Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Göran Nilsson

Organisationer möter ofta dynamik och osäkerhet i omvärlden med ökad toppstyrning, mer detaljerad planering och hårdare uppföljning. Men som många upptäcker är detta som att köra på en gropig väg med stenhård fjädring! Göran Nilsson vet hur man hanterar dessa nya utmaningar. 

I boken Det agila företaget presenterar han och hans medförfattare Lennart Francke ett alternativt styrsätt, som bygger på kundorientering, anpassningsförmåga, tillit till medarbetarna och inre motivation. Organisationer behöver bli mer som flexibla fiskstim och mindre som svårmanövrerade supertankers!

Göran har genom sin koppling till universitetsvärlden mycket god inblick i forskning och praktik när det gäller management och styrning. Till detta kommer en pedagogisk förmåga som inspirerar och engagerar. Han använder sig av konkreta exempel och illustrationer för att åhörarna enkelt ska kunna koppla resonemangen till den egna verksamheten.

Budskapet om det agila företaget angår inte bara hippa it-bolag, utan i allra högsta grad alla företag och organisationer som upplever en allt mer föränderlig och svårhanterlig omvärld!

Urval av tidigare beställare:
Controllerdagen, Agile People Sweden, Avega Group, TXP Tillväxtpartner, Unionen, Företagsekonomiska Institutet (FEI), Uppsala HR Arena

Talaren utgår från Stockholm
Typ av föreläsning Utbildande / Informativ, Inspirerande
Kön Man
Språk Svenska, Engelska

Efter civilekonomexamen i Lund arbetade Göran som controller på två olika bolag inom Electroluxsfären. I jakt på mer krävande utmaningar återvände han några år senare till den akademiska världen som doktorand. Han disputerade vid Handelshögskolan i Stockholm med en doktorsavhandling om lean management och styrning.

Göran har i sin forskning tittat på olika branscher och företeelser. Branschmässigt rör det sig om det mesta från industriföretag, över kommuner till biotechföretag. De studerade företeelserna har också varierat från nämnda leanarbete, över rehabilitering av långtidssjukskrivna till ägarstyrning. Den röda tråden har varit att dessa vitt skilda företeelser samtliga har fungerat bättre när det funnits en stark tillit mellan de olika inblandade aktörerna.

Göran har numera sin dagliga gärning vid Uppsala universitet. I första hand är han en uppskattad lärare och föreläsare både inom och utanför universitetsvärlden. Han har också lång och omfattande erfarenhet av att arbeta med praktiker, bl a som redaktör för en ekonomistyrningshandbok och som ledare för en erfarenhetsytbytesgrupp med controllers.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Göran Nilsson talar om:

Expertområden:

Prisklass:

10.000 kr - 25.000 kr

  • Mer om priser

    Lite beroende på graden av specialanpassning tar han 10 000 för en timme och 20–25 000 för en dag.

  • Mitt motto

    ”If the rate of change on the outside exceeds the rate of change on the inside, the end is near.”
    Jack Welch

Andra talare inom samma område

Mikael Salo

Mikael Salo är chefredaktör för tidningen Miljöaktuellt. Hans föreläsningsämnen är till exempel: hållbar utveckling, CSR (företagens samhällsansvar), affärsdriven miljöutveckling, den globala ...

Maria Engström-Eriksson

Låt föreläsaren Maria Engström-Eriksson ta ledarskapet, medarbetarskapet och företaget till en ny nivå där du får insikt om hur hjärnan hjälper och stjälper dig. I föreläsningen Led Hjärna får du ...

Vera Simonsson

Vera Simonsson, Årets Kvinnliga Äventyrare 2009, föreläser om äventyr och prestationer utanför det vanliga. Vera föreläser om drivkraften bakom expeditioner, om att som grupp arbeta mot ett gemen

Anna & Susanne

Anna K Lundin Gustafsson och Susanne Sköld är passionerade föreläsare och utbildare med ett prestigelöst förhållningssätt till Team och Ledarskap. Deltagaren bjuds med på insikter i Feedback oc ...

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap