Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Håkan Wetterö

— stoppar kränkande behandling

Håkan visar hur du sätter stopp för kränkningar på din arbetsplats, i föreningar eller i skolan. Han talar också om hur du arbetar bäst med värdegrundsfrågor. Håkan ger konkreta tips och verktyg som du kan använda direkt med din grupp när det gäller kränkningar både på och utanför nätet. 

Mobbning och kränkningar pågår överallt. Håkan Wetterö är en inspirerande talare som ger dig konkreta råd baserade på forskning och beprövad erfarenhet. Han är behaglig att lyssna på och ger många exempel ur vardagen som du lätt känner igen. Håkan berättar även om hur du kan arbeta med exemplen, då han arbetat med dessa frågor i många år och fortfarande arbetar som pedagog. Trots det allvarliga ämnet lockas du till både igenkänning och skratt.

Håkan gör ca 150 föreläsningar per år inför flera tusen lyssnare. När du lyssnat till Håkan har du fått redskap för att stoppa kränkningar. Han erbjuder allt från kortare föreläsningar till mer kompletta utbildningar Vi ska göra varandra bättre!

Urval av tidigare beställare:
Eksjö kommun, Avonova företagshälsa, Jönköpings kommun, Habo kommun, Vetlanda kommun, Jönköping Södra och Smålandsidrotten.

 • Effekten av att boka Håkan Wetterö

  Du kommer få många tankar som du får nytta av direkt. Du kommer också att känna igen dig i många exempel och få handfasta verktyg. 

  Håkans erfarenhet blandat med evidensbaserade fakta och kunskap gör att en 3 timmars föreläsning går fort. Att han är behaglig att lyssna på och ger många exempel gör att du kommer att bli nöjd.

 • Håkan Wetterö som talare

  Håkan är mycket öppen och kunnig inom sitt område. Han är spontan och behaglig att lyssna på. Håkan fångar åhöraren och engagerar denne både med allvar och humor i mycket viktiga ämnen som värdegrund, mobbning och kränkningar. Det är en stor fördel att han ger exempel från verkligheten då han också arbetar som pedagog.

 • Så arbetar Håkan Wetterö

  Håkan anpassar alltid föreläsningen och innehållet efter uppdragsgivarens önskemål. Det finns också basuppdrag att välja mellan.

 • Håkan Wetterö erbjuder

  Håkan erbjuder konsultation, föreläsningar eller mer omfattande utbildningar. Hans föreläsningar ger en bra grund för ditt värdegrundsarbete. Han vänder sig till vuxna, elever, skolpersonal, expertgrupper, trygghetsteam, idrottsledare, vårdnadshavare samt skyddsombud och chefer.

 • Håkan Wetterö passar till

  Håkan Wetterö passar både för den offentliga och den privata sektorn. Eller som ledare, chef, HR, trygghetsteam och kick-off. I skolans miljö kan han vända sig både till elever, föräldrar, rektorer, pedagoger eller trygghetsteam. Det ger bra resultat att skräddarsy en utbildning till flera kategorier. Håkan kan också föreläsa för föreningar och kyrkor.

Talaren utgår från Jönköping
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande, Kick-off
Kön Man
Språk Svenska

Håkan är pedagog med dubbel pedagogisk utbildning; som fritidspedagog och idrottslärare. Han avslutade sin utbildning 1991 i Jönköping och sin förstelärartjänst som idrottslärare 2015. Sedan dess har han arbetat mot mobbning och kränkande behandling i snart 30 år och är även värdegrundspedagog på heltid.

Håkan har en rad olika utbildningar bakom sig, inom områden som mobbning, kränkningar och konflikter. Han är utbildad Olweusinstruktör. Han har också arbetat som idrottsledare och gått flera ledarskapsutbildningar.

Varje år ger Håkan ungefär 150 föreläsningar och varvar värdegrundsarbete med föreläsningar för att alltid vara uppdaterad med verkligheten. I sin vardag möter Håkan mobbning och kränkningar och löser många situationer. Detta har blivit en drivkraft i Håkans värdegrundsarbete. Han är övertygad om att man med kunskap och medvetna handlingar som är tydliga kan råda bot på kränkningar, både på en arbetsplats, i ett idrottslag eller i en skola.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Skolor:

2018-05-15, 10:12

“Det du gjorde för vårt barn och för oss som föräldrar gjorde en sådan enorm skillnad för våra liv. Du var någon som förstod, lyssnade, tog vår berättelse på allvar och agerande.” Drabbade föräldrar

“Håkan har under vårterminen 2017 kommit till Furulundsskolan och med sin gedigna erfarenhet injicerat en rejäl vitaminspruta i vårt främjande och förebyggande arbete mot mobbning och kränkningar. Han har på ett personligt sätt guidat oss och fått oss att upptäcka hur viktigt det är att skapa relationer till eleverna och att kommunicera med varandra i det dagliga arbetet, där många gånger kränkningar sker framför våra näsor eller bakom våra ryggar. Ett gemensamt förhållningssätt, där aldrig en kränkande kommentar, en bitchblick eller utfrysning på en rast utan en klar, snabb och tydlig vuxen reaktion, kan accepteras. De verktyg han har givit personalen, vårdnadshavarna och eleverna kommer att göra vår skola tryggare och säkrare, även om jobbet nu är vårt att förvalta de kunskaper och erfarenheter Håkan spridit bland oss.”

Idrottsförening:

2018-05-15, 10:12

“Vi är mycket nöjda och ungdomarna pratar fortfarande om dig och hur bra du var på att få dem att förstå, trots ett tungt ämne så fick du fram det på ett lättsamt sätt o fick dem att lyssna. Jag förstår om du märkte direkt hur läget var. Igår märkte jag en förändring hos en av de äldre ungdomarna, det är ett stort steg vill jag lova – hoppas att detta håller i sig!”

“Stort tack, extremt uppskattat och väldigt spot on för målgruppen. Flera som kommenterat att det var skönt att få höra om ett allvarligt ämne men med fokus på möjligheter att kunna göra skillnad.”


“Med sitt varma sätt och naturliga pondus var Håkan en mycket populär föreläsare på vårt hockeyläger där ca 80 ungdomar medverkade. Med dynamik och ett engagemang utöver det vanliga, samt en fantastisk förmåga att läsa av grupperna och anpassa föreläsningarna på olika sätt fick han barn, ungdomar och föräldrar att spela teater, tänka efter, skratta och beröras. Vi hoppas att alla tar chansen att lyssna på honom!”

Företagsledare:

2018-05-15, 10:11

“Värdegrundspedagogik är viktig inte bara inom skolan utan även i arbetslivet. Inte bara i förhållandet chef – anställd utan även mellan Alla arbetskamrater. Samtliga inom företaget måste motarbeta antisocialt beteende och värna kamratskap och sammanhållning på en arbetsplats. Uppbilda har många goda idéer och en arbetsmetodik som för oss var betydelsefull att få ta del av. Efter Uppbildas två genomgångar/tillfällen kan vi efter ytterligare någon månad konstatera att gemenskapen/kamratskapet, humöret och teamkänslan bland alla anställda blivit avsevärt bättre och bidrar numera till att företagets gemensamma mål enklare kan uppfyllas. Stort tack till Håkan för din insats hos oss.”

Håkan Wetterö talar om:

Expertområden:

Prisklass:

8.000 kr - 30.000 kr

Andra talare inom samma område

Bakom skärmen

Emma Wretman, Sonja Otteklint och Cecilia Sahlén har tillsammans bildat “Bakom skärmen”, som utbildar framförallt vuxna om ungas användande av sociala medier. De erbjuder en kaxig och informativ

Madelene Berndtsson

Madelenes kamp, erfarenheter och kunskaper om övergrepp i över 30 år gör henne sällsynt. Hon ger idag stärkande föreläsningar för barn och vuxna för att de ska kunna lära sig av henn

Christel Ingvarsson

Christels lovordade föreläsningar har gett tusentals föräldrar och andra betydelsefulla vuxna verktyg till hur de kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande miljö för barn. Barn med g

Lukas Svärd

Lukas berättar om sin könskorrigering och hans kamp för överlevnad. Där han delar med sig av både manliga och kvinnliga perspektiv, för att beskriva hur samhällets ideal och normer påverkar oss a

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap