Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Josefine Arenius

Är 22-åringen i gruppen verkligen lat eller har ni andra inte förstått hur hennes engagemang ser ut? Och varför blir den mest sociale runt konferensbordet en tyst mus på afterworken? Josefine Arenius lär dig förstå hur människor fungerar i grupp och hur ni kan växa tillsammans.

Med stor erfarenhet av ledarskap i såväl ideella organisationer som i näringslivet guidar hon dig och din arbetsgrupp genom frågor som: Hur coachar vi varandra? Hur förstår vi varandra när vi kommer från olika generationer och kulturer? Hur kan vi aktivt arbeta med en uppmuntrande kultur och hur får vi varandra att växa?

Josefine har en bakgrund inom teatern och är en avslappnad, engagerande retoriker som bjuder på sig själv och får sina åhörare att tänka till. 2017 släppte hon sin första bok på Libris Förlag, När du leder. Det är 18 kapitel riktade till ledare som är nya i sina uppdrag, en dummy för hur man leder andra genom att vara sig själv.

Urval av tidigare beställare:
Ericsson, Sveriges kommuner och landsting, Örebro kommun, Hyllie Parks folkhögskola, Studieförbundet Bilda Örebro Bostäder, Brukarkollektivet JAG, Strängnäs stift

 • Effekten av att boka Josefine Arenius

  Publiken får med sig praktiska verktyg att använda i sin arbetsvardag. Dessa hjälper en arbetsgrupp att förstå varandra, kommunicera effektivare och använda sig av uppmuntran för att växa tillsammans som människor och i sina yrkesroller. Beställaren får också med sig en stor dos humor och en hel del igenkänning. Josefine är licensierad för att utbilda i DISK-tester, hon arbetar med flera välkända gruppmodeller och har koncept för att arbeta med gruppers självbild och självkänsla.

 • Josefine Arenius som talare

  Hög energi, inlyssnande och mycket humor är ord som brukar återkomma när Josefine får återkopplingar från uppdragsgivare. Med en portfölj fylld av övningar och teorier anpassar hon uppdraget efter gruppen. Inget behöver vara skrivet i sten innan dagen börjar. Hon har en förmåga att hålla en röd tråd i allt från en timmes föreläsning till en hel dags processarbete och samtidigt lyssna in vad gruppen behöver och vart den är på väg.

 • Så arbetar Josefine Arenius

  Talaren anpassar sig efter gruppens behov. Hon erbjuder både fasta föreläsningar på mellan 40 och 120 minuter och längre processföredrag där innehållet kan byggas tillsammans med uppdragsgivaren. Talaren har licenser i flera metoder och verktyg och är inte låst till ett koncept. Målet är alltid ett utbildnings- och inspirationstillfälle där kunde tar med sig nya insikter och praktiska verktyg för en bättre fungerande grupp på arbetsplatsen. Josefine är också en uppskattad och flitigt anlitad moderator och konferencier.

 • Josefine Arenius passar till

  Privat sektor
  Offentlig sektor – specifika satsningar mot vård och omsorgssektorn
  Företagets kick-off eller inför en omorganisation
  Ideell sektor – kyrka, NGOs eller föreningslivet där Josefine har 25 års erfarenhet av att leda ideella.

Talaren utgår från Örebro
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Aktiverar publiken
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”Bättre självinsikt”

2018-04-25, 16:09

”Jag har fått bättre självinsikt. Förstår mig själv i olika konstellationer, resultat på DISK-testet förklarar hur jag reagerar och jag hanterar det utan att bli frustrerad.”

”Har hjälpt mig mycket”

2018-04-25, 16:08

”Utbildningen har hjälpt mig mycket. Hennes bok och DISK- testet har hjälpt mig. Jag har jobbat som samordnare länge men inte haft tid att tänka på den jag är och hur jag gör. Det är så bra att hitta svar på frågor som jag har. Också lära känna varandra lite mer.”

”Energi, handlingskraft och glädje”

2018-04-25, 16:06

”Tusen tack för idag Josefine! Du var i vanlig ordning helt grym och fantastisk i din ledning av vår workshop. Energi, handlingskraft och glädje var det vi ville ha och det fick vi. Tack!”

”Gör mig grymt inspirerad”

2018-04-25, 16:05

”Josefines sätt att utmana gör mig grymt inspirerad och nu är jag redo att göra lite som hon, sätta mig ner och se vilka drömmar jag är beredd att förverkliga!”

”Långt över förväntan”

2018-04-25, 16:05

”Dagarna var långt över förväntan. Vi får så mycket positiv feedback nu efteråt. Vi är supernöjda. Josefine är grym!”

Josefine är van att föreläsa inför grupper på mellan 20 och 3000 personer. Ge henne en scen, en mick och ett blädderblock så är hon i hamn. Hon levererar praktiska verktyg och en injektion av inspiration i föreläsningsformat.

Hon kan också genomföra längre processutbildningar och workshops där hon möter arbetsgrupper i allt från tre timmar till flera heldagar. I de fallen blandar hon praktiska övningar med teoripass och egna stunder för reflektion.

Josefine Arenius talar om:

Expertområden:

Prisklass:

8.000 kr - 25.000 kr

 • Mer om priser

  Priset varierar beroende på om du som uppdragsgivare är en ideell organisation eller ett företag. Ingången för en mindre grupp är 8 000 kr per påbörjat uppdrag upp till tre timmar, sedan 50 procent pålägg för heldag. Ideella organisationer har rabatt på priset.

 • Mitt motto

  ”En av de viktigaste frågorna du behöver ställa dig är om du vill vara en del av något större än du själv.”

Tre saker att göra när allt skiter sig

 

Om en dansar måste alla dansa

Andra talare inom samma område

Felicia Margineanu

Felicia Margineanu är en av Sveriges främsta unga föreläsare och en prisvinnande social entreprenör. Hon driver OhSnap! Sweden och har  för sitt entrep

Åsa Meland

Hon guidar individer, grupper och organisationer genom förändringar. I arbetet med verksamhetsutveckling fokuserar man ofta på vilka metoder och verktyg man ska använda. Men det handlar m

Terry Evans

Terry Evans erbjuder interaktiva föreläsningar baserade på ämnen som personlig utveckling, känslornas språk och hur våra känslor påverkar vårt dagliga liv. Medvetandet och medvetenhet, ledarskap, ...

Camilla Saarinen

Vad krävs för att vi som individer ska må bra? Vad krävs för att skapa ett klimat där alla olikheter kan få plats och trivas, utan att vi retar ihjäl oss på varandra?

Camill ...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap