Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Kjell Ericson

Allting börjar med ett beslut!

Alla kan lära sig fatta bättre beslut genom att utgå från logik och den egna personligheten. Det säger Kjell Ericson, som föreläser om hur rationella beslut kompenserar för människans benägenhet att fatta känslomässiga beslut.

Han är en seriös seniorkonsult som gärna pratar om Professionella beslut som Organisationsutveckling, Ledarutveckling och Grupputveckling. Inte minst Strategiska beslut i Ledningsgruppen. Allting börjar med ett beslut, det är därför en nyckelaktivitet i all verksamhet oavsett privat eller offentlig.

Kjell har byggt personlighetsprofilen STiL baserat på den kända Disc-modellen och kombinerar gärna beslut och personlighet. Han har under många år arbetat med Personlig utveckling; självförverkligande, attitydmedvetenhet, självinsikt, livsåskådning, värderingar och beteende.

Som talare för han gärna en dialog med publiken, välkomnar avbrott och förtydligar eventuella missförstånd. Han har ambitionen att leva upp till ordet ’kommunikation’ genom att hans egen bild ska bli gemensam med åhörarnas. Han anpassar självklart budskapet efter uppdragsgivarens önskemål och erbjuder konsultinsatser på nämnda områden.


Kjell har själv byggt ovanstående hemsidor och även på uppdrag byggt åt andra. 

Urval av tidigare beställare:
Stena LIne, Pripps, Eka Nobel, Volvo Bussar, Volvo Torslandafabriken, Borås Kommun, Göteborgs Sjukvårdsförvaltning, Skandinaviska Glassystem och Sigma Technology.

 • Effekten av att boka Kjell Ericson

  Publiken får med sig ny kunskap om varför beslutsfattande är en nyckelaktivitet i organisationen, hur den stärker ledarskapet och en unik kunskap om vilken drivkraft som ligger bakom den egna organisationens verksamhet. Deltagarna får också ny kunskap om sin egen personlighet och den originella kombinationen av rationella beslutsprocesser och personlighetens betydelse för beslutsfattandet.

 • Kjell Ericson som talare

  Han är faktisk, pedagogisk, kan sitt ämne och bjuder gärna in publiken till dialog.

 • Så arbetar Kjell Ericson

  Han anpassar självklart innehållet efter beställarens behov och önskemål.

 • Kjell Ericson erbjuder

  Som talare kan han sitt ämne och anpassar föredraget till publiken, lyssnar och låter sig gärna avbrytas, tar upp publikens tråd och spinner vidare mot målet. Han anpassar självklart innehållet efter beställarens behov.

 • Kjell Ericson passar till

  Hans budskap passar lika bra i privat som offentlig sektor, som inslag under en konferens, kick-off eller som fristående kunskapsinjektion i en organisationsförändring eller utveckling.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Aktiverar publiken
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Pol. Mag, Fil. Mag, Fil. Kand vid Göteborg Universitet, Gymnasieadjunkt vid Lärarhögskolan i Malmö.

International Seminar on Management Development vid CEI i Genève. Certifierad utbildare vid Personal Dynamics Institute i Minneapolis. Certifierad Disc-utbildare. Anställd vid SKF som ”icke-teknisk” utbildare och senare som ledarutvecklare vid koncernledningen, språksäljare vid Folkuniversitetet, Utbildningschef vid OCÉ Scandinavia AB. Startade eget 1982 – av frihetsskäl – som representant för Decision Processes International i USA; utbildning i Frankrike, i England, Italien och i USA. Öppna och interna kurser i Beslutsprocesser. Strategiseminarier för Ledningsgrupper. Öppna och interna kurser i Adventures In Attitudes (tredagarskurs i personlighetsutveckling baserad på en unik pedagogik). Uppdrag under 3 år som problemlösare i produktionen vid Volvo Torslanda (”hans” problemlösningsmetod var ett led i att rädda kvar Torslandafabriken i Göteborg). Organiserad Humanist, styrelsemedlem i Riksförbundet och ordförande i Lokalföreningen, skolinformatör och kursledare i Humanismen som livsåskådning, redaktör för medlemstidningen Humanisten (upplaga 5.000 ex), van debattör i tros- och livsåskådningsfrågor. Ordförande i Ale-Jennylunds Ridklubb. Haft anställda och samarbetat med andra konsulter. Han har översatt allt ovan nämnt kurs- och konsultmaterial från engelska till svenska.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

2018-06-12, 10:37

”Han är kunnig, seriös, stringent och lyhörd!”

Hans föredrag är utbildande/informativa och han aktiverar gärna publiken med frågor och övningsuppgifter som förhoppningsvis inspirerar till fortsatt tankeverksamhet och kanske ett uppdrag som konsult.

Kjell Ericson talar om:

 • Strategiska beslut;

  hur den strategiska profilen formas i ledningsgruppen.

 • Operativa beslut;

  praktiska tankeverktyg för att professionellt fatta de avgörande besluten i verksamheten dvs hur ni jobbar fram emot de strategiska målen.

 • Personlighetsprofilering;

  vad är en personlighet och vad är en personlighetsprofil och i vilka sammanhang har man nytta av en sådan.

 • Personlig utveckling;

  medvetenhet om egna värderingar, attityder och beteenden, motivation, självinsikt, självförverkligande, personliga drivkrafter.

 • Livsåskådning;

  vad är en livsåskådning? Humanism, trosfrågor, naturligt och övernaturligt, evolutionsteorin, universums utveckling (passar som pausinslag i en tung konferens).

 • Foto;

  haft egen studio med mörkrum, kursledare, ställt ut, 3e plats i dansk fototävling. Fotokunskap och hemsidesproduktion är en givande kombination.

Expertområden:

Prisklass:

Enligt offert

 • Mer om priser

  Hans prisspann är 8.000 kr för halvdag till 16.000 kr för heldag och standardföredrag inklusive liten beställaranpassning. Tillkommer tid för stor anpassning samt resa och logi i förekommande fall.

 • Mitt motto

  ”Kunskap slår alltid okunskap!”
  ”Alla kan lära sig att fatta bättre beslut!”
  ”Näst efter att andas gör vi inget mera frekvent än fattar beslut!”
  ”Allting börjar med ett beslut!”

Andra talare inom samma område

Marie Froment

Möt framtidens organisationer! Digitalisering, komplexitet och andra trender driver på och formar en ny generation organisationer. Där ersätts gamla hierarkier av mer til

Niklas Forser

Varför göra det komplicerat, när det är så enkelt? Finns det genvägar till framgång. Ja, Niklas Forser lär ut den gyllene formeln, vars tolv framgångsnycklar får företag att bli mer lönsa

Gunnar Ekman

Effektiva organisationer tillvaratar kreativiteten i de spontana samtalen vid kaffemaskinen, i hissen eller före mötet. Bra energi skapar flyt, helt enkelt.

Gunnar ...

Ulrika Schelwander

Med Ulrika Schelwander slipar du på kommunikationen och stärker därmed samarbetet på din arbetsplats. Det sker genom föredrag, seminarier och workshops som Ulrika utformar och faciliterar

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Årstaängsvägen 9, 3 Vån
117 43 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap