fundera på som kommer att följa dem länge. Det leder till många utvecklande samtal efteråt.

 • Kjell Kampe som talare

  Empatisk, lättförståelig och underhållande. En ledstjärna genom hela passet är att det man lär sig med ett skratt är lättare att komma ihåg. Det ska vara roligt men framför allt tänkvärt och ge många egna funderingar

  Det pedagogiska greppet att vända på problematiken som Kjell gör i den inledande övningen ”Tänk om du måste fly till TadzMbeKistan!” är väldigt effektivt. Den ger upphov till djup reflektion och gör deltagarna öppna och mottagliga för den kunskap som sedan förmedlas i föreläsningen.
  Grunden till att förstå andra är att förstå sig själv. Vi tittar därför också på svensken lite utifrån. Hur är det att möta oss barn av den svenska modellen?
  Den viktigaste faktorn för att lyckas i det svenska samhället är ändå språket! Vi får klart för oss vad det är i det svenska språket som är svårt och skapar problem i samtal mellan en som har svenska som modersmål och en som (har) lär(t) sig språket. Klarar vi t ex att se kompetensen och få en korrekt uppfattning om en person som har en stark brytning och inte kan uttrycka sig så bra?

 • Så arbetar Kjell Kampe

  Kjell skräddarsyr sina utbildningar för olika grupper. En diskussion sker i förväg med beställaren om vad man vill uppnå med att anlita Kjell. Utifrån det gör Kjell ett upplägg som han presenterar för anordnaren som sedan diskuterar och utvecklar.

  Det brukar bli så att man vill att Kjell inleder med sin interaktiva föreställning ”Tänk om du måste fly till TadzMbeKistan!” Det blir en omtumlande och tankeväckande upplevelse som öppnar upp sinnena för att kunna ta till sig den föreläsning som följer. Skratt garanteras – både där och under själva föreläsningen. Men några av skratten under föreställningen fastnar nog i halsen.

 • Kjell Kampe erbjuder

  - Allt från kortare inspirationspass till mer djupgående halv- eller heldagsföreläsningar.

  - Det mest efterfrågade är den interaktiva föreställningen med föreläsning ”Tänk om du måste fly till TadzMbeKistan!” (Se ovan eller en mer ingående presentation på www.amadeus.se). Där ingår också delar av föreläsningarna som presenteras här:

  - Specialinriktade dagar om att komma till Sverige från Afghanistan, Syrien, Somalia. Vad flyr jag från? Vad kommer jag till? Dagen genomförs tillsammans med en specialist på landet och allmänt på klansamhällen. (Se program på www.amadeus.se)

  - Vad är det jag kan när jag behärskar ett språk? En föreläsning där deltagarna blir medvetna om vad det är som är svårt när jag ska lära mig svenska. Därtill vad jag behöver kunna för att samtalet ska fungera och hur vi kan underlätta kommunikationen över språk- och kulturgränser. (Se program på www.amadeus.se)

  - Den svenska modellen i ett globalt historiskt perspektiv. Det svenska samhället är mycket speciellt. Hur påverkar det kontakten med resten (99,98 procent) av världens befolkning?

 • Kjell Kampe passar till

  Kjell passar för all skolpersonal från förskola till komvux, folkhögskola och högskola. Likaså arbetsförmedlare, socialsekreterare och personal vid HVB-hem. Vidare vårdpersonal, polis, myndighetspersoner och beslutsfattare, frivilligorganisationer. Ja kort sagt alla som i sitt arbete och på sin fritid möter nyanlända och som behöver öka sin kunskap och bli bättre på att klara samtal över språk- och kulturgränser.

  Som inslag i temadagar o dyl för elever för att motverka främlingsfientlighet och rasism har Kjells föredrag blivit väldigt uppskattad.

Talaren utgår från Uppsala
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska, Engelska, Ryska

Efter militärtjänst vid Försvarets tolkskola och en fil kand med språk och samhällsvetenskapliga ämnen arbetade Kjell i många år som lärare i SFI (Svenska för invandrare) samt med utbildningsbistånd och projektutvärderingar i Afrika, Asien och Östeuropa. Han har en mycket stor erfarenhet av att arbeta med människor som har sina rötter i andra kulturer och ett annat modersmål.

Sedan 20 år tillbaka arbetar Kjell nu främst med att föreläsa om vad det innebär att byta språk och kultur mitt i livet och vad vi behöver kunna och göra för att få ett väl fungerande, integrerat samhälle.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Kjell Kampe talar om:

Expertområden:

Prisklass:

15.000 kr - 48.000 kr

 • Mitt motto

  Jag har fyra motton eller kanske snarare levnadsregler som jag försöker hålla mig till i mitt arbete:

  1. ”Det du lär dig med ett skratt är lättare att komma ihåg.”

  2. ”Kunskap är som en ballong; ju större den blir desto större blir kontaktytan mot det okända.” Mahatma Gandhi

  3. ”Till alla komplicerade problem finns en enkel lösning – som inte fungerar.”

  4. ”Om man är stark måste man vara snäll.” Bamse

Om vardags- kontras yrkesspråk

En allmän presentation av TadzMbeKistanföreläsningen

Andra talare inom samma område

Riitta Eivergård

Med Riitta Eivergård får du och medarbetarna starkare resultat genom att ta vara på och utmana era styrkor. Hennes mission är att göra det enkelt att engagera, motivera o

Jan-Åke Björck

Jan-Åke Björck är experten inom framgångsrik förhandling. Hur vänder man ett underläge i en förhandling? Och hur når man win-win? Jan-Åke vägleder dig som vill vässa din förmåga inom områ

Ruth Brännvall

Ruth Brännvall är föreläsaren som talar om ledarskap och ledarskapet i interkulturella organisationer. Olika situationer kräver olika sorts ledarskap och hur man som chef ska agera för att v

Abdalhaqq Kielan

Imam Abd al Haqq Kielan är svensken från Mälardalen som blev imam. Numera ger han föredrag han om islam, en religion som kan verka svårbegriplig och ofta utmålas i media som otäck och grym. Samti

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap