Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Jan Tern

Glada människor strömmar ur föreläsningssalen och småpratar med varandra. De har precis lyssnat till en föreläsning av Jan Tern och fått en mängd aha-upplevelser och konkreta tips.

Ännu ett företag har fått ett antal verktyg för att minska arbetsplatsens stressnivå och samtidigt öka hälsan och (arbets)glädjen. Med föreläsningen i ryggen känner medarbetarna sig peppade att komma igång med förändringsarbetet, och som en bonus har cheferna fått råd vad de kan göra för att hålla förbättringen vid liv och känna sig tryggare i sin roll!

Boka en föreläsning med Jan Tern – det ger personal och chefer som gladpresterar!

 • Effekten av att boka Jan Tern

  Alla Jans föreläsningar syftar till action och förbättring. Om deltagarna bara lyssnar och sedan går tillbaka och gör som de alltid har gjort, har föreläsningen eller workshopen bara varit ett slöseri med pengar och tid. Därför är Jan väldigt noga hur och vad man kan göra för att få till positiva förändringar.

  Jan pratar mycket om proaktivitet, inte minst i sina föreläsningar om stress då sjukskrivningarna ökar tillsammans med stress och psykisk ohälsa, något som gör det tydligt hur viktiga de förebyggande åtgärderna är. Hur ser chefen enklast några av de typiska varningssignalerna för utbrändhet innan sjukskrivningen är ett faktum? När ett företag lyckas få mer hälsomedvetna medarbetare kombinerat med ett friskt ledarskap kommer inte bara antalet sjukdagar att minska utan på köpet kommer också en trevligare arbetsmiljö med fler leenden i korridorerna. Just detta blir effekterna av att anlita Jan som föreläsare.

 • Jan Tern som talare

  Jans föreläsningar innehåller en kombination av vetenskapliga studier, best practices och egna erfarenheter som dessutom är kryddat med en del okonventionella idéer som får deltagarna att tänka utanför boxen. Feedbacken på Jans föreläsningar handlar ofta om det pedagogiska upplägget, att den fick deltagaren att göra skillnad, att det var både roligt och inspirerande och inte minst att deltagarna känner att de fått tips och verktyg som går att använda direkt i det vardagliga (arbets)livet.

 • Så arbetar Jan Tern

  Föreläsningar eller workshops utifrån vad du som kund vill ha för effekt. Minst 30 böcker av någon av Jans titlar INGÅR alltid. Boken bidrar till att få en varaktigare effekt, långt efter föreläsningsdagen. Prisintervallet går från en föreläsning på upp till två timmar med mindre justeringar till helt anpassade och kundunika föreläsningar eller workshops på upp till en dag.

  Ofta börjar företag och organisationer med en föreläsning och för att ytterligare förbättra sig bygger man på med en workshop där ni som kund går djupare in på specifika områden som är av intresse för just er.

 • Jan Tern erbjuder

  Jan Tern erbjuder seminarier och föreläsningar kring funktionell stresshantering, hur du uppfyller och arbetar bättre med mål, kost, arbetsmiljö, ledarskap och funktionell friskvård. För att få en bestående effekt av föreläsningen ingår alltid minst 30 böcker i föreläsningen.

 • Jan Tern passar till

  Kick-offer, möten på arbetsplatser och/eller keynote föreläsare på en kunddag. För arbetsplatser och organisationer som oavsett utgångspunkt vill öka (arbets)glädjen och medarbetarnas hållbara hälsa samt skapa ett mindset för att utvecklas och kunna gladprestera oftare.

Talaren utgår från Västra Götaland
Typ av föreläsning Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Jan Tern vet vad han talar om. Han har tidigare utvecklat och koordinerat friskvårdsarbetet på Volvokoncernen (strategiskt) och på Volvo IT (operativt). Från projekt och föreläsningar både i Sverige och utomlands har han samlat många kloka perspektiv och praktiska tips. Därför är det inte konstigt att företag efter företag ger så goda vitsord. Budskapen är enkla, konkreta och lätta att implementera. Det märks att Jan har en pedagogisk bakgrund.

Han har skrivit sju böcker inom hälsoområdet där 26 timmarsdygnet är en av de mest sålda böckerna inom funktionell stresshantering och MATematik har fått pris som världens 3:e mest innovativa kokbok i Paris på Gourmand cook book awards i Paris 2009.

2014 tog han fram Active Health Concept för Arken hotell & art garden spa som bidrog till att Arken fick pris som årets spa-konferensanläggning.

Kompetensen sträcker sig långt bortom stressområdet, Jan täcker upp det mesta som gäller hälsa och välbefinnande, från att uppfylla fler mål till utbildningar av hälsoinspiratörer samt få chefer att bedriva ett friskt och därmed framgångsrikt ledarskap. Kompetensen överförs antingen genom föreläsningar eller workshops.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

”En engagerad och duktig moderator”

2018-02-08, 11:52

”Efter att en kollega rekommenderat Jan har vi engagerat honom många gånger. Senast var han moderator på vårt event Socialtjänstdagarna. Förutom att skapa en god stämning, se till att talarna höll tiden, hålla i paneldebatt, sammanfatta och bidra med egna erfarenheter inom god arbetsmiljö, hjälpte Jan också till mycket innan eventet. Det handlade bland annat om att intervjua och preparera talarna, sätta upp digital interaktion mellan deltagare och talare samt bolla idéer om hur vi gör Socialtjänstdagarna till ett lyckat och återkommande event.

Vill du ha en engagerad och duktig moderator till ditt event? Då tycker jag att du ska ta kontakt med Jan.”

Mikael Westerlund
VD Cura Institutet Compro AB

”Han var kunnig i ämnet och nådde ut till åhörarna”

2018-02-08, 11:47

”Vi anlitade Jan Tern till vårt arbetsmiljöseminarium efter att, från skilda håll, hört gott om honom som föreläsare och inspiratör. Något som visade sig stämma. Hans föredrag om ’Minskad stress och ökad balans – nollvision mot skadlig stress’ var mycket uppskattat. Jan belyste situationer, gav illustrativa och konkreta exempel på skadlig stress och hur man kan komma till rätta med det i livet. Han var kunnig i ämnet och nådde ut till åhörarna på ett lyckat sätt med sin retoriska förmåga och positiva anda. Jag kan varmt rekommendera Jan.”

Åsa Dahlfors
Arbetsmiljöexpert, Industriarbetsgivarna

”Presenterar konkreta åtgärder, idéer och metoder”

2018-02-08, 11:44

”Vi har använt Jan vid ett flertal tillfällen. Som talare till konferenser och frukostföreläsningar, samt heldagsutbildningar hos våra kunder. Jag kan varmt rekommendera Jan. Han är en inspirerande talare med både kunskap om ämnet och förmågan att lära ut. Han presenterar konkreta åtgärder, idéer och metoder som alla kan genomföra.”

Lars-Ola Lundqvist
Ansvarig IT konferenser, SSI

Jan Tern talar om:

 • Målskillnad – Målstyrd eller målstörd

  Det är förvånande att det läggs så mycket tid på att arbeta med mål och samtidigt så lite resurser på att faktiskt göra det på ett effektivare sätt. Denna föreläsning lägger stor vikt på hur du kan påverka dina tankar, känslor och fysiologi som i sin tur ger motivation, glädje och energi. Med dessa delar på plats finns förutsättningar för att skapar handlingar som tar oss till våra mål. Andra saker som tas upp är hur du frigör tid, hur du kan se hinder på ett mer konstruktivt sätt och mycket annat.
Oavsett hur mycket du har arbetat med mål tidigare finns det många guldkorn i föreläsningen. Vad händer med ditt/ert resultat och måluppfyllnad om dessa hjälper dig att bli en eller ett par procent bättre inom många områden?


 • 26 timmarsdygnet – funktionell stresshantering för medarbetare

  Åhörarna får reda på vad stress är, vad som händer i kroppen då du är stressad och hur detta hänger ihop med att du kan tappa förmågan till att ta enkla beslut, få ont i kroppen eller ha svårt att komma ihåg vardagliga saker som lösenord, var bilen parkerades och mycket mer. Framförallt kommer du att få värdefulla tips vad du kan göra för att ta dig ur den skadliga stressen och istället känna välbefinnande och prestera bättre. Tid 1 – 2 timmar.

 • Stressad och pressad eller kreativ och effektiv – för HR och ledare

  Stress är en fantastisk fysisk funktion. Utan stress hade vi inte överlevt som art. Problemet idag är att vi är stressade för mycket men framförallt för länge och att stressen idag är mer psykisk än fysisk. Hur påverkas kompetensen när medarbetarna inte får tillgång till sin normala hjärnkapacitet? Självklart påverkar detta produktivitet, sjukskrivningar och beslut negativt. Hur bör du som arbetar inom personal/HR avdelningar och chef arbeta med stress? Både ur ett praktiskt rent operativt synsätt och ur ett strategiskt för att stärka organisation, företag och medarbetare. Tankar, idéer och verktyg presenteras som ger win – win situationer med en frisk personal som är effektiv, innovativ och känner välbefinnande.

 • Det friska ledarskapet – skapa arbetsglädje, hälsa och effektivitet

  Det går att driva ett företag utan att ta hänsyn till de anställdas hälsa. Ett kort tag. Därefter börjar problem som: Lägre kreativitet, minskad trivsel, personal som slutar eller blir sjuka. Denna kombinerade föreläsning och workshop går igenom vad du som ledare behöver tänka på för att vårda företagets viktigaste resurs – de anställda.
Efter att ha satsat några timmar kommer du att ha både verktyg och idéer för att direkt börja använda ett friskt ledarskap. Detta utan att du upplever någon extra arbetsbörda eftersom råden handlar om att via kunskap och sunt förnuft få in friskvård som en naturlig del i det dagliga arbetet.

Andra talare inom samma område

Siri Oderström Carlsson

Siri berättar om krisen efter att en anhörig förolyckats, hur hennes kropp reagerade och hur träningen stärkte henne att övervinna stressen. Hon kunde rusta sin kropp och

Helena Schiller

Vill du att dina medarbetare ska må bra och dessutom prestera bättre? Helena Schiller är hälsoexperten med stor pedagogisk begåvning och en sällsynt förmåga att anpassa s

Sandra Lindström

Sandra Lindström talar om jämställdhet, relationer och vardagens utmaningar. Hon förklarar hur språk, makt och beteenden fungerar genom konkreta och vardagsnära exempel.&

Åsa Nilsonne

Åsa Nilsonne är psykiater och professor i medicinsk psykologi vid Karolinska Institutet i Stockholm. Hon är expert på mindfulness och relationer och är en framgångsrik författare till bl.a. flera bö

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap