Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Jeanette Ohlsson Carlborg

Jeanette Ohlsson Carlborg utbildar och inspirerar till ökad kunskap och medvetenhet i frågor som rör mångfald, migration och interkulturell kommunikation. Jeanette vänder sig till alla som vill öka sin kulturkunskap och bli bättre på interkulturella möten och bemötande samt att kunna se saker ur ett annat perspektiv.

Att ta upp frågor om kulturmöten, kulturskillnader, tolerans och förståelse är viktigt för hela vårt samhälle, idag kanske mer än någonsin. Ökade kunskaper ger större möjligheter att hantera nya situationer och undvika onödiga missförstånd.

Behållningen blir bl a en ökad insikt om betydelsen av den egna rollen i mötet med människor och kunskap om hur man kan skapa goda förutsättningar för samförstånd och samarbete över kultur- och religionsgränser.

Bland tidigare uppdragsgivare märks: Folktandvården Västerbotten, Emmaboda kommun och Västerviks kommun.

 • Effekten av att boka Jeanette Ohlsson Carlborg

  Behållningen blir bl a en ökad insikt om betydelsen av den egna rollen i mötet med människor och kunskap om hur man kan skapa goda förutsättningar för samförstånd och samarbete över kultur- och religionsgränser.

 • Jeanette Ohlsson Carlborg som talare

  Föreläsningarna är en varierande blandning av teoretisk kunskap, praktiska övningar, diskussioner och reflektioner samt egna erfarenheter från kulturmöten – allt förmedlat med en blandning av engagemang, allvar och humor.

 • Så arbetar Jeanette Ohlsson Carlborg

  Alla utbildningar kan skräddarsys utifrån längd och innehåll.

 • Jeanette Ohlsson Carlborg erbjuder

  Allt från kortare inspirationsföredrag till mer djupgående hel- eller halvdagsföreläsningar.

 • Jeanette Ohlsson Carlborg passar till

  Jeanette till passar att föreläsa för all skolpersonal från förskola till gymnasium, vårdpersonal, arbetsförmedlare, myndighetspersoner, politiker samt alla som arbetar med mångfaldsfrågor och möter nyanlända.

  Jeanette vänder sig till alla som vill öka sin kulturkunskap och bli bättre på interkulturella möten och bemötande samt att kunna se saker ur ett något annat perspektiv.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Svenska, Engelska

Jeanette Ohlsson Carlborg är religionshistoriker med islam och den arabiska kulturen som specialinriktning. I sjutton år har Jeanette föreläst och utbildat för skol- och förskolepersonal, inom sjukvården, på myndigheter och inom näringslivet runt om i Sverige. Interkulturell kommunikation, mångfald och bemötande över kultur- och religionsgränser tillhör hennes huvudämnen.

Med erfarenhet från att ha bott över tjugo år utomlands i bl a Libanon, Jemen, Pakistan, Indien, Singapore och Argentina, har Jeanette fått en unik inblick i hur människor lever i andra kulturer samt hur religion, kultur och tradition påverkar människors sätt att vara och förhålla sig till sig själva och sin omvärld.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Eloge

2017-02-07, 17:58

”Västerviks kommun har i ett led i arbetet med kommunens integrationsstrategi valt att satsa på föreläsningar ”Kulturmöten”. Vi såg det som en möjlighet för olika personalgrupper inom kommunen, föreningsliv och ideella organisationer att få kunskap, och perspektiv på de kulturer vi möter i integrationsarbetet i vår kommun. Vi har haft två härliga, upplyftande, perspektivvidgande och kunskapspåfyllande föreläsningar. Jeanette var med sin erfarenhet, klokhet och med gedigen kunskap helt rätt föreläsare för personalgrupper och föreningar i Västerviks kommun. Många medarbetare har hört av sig efteråt, gett eloge och visat sin uppskattning efter de professionella föreläsningarna. Vi önskar vi hade haft mer tid med henne!” Elisabet Sjöstrand, Integrationsstrateg, Enheten för Arbete och Kompetens, Västerviks kommun

Man blev verkligen trollbunden

2017-02-07, 17:56

”Jag tyckte att det var en mycket bra föreläsning. Hon hade ju så mycket erfarenhet och kunskap om detta så man blev verkligen trollbunden. En föreläsare som har så mycket konkreta exempel är verkligen givande.”

"Helt suverän föreläsare"

2017-02-07, 17:56

”Helt suverän föreläsare. Hon kunde gärna fått hålla på hela dagen! Mycket bra att få kunskap som ökar förståelsen. Superbra! Tack.”

Verkligen en intressant föreläsning

2017-02-07, 17:55

Verkligen en intressant föreläsning som är användbar både i yrkeslivet och övrig tid.
Det blev mycket bra med alla kopplingar Jeanette gjorde till egna upplevelser och erfarenheter. Det blir mer äkta då. Inga-Lill Sandqvist, bitr förskolechef i Emmaboda kommun

Underbart intressant

2017-02-07, 17:55

”Underbart intressant att lyssna till Jeanette som med egna erfarenheter berättar om olika möten med människor från olika kulturer på ett inlevelsefullt sätt”

Något som vi alla har nytta av

2017-02-07, 17:54

”Intressant ämne som verkligen ligger i tiden och något som vi alla har nytta av både inom vården men också privat”

Mycket bra och intressant föreläsning

2017-02-07, 17:53

”En mycket bra och intressant föreläsning med konkreta råd på hur man skall bemöta människor med andra kulturella erfarenheter inom vården”

En fantastisk talare

2017-02-07, 17:51

”Jeanette är en fantastisk talare som med många illustrerande exempel understödde de fakta och den statistik hon levererade. Hennes bakgrund som religionshistoriker avspeglades också i föredraget och gav det tyngd. Det gjorde även de personliga berättelserna utifrån egna erfarenheter i mötet med olika kulturer under hennes många år utomlands. Med både humor och entusiasm fångade hon uppmärksamheten hos deltagarna som efteråt lämnade kommentarer som: ”Mycket givande och intressant! Skulle ha velat höra mer av henne! Tänkvärt! Inspirerande! Summerat är vi mycket nöjda med hennes insats och kan varmt rekommendera henne för framtida uppdrag.” Ingrid Bäckström, Ledare för Utbildningsgruppen, Folktandvården Västerbotten

Andra talare inom samma område

Anette Jernström

Anette Jernström talar om ett vinnande bemötande, att ge minnesvärd service och hur attityden kan bli en konkurrensfördel. Kunder är kräsna och har många valmöjligheter. Du i frontlinjen

Ulla Bohman

Ulla Bohman talar om kommunikation och mångkulturell kommunikation, hon ger tydliga exempel på hur lätt information kan missuppfattas. Åhörarna kommer få en mycket djupare förståelse för hur man

Ruth Brännvall

Ruth Brännvall är föreläsaren som talar om ledarskap och ledarskapet i interkulturella organisationer. Olika situationer kräver olika sorts ledarskap och hur man som chef ska agera för att v

Ann-Margret Tengblad

Ann-Margret Tengblad är expert på interkulturell kommunikation och är en väl anlitad föreläsare, konsult och utbildare. Ann-Margret berättar på ett underhållande och inspirerande sätt om hur vi kan

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap