Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Göran Wallin

Föreläsning Upploppet – Jojje maratonlöparen – mot alla odds!

Göran Wallins föreläser om en trafikolycka han var med om när han var 20 år och vaknade upp som multihandikappad. Han var på gränsen till hjärndöd och var medvetslös i 18 dagar men överlevde och kämpade sig tillbaka till livet. För Göran blev löpningen hans räddning.

I föreläsningen får man får följa Görans första steg ur rullstolen till de första löpstegen och vidare mot hans första tjugo maratonlopp. Föreläsningen handlar om glädjen över livet och att springa maraton efter maraton och vad som kan hända med kropp och själ när man blivit allvarligt skadad. Han berättar även om sin kamp för att passa in i samhället och jakten på ett vanligt arbete och ger deltagarna ökad kunskap om och förståelse för hur det är att leva med funktionsnedsättning. Nu reser runt för att berätta om och motivera andra som hamnat i liknande situationer.

En inspirerande och peppande föreläsning om hur det är att övervinna hinder och se möjligheter istället för omöjligheter. Följ Görans första steg ur rullstolen till de första löpstegen och vidare mot hans första tjugo maratonlopp.

Blogginlägg: En löpning för livskvalité med funktionsnedsättning

  • Göran Wallin som talare

    Som talare är Göran uppriktig, motiverande och humoristisk för att kunna prata om ett allvarligt ämne på ett lättsamt sätt.

  • Så arbetar Göran Wallin

    Göran anpassar föreläsningen efter beställarens behov/önskemål men kan även hålla en standardföreläsning om så önskas.

  • Göran Wallin passar till

    Föreläsningen passar främst till skolor, föreningar och företag som vill få en motivationskick. Passar även bra till kick-offer.

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska

Malmö högskola
Fakulteten för Hälsa och samhälle

Student Essays HS / Handikapp- och rehabiliteringsvetenskap
Examen Göran Wallin C-uppsats Afasi – Drabbas av Afasi vid yrkesverksam ålder

Summa totalt: 120.0 högskolepoäng

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Göran Wallins senaste bok "Triumfens ögonblick - maratonlöparen Jojje".
Bok www.akademibokhandeln.se

Görans bok "Jojje, den meningssökande löparen" finns i bokhandeln på Helsingborgs Idrottsmuseum. Idrottens Hus i Helsingborg. FIA & Helsingborgs Idrottsmuseum.
FIA & Helsingborgs Idrottsmuseum.
Bok www.hbgidrottsmuseum.se

Engelsk Bok:
Book Jojje, the runner searching for meaning Göran Wallin has published his book Jojje, the runner searching for meaning.. A book about life after a serious traffic accident that gave him permanent damage. He was the first multi-handicapped. It was a beginning of hard running between all the different parties in the society. The book is also about the joy of life and to run a marathon after marathon. A highly topical book.
Bok www.adlibris.com

Bok Jojje den meningssökande löparen Göran Wallin har gett ut sin bok Jojje den meningssökande löparen. En bok som handlar om livet efter en svår trafikolycka som gav honom bestående skador. Han var först multihandikappad. Det var en början på svår löpning mellan alla olika instanser i samhället. Boken handlar även om glädjen över livet och att springa maraton efter maraton. En högaktuell bok.
Bok www.adlibris.com

Talbok Den meningssökande löparen När Göran Wallin var 20 år krockade han och vaknade upp som multihandikappad. Han överlevde och kämpade sig tillbaka till livet trots att han fortfarande lider av sviterna efter olyckan - han har tinnitus, dyslexi, saknar hörsel på ena örat och inre smärtor. För Göran blev löpningen hans räddning. Boken följer hans liv mellan 1985 och 2015. Författaren vill förmedla vad som kan hända med kropp och själ när man blivit allvarligt skadad.
Talbok www.legimus.se

Skolfilm Att leva med funktionsnedsättning - Den meningssökande löparen Den här filmen handlar om Jojje, som i 20-årsåldern råkade ut för en allvarlig trafikolycka och var en hårsmån från att förolyckas. Sedan dess lever han med olika funktionsnedsättningar. Funktionsnedsättningarna syns inte men gör sig ständigt påminda. Jojje berättar om sin kamp för att passa in i samhället och jakten på ett vanligt arbete. När han springer mellan olika instanser för att få rätt på allting tränar han maratonlöpning. Varför ska inte Jojje kunna få ett arbete på grund av att han är långsam? Syftet med filmen och filmhandledningen är att öka kunskapen om och förståelsen för hur det är att leva med funktionsnedsättning.
Film sli.se

Den här filmen handlar om Jojje, som i 20-årsåldern råkade ut för en allvarlig trafikolycka och var en hårsmån från att förolyckas. Sedan dess lever han med olika funktionsnedsättningar. Funktionsnedsättningarna syns inte men gör sig ständigt påminda. Jojje berättar om sin kamp för att passa in i samhället och jakten på ett vanligt arbete. När han springer mellan olika instanser för att få rätt på allting tränar han maratonlöpning. Varför ska inte Jojje kunna få ett arbete på grund av att han är långsam? Filmserien består av personliga berättelser av medmänniskor som lever med funktionsnedsättning. En del funktionsnedsättningar är synliga och en del är väl dolda. Filmerna tillsammans med filmhandledningarna som består av bland annat samtalsfrågor syftar till att öka förståelsen för hur det är att leva med funktionsnedsättningar. I Lgr 11 står det att ”Skolan ska främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse.

Ingen ska i skolan utsättas för diskriminering på grund av funktionsnedsättning.” Syftet med filmen och filmhandledningen är att öka kunskapen om och förståelsen för hur det är att leva med funktionsnedsättning.

Skolfilm filmiskolan.com

Andra talare inom samma område

Malin Ewerlöf

Maxa träningen med Malin Ewerlöf! Hon har en över 20 år lång karriär i ryggen som elitlöpare. Idag är Malin PT för företag och föreläser om hur rätt tankesätt och …

Rune Larsson

Han har rott över Atlanten, sprungit tvärsöver Amerika och bestigit skyhöga berg. Han har därtill gjort en unik karriär som en av världens bästa ultradistanslöpare …

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A Hotell Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2018 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap