Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB logotyp

Öppet: Vardagar 07.30–18.30 | Telefon: 0121-249 00. Jour kvällar och helger: 070-930 57 85 E-post: info@sverigestalare.se – svar inom 5 minuter under öppettider.

0 produkter / 0 kr

Min talarlista

0

Talare att skicka förfrågan till

Hem / Affärsnytta / Mångfald och integration / Mångfald / Gabriella Fägerlind

Gabriella Fägerlind

Gabriella Fägerlind visar hur man ökar mångfalden och jämställdheten på jobbet. Med praktiska exempel framhåller Gabriella att det inte bara handlar om blandning i personalen och respekt, utan minst lika mycket om att skapa en inkluderande kultur. Likaså att få interna processer att stärka arbetet med mångfald och integritet.

Därtill, i kölvattnet av #Me too-uppropen, talar Gabriella om sexuella trakasserier och kränkningar på arbetsplatsen. Vad kan vara sexuella trakasserier? Var går gränsen mellan att vara kränkt och utsatt för kränkande särbehandling? Gabriella reder ut begreppen och beskriver också vilka krav lagstiftningen ställer på chefer och HR. Hon visar hur ni kan arbeta förebyggande på er arbetsplats och skapa en respektfull och inkluderande arbetsplats. 

Gabriella ger inspirationsföreläsningar, seminarier samt utbildningar och workshops. Hon kan också anlitas för stöd och rådgivning i arbetsplatsens jämställdhets- och mångfaldsarbete. Via hjärtat och hjärnan får du ökad medvetenhet och kunskap i hur du praktiskt kan arbeta med mångfald, jämställdhet och integritet. Gabriella får dig att skapa en arbetsplats för alla.

 • Effekten av att boka Gabriella Fägerlind

  Via hjärtat och hjärnan får åhörarna ökad medvetenhet och kunskap om hur de praktiskt kan arbeta med mångfald och en inkluderande arbetsplats.

 • Gabriella Fägerlind som talare

  Som talare är Gabriella engagerad, inspirerande och kunnig, blandar forskning, praktiska erfarenheter, målande exempel och humor. Hon mixar föreläsningspass med bikupediskussioner för att stimulera till engagemang bland deltagarna. Hon uppmuntrar även deltagarna till dialog och diskussion.

 • Så arbetar Gabriella Fägerlind

  Gabriella utformar innehållet i seminariet/utbildningen i samråd med uppdragsgivaren och utifrån uppdragsgivarens önskemål.

 • Gabriella Fägerlind erbjuder

  Gabriella ger inspirationsföreläsningar, seminarier, utbildningar, workshops. Hon kan också anlitas för stöd och rådgivning i arbetsplatsens jämställdhets- och mångfaldsarbete.

 • Gabriella Fägerlind passar till

  Gabriella talar inför ledningsgrupper, chefer, HR, medarbetare och fackliga företrädare. Hon har lång erfarenhet av jämställdhets- och mångfaldsarbete inom industri, bank- och försäkring samt myndigheter. Hon trivs bäst om publiken är mellan 5 och 100 personer, det vill säga hon föredrar sammanhang som möjliggör interaktion med publiken, men hon har även erfarenhet av att tala för större publik om 300-500 personer.

Talaren utgår från Uppsala
Typ av föreläsning Inspirerande
Kön Kvinna
Språk Engelska

Gabriella Fägerlind arbetar sedan 1999 som jämställdhets- och mångfaldskonsult, med uppdrag på arbetsplatser inom främst privat sektor och myndigheter, men även inom kommuner. Uppdragen består av seminarier, utbildningar och rådgivning om hur organisationer kan gå tillväga i sitt jämställdhets- och mångfaldsarbete. Gabriella är författare till böckerna Mångfald i praktiken och Jämställdhet i praktiken. Gabriella är civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola, och sedan slutet av 2015 inskriven som doktorand på KTH.

Logga in för att betygsätta och recensera denna talare

Gabriella Fägerlind talar om:

 • Mångfald - vad, varför och hur?

  Gabriella går igenom begreppen, pratar kring forskning och praktiska erfarenheter om varför mångfald och inkludering är viktigt för arbetsplatsens verksamhet. Hon går igenom de viktiga stegen för att lyckas med sitt jämställdhets- och mångfaldsarbete på lång sikt.

 • Inkluderande arbetsplats – hur då?

  Vad utmärker en inkluderande arbetsplats? Vilka effekter ger en inkluderande kultur det för prestation och trivsel? Inkluderande beteenden – vad gör vi bra, vad kan vi bli bättre på?

 • Ledarskap för jämställdhet och mångfald.

  Kunskap och medvetenhet är viktiga verktyg i ledarskap. Vad utmärker ett inkluderande ledarskap? Hur skapar jag som chef en inkluderande arbetsplats? Vilka möjligheter och utmaningar finns i att leda grupper med mångfald?

 • Mångfaldssäkrad rekrytering.

  Rekrytering med mångfaldsperspektiv. Enkla knep för kravprofilen och annonsen. Viktigt att tänka på vid urval. Fallgropar vid intervjuer både när det gäller vilka frågor som ställs och hur intervjun genomförs.

 • Unconscious bias –attityder, föreställningar och undermedvetna preferenser på arbetsplatsen.

  Vad är undermedvetna preferenser? Hur påverkar de i arbetslivet och på vår arbetsplats? Vad kan vi som chefer och medarbetare göra för att minska negativa effekter av våra undermedvetna preferenser?

 • Trakasserier, sexuella trakasserier och kränkande behandling på arbetsplatsen.

  Vad är trakasserier, sexuella trakasserier och kränkande behandling? Vilka krav ställer lagen på arbetsplatser? Hur kan ni arbeta förebyggande när det gäller trakasserier, sexuella trakasserier och kränkande behandling? Hur ska chefer och medarbetare agera vid fall av trakasserier och kränkningar och vilka rutiner bör ni ha på plats?

 • Vad kan vi lära av forskning om mångfald i arbetslivet?

  Är jämställdhet och mångfald lönsamt? Vad visar forskning om prestation i homogena och heterogena grupper? Vilka effekter ger ett inkluderande arbetsklimat? Vilka effekter ger ett inkluderande ledarskap? Hur påverkar våra undermedvetna preferenser hur vi agerar i arbetslivet?

 • Svensk diskrimineringslagstiftning – vilka krav ställer lagen på mig som chef?

  Vad omfattar lagen? Vilka är nyheterna i lagen som gäller från 2017? Vad kräver lagen av mig som chef när det gäller diskriminering, trakasserier och aktiva åtgärder?

 • Mäta och följa upp jämställdhets- och mångfaldsarbete.

  Kan man mäta mångfald? Vad är viktigt att mäta? Mer än bara statistik - olika sätt att mäta och följa upp jämställdhets- och mångfaldsarbetet.

Andra talare inom samma område

Anna-Karin Vesterberg

Anna-Karin visar hur man skapar en effektivare organisation, via självledarskap, värdebaserad organisation och kulturförändring. Med sitt eget liv som bakgrund visar hon

Ann-Margret Tengblad

Ann-Margret Tengblad är expert på interkulturell kommunikation och är en väl anlitad föreläsare, konsult och utbildare. Ann-Margret berättar på ett underhållande och inspirerande sätt om hur vi kan

Emil Åkerö

Emil Åkerö är kulturarbetaren och akademikern som föreläser om bl a HBTQ-frågor, maktfördelning och normkritik. Han låter fler få upp ögonen för hur olika faktorer påverkar oss och vår sy

Elina Du Rietz

En 40-årskrisande hälsomanisk småbarnsmamma som kastar sig mellan fysisk komik, igenkänning och underbara karaktärer du inte visste att du vill träffa. Hon är en galenpanna som bitvis

Svårt att hitta rätt talare - vi hjälper dig

Kontakta oss 

När du kontaktar oss samtycker du till att vi behandlar din information enligt vår integritetspolicy.

Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider 07.30-18.30

FAQ Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna kring vår service, såsom priser, förfrågningar samt mycket mer.

Vad kostar en föreläsare? VAD KOSTAR EN FÖRELÄSARE?

Vad gör man om en föreläsare blir sjuk? OM FÖRELÄSAREN BLIR SJUK?

Vad för typ av gåva kan man ge en föreläsare? GÅVA TILL FÖRELÄSARE?

SverigesTalare.se

Om Sveriges Talare talarförmedling OM SVERIGES TALARE

Hitta till Sveriges Talare HITTA HIT

Sveriges Talares bloggarkiv BLOGG

Sveriges Talares nyhetsbrev Nyhetsbrev

Sveriges Talares Integritetspolicy Integritetspolicy

Boka gärna ett möte med oss
Du är välkommen över en kopp bryggkaffe.

Kontakta oss

Öppettider: Vardagar 07:30–18:30
Telefon: 0121-249 00
Jour kvällar och helger: +46 (0)70-930 57 85

Sveriges Talare talarförmedlings e-postadressE-post: info@sverigestalare.se
Vi svarar på ditt mejl inom 5 minuter under ordinarie öppettider

Sveriges Talare Kompetensförmedling AB
Besöksadress:
Kungsbron 23
111 22 Stockholm
Postadress:
BOX 1041
101 38 Stockholm

Organisationsnummer 559015-5866

Sociala media

Samarbetspartners

www.presentationsteknik.com Roos & Tegnér Cool Company Skandinavien AB

© 2008–2019 SverigesTalare.se  |  Cookies | Sitemap