Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85  E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Göran Wallin

Föreläsning Upploppet – Jojje maratonlöparen – mot alla odds!

Kroppen kan ses som ett alfabet. Den kan bli skadad och behöver vara i rörelse från första till sista bokstaven. Följ Görans första steg ur rullstolen till de första löpstegen och vidare mot hans första tjugo maratonlopp.

Blogginlägg: En löpning för livskvalité med funktionsnedsättning

Talaren utgår från Skåne
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ
Kön Man
Språk Svenska

Malmö högskola
Fakulteten för Hälsa och samhälle

Student Essays HS / Handikapp- och rehabiliteringsvetenskap
Examen Göran Wallin C-uppsats Afasi – Drabbas av Afasi vid yrkesverksam ålder

Summa totalt: 120.0 högskolepoäng

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Görans bok "Jojje, den meningssökande löparen" finns i bokhandeln på Helsingborgs Idrottsmuseum. Idrottens Hus i Helsingborg. FIA & Helsingborgs Idrottsmuseum.
FIA & Helsingborgs Idrottsmuseum.
Bok www.hbgidrottsmuseum.se

Engelsk Bok:
Book Jojje, the runner searching for meaning Göran Wallin has published his book Jojje, the runner searching for meaning.. A book about life after a serious traffic accident that gave him permanent damage. He was the first multi-handicapped. It was a beginning of hard running between all the different parties in the society. The book is also about the joy of life and to run a marathon after marathon. A highly topical book.
Bok www.adlibris.com

Bok Jojje den meningssökande löparen Göran Wallin har gett ut sin bok Jojje den meningssökande löparen. En bok som handlar om livet efter en svår trafikolycka som gav honom bestående skador. Han var först multihandikappad. Det var en början på svår löpning mellan alla olika instanser i samhället. Boken handlar även om glädjen över livet och att springa maraton efter maraton. En högaktuell bok.
Bok www.adlibris.com

Talbok Den meningssökande löparen När Göran Wallin var 20 år krockade han och vaknade upp som multihandikappad. Han överlevde och kämpade sig tillbaka till livet trots att han fortfarande lider av sviterna efter olyckan - han har tinnitus, dyslexi, saknar hörsel på ena örat och inre smärtor. För Göran blev löpningen hans räddning. Boken följer hans liv mellan 1985 och 2015. Författaren vill förmedla vad som kan hända med kropp och själ när man blivit allvarligt skadad.
Talbok www.legimus.se

Skolfilm Att leva med funktionsnedsättning - Den meningssökande löparen Den här filmen handlar om Jojje, som i 20-årsåldern råkade ut för en allvarlig trafikolycka och var en hårsmån från att förolyckas. Sedan dess lever han med olika funktionsnedsättningar. Funktionsnedsättningarna syns inte men gör sig ständigt påminda. Jojje berättar om sin kamp för att passa in i samhället och jakten på ett vanligt arbete. När han springer mellan olika instanser för att få rätt på allting tränar han maratonlöpning. Varför ska inte Jojje kunna få ett arbete på grund av att han är långsam? Syftet med filmen och filmhandledningen är att öka kunskapen om och förståelsen för hur det är att leva med funktionsnedsättning.
Film sli.se

Den här filmen handlar om Jojje, som i 20-årsåldern råkade ut för en allvarlig trafikolycka och var en hårsmån från att förolyckas. Sedan dess lever han med olika funktionsnedsättningar. Funktionsnedsättningarna syns inte men gör sig ständigt påminda. Jojje berättar om sin kamp för att passa in i samhället och jakten på ett vanligt arbete. När han springer mellan olika instanser för att få rätt på allting tränar han maratonlöpning. Varför ska inte Jojje kunna få ett arbete på grund av att han är långsam? Filmserien består av personliga berättelser av medmänniskor som lever med funktionsnedsättning. En del funktionsnedsättningar är synliga och en del är väl dolda. Filmerna tillsammans med filmhandledningarna som består av bland annat samtalsfrågor syftar till att öka förståelsen för hur det är att leva med funktionsnedsättningar. I Lgr 11 står det att ”Skolan ska främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse.

Ingen ska i skolan utsättas för diskriminering på grund av funktionsnedsättning.” Syftet med filmen och filmhandledningen är att öka kunskapen om och förståelsen för hur det är att leva med funktionsnedsättning.

Skolfilm filmiskolan.com

Göran Wallin talar om:

Andra talare inom samma område

Malin Ewerlöf

Maxa träningen med Malin Ewerlöf! Hon har en över 20 år lång karri

Rune Larsson

Han har rott över Atlanten, sprungit tvärsöver Amerika och bestigit skyhöga b

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

”icon” VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

”icon” OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

”icon” GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

”icon” OM SVERIGES TALARE

”icon” HITTA HIT

”icon” BLOGG

”icon” LOGGA IN TILL DITT KONTO

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon:  0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

”icon”E-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Prenumerera på nyhetsbrev

”icon” Nyhetsbrevsarkiv

Samarbetspartners

Roos & Tegnér 7A Hotell

© 2008–2018 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap