Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Hälsa, friskvård / Mat / Henrik Ennart

Henrik Ennart

Med avslöjande reportage och storsäljande böcker – senast Happy Food – har Henrik Ennart etablerat sig som Sveriges ledande journalist med inriktning på hur mat, miljö och livsstil påverkar vår fysiska och mentala hälsa. I sina föredrag delar han med sig av de senaste forskningsrönen kring vår tarmflora, dess roll i olika sjukdomar, den nyligen blottlagda kopplingen mellan tarmen och hjärnan och hur vi själva kan påverka tarmfloran med maten vi äter. Henrik Ennart har i många år följt forskningen på området och har själv mött och intervjuat en lång rad ledande forskare runt om i världen.

Henrik berättar även om hur vetenskapen står på tröskeln till att lösa en av vår tids sista kvarvarande utmaningar: åldrandet. Som en av blott två journalister i världen har Henrik rest runt och utforskat alla planetens så kallade blå zoner, de platser där chansen är störst att bli hundra år – och dessutom med hälsan i behåll. Henrik Ennart berättar om hemligheterna med den traditionella livsstil som varit så framgångsrik för de människor han mött.

Publiken får på ett unikt sätt ta del av de bästa och mest uppdaterade tipsen för hur vi med hjälp av mat och livsstil kan maximera våra chanser till ett långt, friskt och lyckligt liv.

Urval av tidigare beställare:
Bland Henrik Ennarts uppdragsgivare märks Karolinska institutet, Sophiahemmet, Cancerfonden, olika landsting och bibliotek, Senioruniversitetet, Gothia förlag, Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, Konsumentföreningen Stockholm, Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, Ica, JKL, Bliwa, East Capital, Fackförbundet Vision, AMF, Hanaholmen Kulturföreningen Sverige Finland i Helsingfors, ABF, Rotary, 1,6-miljonerklubben, Hallandsposten, SvD-Accent, Handelsbanken, SLU, Svensk geriatrisk förening, Sweden Re, Swedage, Sveriges pensionärsförbund och PRO Global. Han har även medverkat på ett flertal mässor och varit en av huvudtalarna på Äldreomsorgsmässan i Älvsjö, Seniormässan i Piteå, Senior i centrum i Malmö och Sigtuna litteraturfestival.

 • Effekten av att boka Henrik Ennart

  Publiken får en aktuell inblick i den allra senaste forskningen kring mat, hälsa och åldrande. Syftet är att inspirera och guida till en sund livsstil.

 • Henrik Ennart som talare

  Publiken får ta del av ett intressant, fascinerande och bitvis underhållande föredrag med inslag som en kritiker i Aftonbladet beskrivit som mindblowing.

 • Henrik Ennart erbjuder

  Talaren utgår ifrån fasta föredrag som stadigt uppdateras och kan anpassas efter beställarens önskemål.

 • Henrik Ennart passar till

  Henrik Ennarts uppdragsgivare kommer både från privat och offentlig sektor och han anlitas frekvent både som talare och i paneldebatter vid mässor och konferenser. Han är dessutom ofta intervjuad i tidningar, radio och TV. Henrik har även erfarenhet av moderatorsuppdrag.

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man

Henrik Ennart var den första reportern som rekryterades till Svenska Dagbladet, då tidningen i början av 2000-talet inledde en satsning för att på nyhetsplats granska maten på tallriken. Från en rad avslöjande reportage om livsmedelsindustrin, usel djurhållning, e-märkta tillsatser och matens klimatpåverkan har han de senaste åren fördjupat sig i vetenskapen som är på väg att förflytta gränserna för vårt åldrande. Han har rapporterat om allt från fastedieter till de nu revolutionerande insikterna om tarmflorans enorma betydelse för vår hälsa.

Henrik har gett ut fem böcker varav senast den toppsäljande boken Happy Food tillsammans med stjärnkocken Niklas Ekstedt. Tidigare har duon även gett ut den prisbelönade kokboken Den blå maten, som handlar om maten och livsstilen i de blå zonerna. Han har också gett ut de kritikerrosade böckerna Åldrandets gåta och Döden i grytan, den senare tillsammans med den kände matskribenten Mats-Eric Nilsson. Henrik har tidigare bevakat ekonomi och politik. Han var under flera år chef för SvD:s inrikesredaktion.

Henrik är flerfaldigt prisbelönad. 2016 vann han tillsammans med SvD-journalisten Fredrik Mellgren Guldspaden för att ha avslöjat den hisnande pengarullningen vid Nya Karolinska i Solna.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Andra talare inom samma område

Sigrid Bárány

Med en imponerande känsla för mat knyter hon an till vårt svenska matlagningsarv. Sigrids styrka i köket är att hon lagar mat med mycket känsla, vilket ofta gör maten både god och personlig. Daglige

Sébastien Boudet

Sébastien Boudet är berömd fransk konditor, kock, bagare, surdegsmissionär, författare, matdebattör, kursledare, moderator och programledare. Boudet har många strängar på sin lyra, men alla ...

Bim Åkers

Förena nytta med nöje och ta del av det senaste inom mat och näringslära. Föreläsaren Bim Åkers lär er hur ni kan förbättra er hälsa på ett intressant och underhållande sätt.

...

Julia Binnergård

Julia Binnergård, även kallad Dietistgrevinnan, sprider kunskap och inspiration om mat och träning som kraftfulla verktyg till hälsa och livskraft. Med stor kunskap, värme och lust guidar ho

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap