Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Henrik Szentes

Henrik erbjuder stor kunskap inom organisation & ledarskap, projektledning samt riskhantering. Utifrån sin forskning och egna erfarenheter från olika ledarroller i många branscher och företag har han lätt för att dra paralleller mellan olika verksamheter och situationer, och på det viset skapa nya lärdomar.

Henrik bjuder även på djupare reflektioner om livet och samhället, varvat med en god portion humor och talande exempel på varför mänskligt beteende alltid måste beaktas. 

Nyligen gav Henrik ut boken Tio klassiska risker i projekt – och hur man vänder risk till möjlighet (Roos & Tegnér). Läs mer om boken och köp den här.

Henrik Szentes bok TIO KLASSISKA RISKER I PROJEKT
Köp Henriks bok.

Urval av tidigare beställare
BFAB, Foyen Advokatfirma, Handelshögskolan i Stockholm Executive Education, Higab, Landstinget i Östergötland, LKAB, NCC, Region Gävleborg, Skanska, Swedbank, Trafikverket, Umeå kommun samt Västra Götalandsregionen

 • Effekten av att boka Henrik Szentes

  Åhörarna får inspiration, perspektiv, samt reflektioner kring sitt eget beteende i olika situationer och vid beslutsfattande. När så önskas hjälper Henrik till att utveckla en plan för hur kunskapen som förmedlats skall kunna tillämpas i praktiken.

 • Henrik Szentes som talare

  Henrik är inspirerande och väldigt engagerad. Det grundar sig i en stor nyfikenhet på allt som har med organisation, ledarskap och människor att göra samt en strävan att nå ny kunskap genom att se analogier mellan olika typer av verksamheter. Hans ingenjörsbakgrund kombinerad med erfarenheter från konstruktionsarbete och produktion ger även god förståelse för tekniska och processrelaterade frågor.

 • Så arbetar Henrik Szentes

  Att förbereda varje uppdrag noggrant är viktigt för Henrik. Inte minst att stämma av beställarens önskade syfte och mål med insatsen. Först när detta är tydligt och definierat är det relevant att börja fundera över lämpligt innehåll, struktur och pedagogik. Generellt sett arbetar Henrik med hög interaktivitet. Åhörarna engageras i form av snabba handuppräckningsfrågor samt bjuds in till dialog och att ställa egna frågor. Omfattningen av interaktivitet beror förstås på hur stor publiken är samt föredragets längd.

 • Henrik Szentes erbjuder

  Föreläsningar på mellan 30 min och 3 timmar, alternativt kurser på 1–2 dagar. Henrik har även stor vana av att leda workshoppar med olika syften och mål; t ex strategi, beslut eller riskhantering med syfte att utveckla organisation eller affär.

 • Henrik Szentes passar till

  Henrik håller kurser och föredrag för personer i olika positioner från alla tänkbara branscher och områden. Det kan vara egna kurser, del av längre utbildningsprogram, eller som inspiration på större öppna konferenser eller företagsinterna konferenser. Henrik är särskilt erfaren av projektorganisationer och projektbaserade verksamheter. En specialitet är att med ganska små medel och på kort tid moderera fram en arbetsgrupps uppfattning om en viss frågeställning eller att välja mellan olika alternativ.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Henrik är både företagare och forskare, och ser som en viktig uppgift att vara en brygga mellan näringsliv och akademi. Efter civilingenjörsexamen 1993 har Henrik arbetat i olika ledarbefattningar i både samhällsbyggnadssektorn och inom IT/Telecom, till exempel inom NCC, Ericsson och Orange, och han har omfattande erfarenhet av arbete i internationella miljöer och organisationer.

Henrik driver eget konsultföretag sedan 2010, och då påbörjades också doktorandstudier på halvtid. Hösten 2016 försvarade han sin doktorsavhandling, inriktad mot organisering, ledning och styrning av stora komplexa projekt.

Under hela karriären har Henrik, som en del av sina olika roller, arbetat med utbildning i olika former, både kommersiellt och inom universitet/högskola. Henrik har därför mycket stor vana att förmedla kunskap till personer med olika bakgrund och varierande förkunskaper, liksom att hålla seminarier, och leda workshoppar.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

"Jättenöjda!"

2018-04-03, 17:06

"Vi är jättenöjda och tycker att Henriks presentation gav oss en bra överblick av hur projekt fungerar, och det är något vi kan bygga vidare på. Tack för hjälpen med bokningen, allt har fungerat väldigt smidigt”
- Olivia Öhrström, Signalisten

"Mixen av teori och praktik är en av Henriks styrkor"

2017-05-15, 10:12

”Utöver att Henrik är pedagogisk som moderator och föreläsare bidrar han starkt med sin långa erfarenhet. Mixen av teori och praktik är också en av Henriks styrkor, och det har hjälpt oss upprepade gånger.” Roger Taringer, Skanska

"Duktig och kompetent föreläsare som på ett engagerat och pedagogiskt sätt förmedlar kunskap"

2017-05-15, 10:11

”Henrik är en duktig och kompetent föreläsare som på ett engagerat och pedagogiskt sätt förmedlar kunskap.” Eva Westberg Persson, Foyen Advokatfirma

"Struktur och humor på ett avslappnat sätt"

2017-05-15, 10:10

”Med både struktur och humor delar Henrik med sig till åhörarna av sin kunskap och sin erfarenhet på ett inkluderande och avslappnat sätt.” Christina Lööf, Göteborgs byggmästareförening

Henrik Szentes bok TIO KLASSISKA RISKER I PROJEKT
Köp Henriks bok här.

Andra talare inom samma område

Patrik Nordkvist

Efter mer än tjugo år inom försäljning i bolag med kraftig tillväxt kan Patrik Nordkvist berätta om allt som krävs för att lyckas maximera sin försäljning och vinst.

...

Maria Lindén

Vill du älska ditt jobb och prestera på topp? Maria Lindén ger befriande insikter, tips och verktyg som hjälper medarbetarna att nå resultat och ta hand om sin hälsa. Hennes föreläsningar

Tõive Kivikas

Tõive vet verkligen vad han talar om då det gäller ledarskap. Han har nämnligen själv gjort det i praktiken. I stället för att lägga ned och avskeda 1000 personer i Studsvik blev företaget efter två

Ida Hult

Behöver du stärka ditt konsumentfokus? Få koll på vad människor egentligen behöver, vill ha och känner? Behöver du inspireras inför framtiden? Eller måla om den stora bilden av vart din

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap